Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsinki on valittu Euroopan Innovation Capital -kisan finalistiksi

Jaa

Helsinki on yksi kymmenestä Innovation Capital (iCapital) –kisan finalistista. iCapital on Euroopan komission noin kahden vuoden välein järjestämä kilpailu, jossa etsitään Euroopan parasta kaupunki-innovaatioekosysteemiä. Kilpailun edelliset voittajat ovat olleet Amsterdam (2015) ja Barcelona (2014).

Helsinki toteuttaa innovaatioystävällisyyttä useilla eri tavoilla

Helsinki profiloituu innovaatiokaupungiksi muun muassa omien innovaatioalustojensa kuten Fiksun Kalasataman ja älyliikennekokeilujen kautta. Lisäksi Helsingin yhteistyöverkostot ja –hankkeet kuten Smart & Clean, Kaupunkiakatemia, Helsinki Think Company, Health Capital Helsinki ja Merit-hanke kertovat kaupungin vahvasta innovaatioekosysteemistä. Helsinki käyttää myös muotoilua poikkileikkaavasti ja tehokkaasti ja kaupungissa on vahva avoimen datan sekä startup-yritysten kulttuuri.

Innovaatiot ovat teknologiaa ja osallistamista

Innovaatiot eivät kuitenkaan ole pelkkää teknologiaa vaan niillä on myös sosiaalisia ulottuvuuksia. Tärkeä osansa on myös osallisuudella ja kansalaisosallistumisella. Nämä ovat myös Helsingin kaupunkistrategian keskeisiä teemoja.

Muut finalistit ovat Aarhus, Berliini, Kööpenhamina, Nizza, Pariisi, Tallinna, Tampere, Tel Aviv ja Toulouse. Voittajakaupunki valitaan ensi marraskuussa Lissabonissa ja se saa miljoonan euron palkinnon innovaatioekosysteeminsä vahvistamiseen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja iCapital-kilpailusta: johtava asiantuntija Iina Oilinki, elinkeino-osasto, puh. 09 310 23116, e-mail: iina.oilinki@hel.fi

Viestinnän yhteyshenkilö: tiedottaja Tero Lahti, talous- ja elinkeinoviestintä, puh. 09 310 36376, e-mail: tero.j.lahti@hel.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Helsingin kaupunginkanslia on kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen suunnittelu-, valmistelu- ja toimeenpanoelin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginvaltuuston päätökset14.2.2018 21:57Tiedote

Helsingin keskushallinto uudistaa organisaatiotaan, jotta se pystyisi paremmin vastaamaan kaupunkistrategian tavoitteisiin. Kaupunginkanslian toimintoja ajatellen näitä yleisiä strategian tavoitteita ovat esimerkiksi päätöksentekomallien ja palveluprosessien tehostaminen sekä byrokratian keventäminen. Strategian painotusten ja tavoitteiden pohjalta kansliassa on erityisen perusteltua arvioida muun muassa viestinnän organisointia ja tietohallinnon roolia digitalisaatiokehityksessä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme