Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsinki jäseneksi johtavien kulttuurikaupunkien verkostoon

Jaa

Helsingin kaupunki liittyy World Cities Culture Forum -verkostoon, joka on Lontoon aloitteesta perustettu maailman johtavien kulttuurikaupunkien verkosto. Jäsenyys kaupunkien kulttuurifoorumissa tukee Helsingin brändiä kansainvälisenä kulttuurikaupunkina ja vahvistaa verkostoja kulttuurimyönteisiin suurkaupunkeihin.

Jäsenenä Helsinki saa ensi kertaa luotettavaa vertailutietoa taiteen ja kulttuurin tilasta suhteessa muihin maailman kaupunkeihin. World Cities Culture Forum tuottaa vuosittain tutkimusraportin, joka vertailee jäsenkaupunkeja 70 erilaisella kulttuurin indikaattorilla.Verkoston kautta Helsinki voi markkinoida omaa taiteen ja kulttuurin osaamistaan sekä löytää uusia ratkaisuja taiteen ja kulttuurin tukemiseen. 

Verkostoon kuuluu tällä hetkellä yli 30 kaupunkia eri puolilta maailmaa. Pohjoismaista jäseninä ovat Tukholma ja Oslo. Aloite Helsingin liittymisestä verkostoon on tullut Lontoon pormestarilta Sadiq Khanilta.

Kaupunginhallitus myönsi kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan käytettäväksi 17 500 euroa verkoston ensimmäisen vuoden jäsenmaksua varten. Jatkossa jäsenmaksu on 8 500 euroa vuodessa ja se kattaa muun muassa pääsyn verkoston tietokantoihin.

Kolmas Itämeri-toimenpideohjelma

Kokouksessaan 22.10.2018 kaupunginhallitus hyväksyi myös Helsingin ja Turun kaupunkien kolmannen yhteisen Itämeri-toimenpideohjelman Helsingin kaupungin osalta vuosiksi 2019–2023. 

Helsinki ja Turku julkaisivat ensimmäisen yhteisen Itämeri-toimenpideohjelmansa vuonna 2007. Samalla kaupungit käynnistivät Itämerihaaste-verkostoaloitteen. Verkostoon on liittynyt 270 organisaatiota Suomesta ja muista Itämeren maista.

Kaikki kaupunginhallituksen päätökset ovat luettavissa täällä (22.10.2018 Päätöstiedote).  

Paula Katajamäki
Tiedottaja
Kaupunginkanslia
0505933426
paula.katajamaki@hel.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Helsingin kaupunginkanslia on kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen suunnittelu-, valmistelu- ja toimeenpanoelin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Pormestari Jan Vapaavuori tapaa Berliinissä kollegansa, Berliinin pormestari Michael Müllerin perjantaina 12.4.12.4.2019 09:41:43 EESTTiedote

Pormestarit keskustelevat tapaamisessa kaupunkien välisen yhteistyön tiivistämisestä. Pormestari Vapaavuoren pääteemoja tapaamiseen ovat muun muassa kaupunkien mahdollisuudet yhteistyöhön puhtaampien ja kestävämpien energiaratkaisujen etsimisessä sekä YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden paikallinen vapaaehtoinen raportointi, johon Helsinki on sitoutunut ensimmäisenä kaupunkina Euroopassa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme