Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsinki kutsuu kaupungit ratkaisemaan yhdessä globaaleja ongelmia

Jaa

Helsinki Impact Conference tuo tällä viikolla Helsingin Musiikkitalolle runsain joukoin kestävästä kaupunkikehityksestä kiinnostuneita päättäjiä, tutkijoita ja kaupunkipolitiikan vaikuttajia. Konferenssin isäntänä Helsingin kaupunki haluaa olla vauhdittamassa kaupunkien välistä yhteistyötä, jota tarvitaan globaalien ongelmien ratkomiseen ja eurooppalaisen yhteisön tiivistämiseen.

Tulevaisuuden globaaleja haasteita pohditaan Helsinki Impact Conferencessa 9.-10.10. Kuva: Riku Pihlanto, Helsingin kaupunki
Tulevaisuuden globaaleja haasteita pohditaan Helsinki Impact Conferencessa 9.-10.10. Kuva: Riku Pihlanto, Helsingin kaupunki

”Kaupungit luovat edellytyksiä sujuvalle ja hyvälle arjelle. Ne ovat suunnannäyttäjiä ja alusta kestävän tulevaisuuden tärkeimmille ratkaisuille, oli kyse energiantuotannosta, tasapainoisten kaupunginosien kehittämisestä tai palveluja parantavasta digitalisaatiosta”, muistuttaa konferenssin avaava Helsingin pormestari Jan Vapaavuori.

”Samanaikaisesti kaupunkien rooli ja merkitys globaalien yhteiskunnallisten haasteiden ratkaisijoina kasvaa. Siksi kaupungeilla pitäisi olla enemmän sananvaltaa, kun näistä asioista päätetään eurooppalaisten ja kansainvälisten pöytien ääressä.”

9.-10. lokakuuta järjestettävä kutsuvieraskonferenssi on suunnattu eurooppalaisten kaupunkien johdolle, kehittäjille, tieteentekijöille ja kaupunkipolitiikan vaikuttajille. Puhujakaarti on maailman huippua: mukana on muun muassa tiiviimpien ja elävämpien kaupunkien luomiseen innostava kanadalainen Brent Toderian ja digitalisaation sosiaalisia merkityksiä avaava italialainen Francesca Bria.

Konferenssin koko ohjelma ja puhujien esittelyt löytyvät sivulta hel.fi/hic2019.

Konferenssikatsomo Oodissa, Kanneltalossa ja Vuotalossa

Kaikki kaupunkilaiset ja kaupunkien kehityksestä kiinnostuneet ovat tervetulleita seuraamaan tilaisuuden livelähetystä Oodin Kino Reginaan, Kanneltaloon ja Vuotaloon 9.10. klo 9.30 – 16 ja 10.10. klo 9.00 – 14.30. (Huom: Vuotalossa lähetys vain 9.10.)

Konferenssin keskusteluihin voi osallistua kännykällä vuorovaikutteisen screen.io-sovelluksen kautta.

Konferenssin järjestää Helsingin kaupunki yhteistyössä Eurocities- ja Metrex -verkostojen sekä Kaupunkiakatemian kanssa. Helsinki Impact Conference on yksi Helsingin kaupungin päätapahtumista Suomen EU-puheenjohtajakaudella.

Helsinki on kestävän kaupunkikehityksen edelläkävijä

Helsinki on monella tapaa edelläkävijä kestävässä kaupunkikehityksessä. Helsinki on esimerkiksi ensimmäisenä eurooppalaisena kaupunkina sitoutunut YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden raportointiin, ja haastaa muut eurooppalaiset kaupungit mukaan.

Helsingin kestävän kehityksen kulmakiviä ovat hiilineutraaliuteen pyrkiminen ja tasa-arvoinen kaupunkisuunnittelu.

”Helsingissä kestävät ratkaisut eivät ole vain ympäristöystävällisiä ja energiatehokkaita, vaan ne rakentuvat asukkaiden kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista ja asuinympäristöjen elinvoimasta”, painottaa pormestari Vapaavuori.

”Euroopan sisäinen yhtenäisyys kumpuaa hyvinvoivista kaupungeista ja kaupunginosista. Helsinki on sitoutunut strategiassaan jatkossakin toimimaan segregaation ehkäisyn huippuesimerkkinä ja mahdollistamaan kaupunginosien tasavertaisuuden ja hyvinvoinnin.”

Helsingin ratkaisuja kestävässä kaupunkikehityksessä on nostettu esiin heinäkuussa alkaneen Suomen EU-puheenjohtajakauden aikana. Esimerkkejä Helsingin ratkaisuista esitellään Signals from Helsinki –sivustolla.

Meddelande på svenska som bilaga. 
English press release as attachment.

Lisätiedot:

Helsinki Impact Conference 

Helsingin kestävät ratkaisut 

Konferenssin varjotapahtumat

Kino Regina, Oodi
Keskustakirjasto Oodi, Töölönlahdenkatu 4

Kanneltalo
Klaneettitie 5, Kannelmäen asema/Sitratori

Vuotalo (huom! vain 9.10.)
Mosaiikkitori 2

Konferenssin sisällöt:

Salla Ahokas
yleiskaavasuunnittelija ja konferenssin päätuottaja, kaupunkiympäristön toimiala
puh. 045 11 33 090
salla.ahokas@hel.fi

EU-puheenjohtajakauden toimenpiteet:

Inga Nyholm
yhteysjohtaja, kaupunginkanslia
puh. 040 76 05 524
inga.nyholm@hel.fi

Riikka Lahdensuo
projektipäällikkö, kaupunginkanslia
puh. 050 58 11 700
riikka.lahdensuo@hel.fi

Viestinnän yhteyshenkilö:

Johanna Snellman
viestintäasiantuntija
kaupunginkanslia, viestintä
puh. 040 843 0915
johanna.snellman@hel.fi 

Avainsanat

Kuvat

Tulevaisuuden globaaleja haasteita pohditaan Helsinki Impact Conferencessa 9.-10.10. Kuva: Riku Pihlanto, Helsingin kaupunki
Tulevaisuuden globaaleja haasteita pohditaan Helsinki Impact Conferencessa 9.-10.10. Kuva: Riku Pihlanto, Helsingin kaupunki
Lataa

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsinki mukaan Bloombergin Partnership for Healthy Cities -verkostoon – tavoitteena lisätä koululaisten turvallista ja aktiivista liikkumista13.12.2019 08:55:23 EETTiedote

Helsinki on liittynyt kansainväliseen Partnership for Healthy Cities -verkostoon, joka on sitoutunut ehkäisemään tarttumattomia sairauksia, kuten syöpää ja diabetesta, vaikuttamalla elintapoihin ja -ympäristöihin. Verkoston jäsenkaupungit valitsevat ensi vuoden ajaksi oman kehittämiskohteensa. Helsinki haluaa omassa hankkeessaan edistää lasten ja nuorten terveyttä ja hyvinvointia parantamalla koulumatkaturvallisuutta, jotta yhä useampi lapsi ja nuori valitsee kävelyn tai pyöräilyn päivittäiseksi liikkumistavaksi kouluun.

Pormestari Vapaavuori osallistuu Nordic Safe Cities Summitiin – pohjoismaisille pääkaupungeille linjataan yhteiset tavoitteet ja toimintamallit turvallisuuden lisäämiseksi11.12.2019 10:06:57 EETTiedote

Tukholmassa torstaina 12. joulukuuta järjestettävässä Nordic Safe Cities Summitissa allekirjoitetaan Capital Codes of Action -linjaus, joilla asetetaan pohjoismaisille pääkaupungeille yhteiset tavoitteet ja toimintamallit turvallisuuden lisäämiseksi. Nordic Safe Cities -verkosto käsittää laajan joukon pohjoismaisia kaupunkeja, ja nyt järjestettävä pormestaritason kokous linjaa yhteistyötä turvallisuuden eteen entistä vahvemmin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme