Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Helsinki kokeilee uutta tapaa tuottaa terveyspalveluja

Jaa

Lokakuun alusta alkaen Kannelmäen terveysasema palvelee uudessa osoitteessa kauppakeskus Kaaren vieressä. Palvelun tuottajaksi tulee Terveystalo. Samalla Helsinki perustaa kokonaan uuden terveysaseman Ruoholahteen. Nämä palvelut tuottaa Mehiläinen.

”Uudistuksella parannetaan kiireettömän hoidon saatavuutta ja lisätään terveysasemapalveluja helsinkiläisille”, Helsingin terveys- ja päihdepalvelujen johtaja Leena Turpeinen kertoo. Nykyistä henkilökuntaa kaupungin terveysasemilla ei vähennetä.

”Kokeilu on meille mahdollisuus ottaa oppia yksityisten palvelutuottajien toiminnasta ja rakentaa hyvää yhteistyötä ja kumppanuutta heidän kanssaan", jatkaa Turpeinen.

”Uudet terveysasemat tarjoavat samat terveyspalvelut kuin muutkin Helsingin terveysasemat. Näidenkin asemien asiakkaat pysyvät Helsingin terveysasemien asiakkaina”, terveysasemien johtajalääkäri Timo Lukkarinen täydentää.

Terveysaseman vaihto onnistuu samalla tavalla kuin aiemmin. Asiakasmaksuihin ei tule muutoksia, esimerkiksi lääkärin tai hoitajan vastaanotosta ei peritä maksua.

Molemmat uudet terveysasemat palvelevat arkisin klo 8 - 16. Lisäksi terveysasemilla on vastaanottoja ajanvarauksella myös iltaisin ja lauantaisin.

Kannelmäen terveysasema toimii osoitteessa Laulukuja 4, se palvelee samoja asiakkaita kuin lopettava Kannelmäen terveysasema. Puhelinnumero on jatkossakin
09 310 47355.

”Meistä on hienoa päästä Kannelmäessä kehittämään perusterveydenhuoltoa yhdessä Helsingin kaupungin kanssa. Laaja kokemuksemme julkisten terveysasemien palvelutuotannosta on opettanut, että paras lopputulos saavutetaan aidolla yhteistyöllä sekä kuuntelemalla palveluja käyttäviä asiakkaita ja terveysasemalla työskenteleviä ammattilaisia”, kertoo Terveystalon julkisten palveluiden johtaja Mikko Tainio.

Ruoholahden terveysaseman asiakkaiksi siirtyvät lokakuun alusta Ruoholahden ja Jätkäsaaren asukkaat sekä osa Hietalahden alueen asukkaista. Ruoholahden terveysaseman osoite on Tallberginkatu 2 ja puhelinnumero 09 310 47366.Katuluettelo uuden terveysaseman asiakasalueesta löytyy terveysaseman verkkosivulta.

"Olemme innostuneita tiivistyvästä kumppanuudesta Helsingin kaupungin kanssa. Tavoitteenamme on tarjota Ruoholahdessa laadukkaita, vaikuttavia ja asiakaslähtöisiä terveyspalveluita. Pyrimme uuden tiimityömallin avulla palveluissa hyvään saatavuuteen", sanoo perusterveydenhuollon palveluista vastaava johtaja Joonas Turunen Mehiläisestä.

Kannelmäen ja Ruoholahden terveysasemien asiakkaiden ei tarvitse ottaa muutoksen vuoksi yhteyttä. Seuraavalla asiointikerralla uudelle terveysasemalle otetaan yhteyttä normaaliin tapaan soittamalla, asioimalla sähköisesti tai tulemalla paikan päälle.

Tervetuloa tutustumaan uusiin terveysasemiin

Kutsumme median edustajat tutustumaan uusiin terveysasemiin torstaina 30.9.

  • klo 10-12 Ruoholahden terveysasema, Tallberginkatu 2
  • klo 13-15 Kannelmäen terveysasema, Laulukuja 4

Lisätietoja

Helsingin kaupunki

Terveystalo

Mehiläinen

Kannelmäen terveysaseman verkkosivut ovat osoitteessa
www.hel.fi/kannelmaenterveysasema

Ruoholahden terveysaseman verkkosivut ovat 1.10. alkaen osoitteessa www.hel.fi/ruoholahdenterveysasema

Yhteyshenkilöt

Jaana Juutilainen-Saari
viestintäpäällikkö
jaana.juutilainen-saari@hel.fi
p. 09 310 42240

Tero Manninen
yksikön päällikkö
tero.manninen@hel.fi
p. 09 310 28885

Markus Snellman
tiedottaja
markus.snellman@hel.fi
p. 09 310 42619

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Toinen linja 4A
PL 6000 00099 Helsingin kaupunki

09 310 5015 (vaihde)http://www.hel.fi/sote

Sosiaali- ja terveystoimi - hyvinvointia, terveyttä ja sosiaalista turvallisuutta helsinkiläisille.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Mediakutsu: Tervetuloa Sote-aluekierrokselle Helsinkiin 19.10.15.10.2021 11:00:00 EEST | Tiedote

Tervetuloa kuuntelemaan Sote-aluekierrosta Finlandia-talolle (Mannerheiminintie 13 e, Veranda 2 -sali, pääsisäänkäynti ja K4) tiistaina 19.10. klo 8.30 - 10.30. Tilaisuudessa on paikalla perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru ja muita sote-ministerityöryhmän ministereitä sekä sosiaali- ja terveysministeriön, valtiovarainministeriön, sisäministeriön ja opetus- ja kulttuuriministeriön virkamiehiä. Tilaisuuden tavoitteena on välittää ajantasaista tietoa ja keskustella sosiaali- ja terveydenhuollon ja pelastustoimen uudistuksen sisällöstä ja toimeenpanosta. Tilaisuus on suunnattu Helsingin kaupungin edustajille ja sosiaali- ja terveydenhuollon paikallisille toimijoille. Helsingin sosiaali- ja terveydenhuollon ja pelastustoimen uudistuksesta tilaisuudessa kertoo sosiaali- ja terveystoimen apulaispormestari Daniel Sazonov. Tilaisuuden puheenjohtajana toimii sosiaali- ja terveystoimen toimialajohtaja Juha Jolkkonen. Tiedotusvälineiden edustajilla on mahdollisuus haastatella paikalla ole

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme