Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Helsinki nopeuttaa jäljitystä yhdessä nuorten kanssa

Jaa

Koronavirustartuntojen määrä on lisääntynyt Helsingissä, erityisesti nuorilla aikuisilla. Tartuntoja todetaan tällä hetkellä noin 80 päivässä ja tartunnanjäljityksessä on viivettä. Haluammekin nyt yhdessä nuorten kanssa nopeuttaa jäljitystä ja ehkäistä jatkotartuntoja.

 Tartunnoista yli puolet on saatu ravintoloissa ja baareissa sekä muissa vapaa-ajan kontakteissa kotimaassa.

Olemme tartunnan saaneisiin yhteydessä 1 - 2 vuorokaudessa. Pyydämme heitä lähettämään meille verkkolomakkeella tiedot henkilöistä, joiden kanssa he ovat olleet lähiaikoina tekemisissä, ja jotka ovat mahdollisesti altistuneet koronavirukselle. Lomakkeen lähettäminen viivytyksettä on tärkeää.

”Haluamme tavoittaa altistuneet myös jäljityksen ruuhkatilanteissa mahdollisimman nopeasti. Tämän vuoksi pyydämmekin, että jatkossa tartunnan saanut nuori ilmoittaa itse mahdollisesta altistumisesta läheisilleen ja kavereilleen. Tämä voi nopeuttaa jäljittämistä useita päiviä”, terveysasemien johtajalääkäri Timo Lukkarinen toteaa.

”Toivomme myös, että tartunnan saanut pyytää mahdollisia altistuneita läheisiä ja kavereita välttämään kontakteja ja menemään testiin 4 - 5 päivän sisällä tapaamisesta myös oireettomana tai heti, jos heillä on koronaan viittaavia oireita.” 

”Nuoret tavoittavat omien kanaviensa kautta mahdolliset altistuneet nopeasti ja ketterästi. Tämän vuoksi meidän kannattaa tehdä tätä yhdessä. Nuoret ovatkin tätä jo hienosti tehneet”, Lukkarinen jatkaa. 

Jäljittäjät ovat altistuneisiin yhteydessä myöhemmin ja lähettävät heille karanteeniohjeet. Yhteydenotto tapahtuu yleensä tekstiviestillä ja siihen tulisi vastata mahdollisimman pian. Mikäli viestiin ei vastata jäljittäjä ottaa puhelimitse yhteyttä.

Ajan koronatestiin voi varata kätevästi myös oireettomana omaolo.fi-palvelussa tai soittamalla koronavirusneuvontaan p. 09 310 10024 (joka päivä 8-18). Aikoja on hyvin tarjolla.

Helsingissä rokotetaan tällä hetkellä 12-15-vuotiaita riskiryhmään kuuluvia sekä 16-vuotiaita ja sitä vanhempia. Kaksi rokotusta suojaa hyvin koronavirukselta. Ajan rokotukseen voi varata verkosta koronarokotusaika.fi tai soittamalla p. 09 310 46300 (arkisin klo 8-18).

Lisätietoja

Yhteyshenkilöt

Jaana Juutilainen-Saari
viestintäpäällikkö
jaana.juutilainen-saari@hel.fi
p. 09 310 42240

Tero Manninen
yksikön päällikkö
tero.manninen@hel.fi
p. 09 310 28885

Markus Snellman
tiedottaja
markus.snellman@hel.fi
p. 09 310 42619

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Toinen linja 4A
PL 6000 00099 Helsingin kaupunki

09 310 5015 (vaihde)http://www.hel.fi/sote

Sosiaali- ja terveystoimi - hyvinvointia, terveyttä ja sosiaalista turvallisuutta helsinkiläisille.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Helsinki, Espoo, Vantaa ja HUS kannustavat nuoria ottamaan koronavirusrokotteen8.7.2021 10:53:27 EEST | Tiedote

Koronavirusrokotteiden ajanvaraus on avattu koko pääkaupunkiseudulla 16-vuotiaille ja sitä vanhemmille. Helsinki, Espoo, Vantaa ja HUS aloittavat yhdessä nuorille ja nuorille aikuisille kohdennetun kampanjan koronavirusrokotuksista. Kampanja toteutetaan sosiaalisessa mediassa julkaistavina videoina. Kampanjassa on mukana nuorille tuttuja some-vaikuttajia. Kanavina on Snapchat, Jodel, Instagram ja Facebook.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme