Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsinki luovuttaa tontteja merellisistä kaupunginosista

Jaa

Helsingin yleinen asuntotonttien varauskierros alkaa 14.9.2018. Kaupunki hakee rakennuttajia toteuttamaan noin 90 600 kerrosneliömetrin eli arviolta yhteensä 1 150 asunnon verran. Tontteja on tarjolla muun muassa Jätkäsaaresta, Kalasatamasta ja Kruunuvuorenrannasta.

Kehittyvä kerrostalo -hankkeen Sukupolvienkortteli Jätkäsaaressa.
Kehittyvä kerrostalo -hankkeen Sukupolvienkortteli Jätkäsaaressa.

Erikokoisia tontteja viidessä eri kaupunginosassa

Varattavia tontteja on yhteensä 22. Kantakaupungissa tontteja luovutetaan Jätkäsaaresta ja Kalasataman Verkkosaaren pohjoisosasta. Lisäksi luovutettavia tontteja on Kruunuvuorenrannan, Honkasuon sekä Herttoniemen alueilta.

Tarjolla on tontteja merellisen Helsingin paraatipaikoilta

Tonttien rakennusoikeus vaihtelee 1 190 k-m2:n ja 10 550 k-m2:n välillä, ja Helsinki kannustaa myös uusia rakennuttajia tutustumaan kaupungin monipuoliseen tonttitarjontaan. Tarjolla on jälleen mielenkiintoisia puurakentamiskohteita, joiden suosio on edelleen kasvanut Suomessa huimasti viime vuosina. Lisäksi tarjolla on tontteja merellisen Helsingin paraatipaikoilta, kuten Jätkäsaaresta ja Kalasatamasta.

Tontteja säänneltyyn asuntotuotantoon

Tontit varataan pääsääntöisesti säänneltyyn asuntotuotantoon, kuten valtion tukemaan vuokra-asuntotuotantoon, Hitas-omistusasuntotuotantoon tai asumisoikeustuotantoon.

”Tontit on tarkoitettu kerros- ja rivitalorakentamiseen ammattimaisille rakennuttajille ja rakennuttajakonsulteille, mutta haku on kuitenkin avoin ja tontteja voivat hakea kaikki kiinnostuneet, jotka katsovat pystyvänsä toteuttamaan niille sopivan rakentamishankkeen. Haettavien tonttien joukossa on mukana myös AKS-tontteja, joille voidaan toteuttaa vanhusten ja senioreiden palvelu- ja/tai hoiva-asuntoja sekä opiskelija- ja nuorisoasuntoja, sanoo tiimipäällikkö Miia Pasuri. 

Helsingin tavoitteena on saada luovutettua vuosien 2017-2018 aikana vuosittain tontteja noin 6 000 asunnon rakentamista vastaava määrä, joista noin 4 320asuntoa kaupungin luovuttamalle maalle. Vuosien 2019-2020 aikana tavoite nousee 7 000 asuntoon vuodessa.

Tonttien hakuaika päättyy 31.10.2018 klo 12.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Johtava tonttiasiamies Pirjo-Liina Koivusaari,
p. (09) 310 38800,
pirjo-liina.koivusaari@hel.fi

Kuvat

Kehittyvä kerrostalo -hankkeen Sukupolvienkortteli Jätkäsaaressa.
Kehittyvä kerrostalo -hankkeen Sukupolvienkortteli Jätkäsaaressa.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 2244, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 1691http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnitteluun, rakentamiseen, ylläpitoon ja valvontaan liittyvistä palveluista. Toimiala aloitti 1.6.2017, jolloin Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto, rakennusvirasto, rakennusvalvontavirasto, kiinteistövirasto, ympäristökeskus, asuntotuotantotoimisto ja Helsingin tukkutori yhdistivät toimintansa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Silakkaherkut, toritanssit ja koko viikon yleisöohjelma juhlistavat Stadin Silakkamarkkinoita 201820.9.2018 08:00Tiedote

Helsingin Kauppatori täyttyy jälleen kalastajista, silakasta ja syyssesongin herkuista, kun viikon mittaisia Stadin Silakkamarkkinoita juhlitaan 7.–13. lokakuuta. Tämän vuoden markkinoilla on mukana 30 kalastajaa, jotka myyvät tuotteitaan suoraan kalastajaveneistä ja myyntimökeistä sunnuntaista perjantaihin 7. –12. lokakuuta kello 7–19 ja lauantaina 13. lokakuuta kello 7–15. Markkinaviikko on täynnä ilmaista koko perheen ohjelmaa, ruoka- ja saaristolaiskulttuuria sekä Helsingin merellisyyden tunnelmointia perinteitä unohtamatta.

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan päätöstiedote 18.9.201818.9.2018 17:56Tiedote

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan päivän kokouksen päätöstiedote on julkaistu sivuillamme osoitteessa: https://www.hel.fi/static/public/hela/Kaupunkiymparistolautakunta/Suomi/Paatostiedote/2018/Kymp_2018-09-18_Kylk_24_Pt/index.html Lisää tietoa kaupunkiympäristölautakunnan toiminnasta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/kaupunkiymparistolautakunta/kaupunkiymparistolautakunta

Kestävä liikkuminen tutuksi Helsingin kouluissa Liikkujan viikolla17.9.2018 08:57Tiedote

Liikkujan viikon tarkoituksena on lisätä tietoisuutta arjen liikkumisen kestävistä valinnoista. Esillä ovat kaikki viisaan liikkumisen muodot, kuten kävely, pyöräily, joukkoliikenne ja fiksu autoilu. Tämän vuoden teema ”Miksaa ja Mene!” haastaa pohtimaan omia matkatottumuksia, erilaisia tapoja liikkua ja mahdollisuuksia yhdistellä eri kulkumuotoja. Liikkujan viikkoa vietetään ympäri Eurooppaa 16.–22.9.

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston päätökset 14.9.201814.9.2018 17:26Tiedote

Kokouksen päätöstiedote on luettavissa osoitteessa: https://www.hel.fi/static/public/hela/Kaupunkiymparistolautakunnan_ymparisto-_ja_lupajao/Suomi/Paatostiedote/2018/Kymp_2018-09-14_Ylja_12_Pt/index.html Jaosto kokoontuu seuraavan kerran 28.9.2018 Lisää tietoa ympäristö- ja lupajaoston toiminnasta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/Ymparisto-ja-lupajaosto/

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme