Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsinki kysyy verkossa, missä tulvii sateella ja lumien sulaessa

Jaa

Helsinki tekee koko kaupungin aluetta koskevaa hulevesitulvaselvitystä, ja kokoaa tietoa alueista, jotka ovat alttiita tulville. Kaupunki pyytää asukkailta karttakyselyn avulla tietoa tulvapaikoista.

Kuvaaja: Lauri Hänninen
Kuvaaja: Lauri Hänninen

Kysely on avoinna 15. kesäkuuta 2018 asti verkkosivuilla osoitteessa https://app.maptionnaire.com/fi/4373/.

Kyselyn tulosten avulla vähennetään hulevesien aiheuttamia vahinkoja

Hulevesitulvista aiheutuvien vahinkojen ennustetaan lisääntyvän, koska rankkasateet yleistyvät ilmastonmuutoksen myötä.

Hulevesitulvariskien hallinnan suunnittelu kuluu kaupungin tehtäviin, ja työn ensimmäinen vaihe on tulvariskien alustava arviointi.

Kaupungin tavoitteena on hulevesitulvista aiheutuvien vahinkojen vähentäminen ja turvallisuuden parantaminen.

Mitä hulevedet ovat?

Hulevesiä ovat maan pinnalta, rakennuksen katolta tai muilta vastaavilta pinnoilta pois johdettavaa sade- ja sulamisvettä. Hulevesiin luetaan myös perustusten kuivatusvedet.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Suunnitteluinsinööri Heikki Takainen
Kaupunkiympäristön toimiala
Kaupunkitila- ja maisemasuunnittelu / Alueellinen suunnittelu
heikki.takainen@hel.fi

Projektipäällikkö Paula Nurmi
Kaupunkiympäristön toimiala
Kaupunkitila- ja maisemasuunnittelu / Kaupunkitila ja verkostot
paula.nurmi@hel.fi

Kuvat

Kuvaaja: Lauri Hänninen
Kuvaaja: Lauri Hänninen
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 2244, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 1691http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnitteluun, rakentamiseen, ylläpitoon ja valvontaan liittyvistä palveluista. Toimiala aloitti 1.6.2017, jolloin Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto, rakennusvirasto, rakennusvalvontavirasto, kiinteistövirasto, ympäristökeskus, asuntotuotantotoimisto ja Helsingin tukkutori yhdistivät toimintansa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Asukas- ja yrityspysäköinti käyttöön 1.11.2018 Munkkivuoressa, Niemenmäessä, Kivihaassa ja koko Etelä-Haagassa15.10.2018 19:27Tiedote

Helsingin kantakaupungissa käytössä oleva asukas- ja yrityspysäköinti laajenee marraskuussa Munkkivuoreen, Niemenmäkeen, Kivihakaan ja koko Etelä-Haagaan. Muutos tarkoittaa, että pysäköintiin kadunvarsipaikoilla tarvitaan arkisin kello 8–20 marraskuun alusta alkaen asukas- tai yrityspysäköintitunnus. Ilman pysäköintitunnusta katujen varsilla voi pysäköidä pysäköintikiekkoa käyttäen enintään neljä tuntia arkisin kello 8–20. Pysäköintiä ei ole rajoitettu ilta- ja yöaikaan kello 20–8 eikä viikonloppuisin. Liikkeiden edustoilla säilyy asiointipaikkoja, joilla voi pysäköidä lyhytaikaisesti ilman tunnusta.

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston päätökset 12.10.201812.10.2018 16:23Tiedote

Kokouksen päätöstiedote on luettavissa osoitteessa: https://www.hel.fi/static/public/hela/Kaupunkiymparistolautakunnan_ymparisto-_ja_lupajao/Suomi/Paatostiedote/2018/Kymp_2018-10-12_Ylja_14_Pt/index.html Jaosto kokoontuu seuraavan kerran 26.10.2018 Lisää tietoa ympäristö- ja lupajaoston toiminnasta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/Ymparisto-ja-lupajaosto/

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme