Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsinki laatii itäisen saariston hoito- ja kehittämissuunnitelmaa – luonnosta voi kommentoida verkossa

Jaa

Helsingin itäiseen saaristoon laaditaan hoito- ja kehittämissuunnitelmaa. Suunnitelmassa esitetään toimenpiteitä, joiden avulla voidaan parantaa saariston virkistyskäyttöä ja mahdollistaa yhä useammalle pääsy Helsingin kaupungin omistamiin hienoihin saarikohteisiin. Suunnitelmaluonnosta voi kommentoida Kerro kantasi -verkkokyselyssä 13. joulukuuta asti.

Kallioita Hattusaaren eteläkärjessä. Kuva: Sofia Kangas.
Kallioita Hattusaaren eteläkärjessä. Kuva: Sofia Kangas.

”Helsingin itäisen saariston virkistyskäyttö on ollut saarten määrään ja alueen laajuuteen nähden toistaiseksi vähäistä. Hoito- ja kehittämissuunnitelman keskeisenä tavoitteena on lisääntyvän virkistyskäytön ja luontoarvojen yhteensovittaminen sekä ratkaisujen etsiminen siihen, miten saariston potentiaalia voidaan hyödyntää kestävällä tavalla”, kertoo maisema-arkkitehti Sofia Kangas Helsingin kaupunkitila- ja maisemasuunnittelusta.

Hoito- ja kehittämissuunnitelma ohjaa alueen käyttöä, hoitoa ja peruskorjausta

Helsingin itäisen saariston hoito- ja kehittämissuunnitelmassa kuvataan, miten aluetta tulee jatkossa suunnitella ja kehittää niin, että alueen arvot turvataan sekä määritellään tarvittavat jatkotoimenpiteet ja hankkeet. Suunnitelmassa käsitellään muun muassa saarten saavutettavuuden ja rantautumismahdollisuuksien parantamista, maisemallisten, kulttuurihistoriallisten ja luontoarvojen turvaamista, retkeilypalveluiden, reittien ja opastuksen kehittämistä sekä saarten hoitoa ja ylläpitoa. Luontoarvoiltaan herkimmille saarille ja saarten osille ei osoiteta virkistyspalveluita.

Luonnosta voi kommentoida osoitteessa https://kerrokantasi.hel.fi/itainen-saaristo-2020 13. joulukuuta 2020 saakka. Saadun palautteen perusteella luonnosta muokataan tarpeen mukaan. Hoito- ja kehittämissuunnitelma valmistuu vuonna 2021, minkä jälkeen se viedään kaupunkiympäristölautakunnan hyväksyttäväksi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Maisema-arkkitehti
Sofia Kangas
Kaupunkitila- ja maisemasuunnittelu / Alueellinen suunnittelu
p. 09 310 24612
sofia.kangas@hel.fi

Kuvat

Kallioita Hattusaaren eteläkärjessä. Kuva: Sofia Kangas.
Kallioita Hattusaaren eteläkärjessä. Kuva: Sofia Kangas.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston päätökset 3.12.20203.12.2020 19:35:20 EETTiedote

Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote 3.12.2020 » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Jaosto kokoontuu seuraavan kerran torstaina 17.12.2020. Lisää tietoa ympäristö- ja lupajaoston toiminnasta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/Ymparisto-ja-lupajaosto/

Helsingin kielilukion rakentaminen alkaa ensi vuoden alussa2.12.2020 13:32:08 EETTiedote

Helsingin kielilukiolle rakennetaan uudet tilat Myllypuroon. Uusi rakennus vastaa kasvavan opiskelijamäärän tarpeisiin, ja se korvaa nykyisellään Itäkeskuksessa sijaitsevat tilat. Rakentaminen käynnistyy maanrakennustöillä alkuvuodesta 2021, ja opiskelijat pääsevät uusiin tiloihin syyslukukaudelle 2023. Kielilukio on Helsingin kolmas elinkaarimallilla toteuttava hanke. Hankkeen urakoitsijaksi valikoitui kilpailullisen neuvottelumenettelyn pohjalta SRV.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme