Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsinki kysyy verkossa, missä tulvii sateella ja lumien sulaessa

Jaa

Helsinki tekee koko kaupungin aluetta koskevaa hulevesitulvaselvitystä, ja kokoaa tietoa alueista, jotka ovat alttiita tulville. Kaupunki pyytää asukkailta karttakyselyn avulla tietoa tulvapaikoista.

Kuvaaja: Lauri Hänninen
Kuvaaja: Lauri Hänninen

Kysely on avoinna 15. kesäkuuta 2018 asti verkkosivuilla osoitteessa https://app.maptionnaire.com/fi/4373/.

Kyselyn tulosten avulla vähennetään hulevesien aiheuttamia vahinkoja

Hulevesitulvista aiheutuvien vahinkojen ennustetaan lisääntyvän, koska rankkasateet yleistyvät ilmastonmuutoksen myötä.

Hulevesitulvariskien hallinnan suunnittelu kuluu kaupungin tehtäviin, ja työn ensimmäinen vaihe on tulvariskien alustava arviointi.

Kaupungin tavoitteena on hulevesitulvista aiheutuvien vahinkojen vähentäminen ja turvallisuuden parantaminen.

Mitä hulevedet ovat?

Hulevesiä ovat maan pinnalta, rakennuksen katolta tai muilta vastaavilta pinnoilta pois johdettavaa sade- ja sulamisvettä. Hulevesiin luetaan myös perustusten kuivatusvedet.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Suunnitteluinsinööri Heikki Takainen
Kaupunkiympäristön toimiala
Kaupunkitila- ja maisemasuunnittelu / Alueellinen suunnittelu
heikki.takainen@hel.fi

Projektipäällikkö Paula Nurmi
Kaupunkiympäristön toimiala
Kaupunkitila- ja maisemasuunnittelu / Kaupunkitila ja verkostot
paula.nurmi@hel.fi

Kuvat

Kuvaaja: Lauri Hänninen
Kuvaaja: Lauri Hänninen
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 2244, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 1691http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnitteluun, rakentamiseen, ylläpitoon ja valvontaan liittyvistä palveluista. Toimiala aloitti 1.6.2017, jolloin Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto, rakennusvirasto, rakennusvalvontavirasto, kiinteistövirasto, ympäristökeskus, asuntotuotantotoimisto ja Helsingin tukkutori yhdistivät toimintansa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston päätökset 17.8.201817.8.2018 17:06Tiedote

Kokouksen päätöstiedote on luettavissa osoitteessa: https://www.hel.fi/static/public/hela/Kaupunkiymparistolautakunnan_ymparisto-_ja_lupajao/Suomi/Paatostiedote/2018/Kymp_2018-08-17_Ylja_10_Pt/index.html Jaosto kokoontuu seuraavan kerran 31.8.2018 Lisää tietoa ympäristö- ja lupajaoston toiminnasta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/Ymparisto-ja-lupajaosto/

Rantojen uimavesi viilentynyt ja sinilevätilanne rauhoittumaan päin17.8.2018 14:47Tiedote

Uimavesinäytteet otettiin tällä viikolla joen rannoilta (Pakila, Pikkukoski, Tapaninvainio), Veijarivuoren rannalta sekä saarten (Pihlajasaari, Mustasaari, Suomenlinna, Uunisaari) uimarannoilta. Veijarivuoren ja Tapaninvainion näytteiden hygieeninen laatu oli heikentynyt vedessä havaittujen bakteerien vuoksi, muiden rantojen tutkitut näytteet olivat hygieeniseltä laadultaan hyviä. Veijarivuoren ja Tapaninvainion rannoilta otettiin myös uusintanäytteet. Veijarivuoren rannan uusintanäyte oli hygieeniseltä laadultaan hyvä. Tapaninvainion rannan tulokset valmistuvat ensi viikon alussa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme