Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsinki ottaa käyttöön digitaalisen asiakasprofiilin

Jaa

Helsinki ottaa käyttöön Helsinki-profiilin, joka on kaupungin digitaalisia asiointipalveluja käyttävän kaupunkilaisen asiakasprofiili.

Helsinki-profiilin kautta näkee vaivattomasti tiedot, joita kaupunki on käyttäjästä kerännyt sekä palvelut, joihin on tunnistautunut. Helsinki-profiilin ansiosta omien käyttäjätietojen hallinta paranee.

Helsinki-profiilin käyttö laajenee asteittain. Viime vuonna Helsinki-profiilin otti käyttöön muutama asiointipalvelu, ja tämän vuoden aikana sen ottaa käyttöön noin 100.

Helsinki-profiilista ensisijainen tunnistautumiskeino

Helsinki-profiilin hyödyt toteutuvat, kun se otetaan laajasti käyttöön. Kaupunkilaiselle muutos näyttäytyy siten, että ensimmäisen vahvaa Suomi.fi tunnistautumista vaativan asiointikerran yhteydessä hänet ohjataan luomaan itselleen Helsinki-profiili. Käyttäjä antaa sähköpostiosoitteensa, jonka avulla käyttäjätili vahvistetaan.

Sen jälkeen käyttäjä voi hallita omia tietojaan Helsinki-profiilin käyttöliittymän kautta. Kun mahdollisimman moni palvelu hyödyntää Helsinki-profiilia tunnistautumismekanismina, näkyvyys ja hallittavuus omiin, kaupungin palveluiden tallentamiin tietoihin paranee. Helsingin kaupunki on linjannut Helsinki-profiilin ensisijaiseksi tunnistautumismekanismiksi kaupungin palveluihin.

Asiointihistoria koottuna yhteen paikkaan

Tulevaisuudessa Helsinki-profiili kokoaa yhteen paikkaan asiointihistorian, jolloin pääsee näkemään omat asiointitapahtumansa ja pystyy seuraamaan oman asiansa käsittelyn etenemistä. Myös entistä sujuvampaa käyttökokemusta kehitetään yhteistyössä kaupunkilaisten, Helsinki Design Systemsin, uuden Hel.fi -sivuston sekä muiden digitaalisen asioinnin palveluiden kanssa.

Kokeile itse!

Voit luoda itsellesi Helsinki-profiilin tunnistautumalla vahvasti Suomi.fi-tunnistuksen kautta. Voit tunnistautua suomalaisilla pankkitunnuksilla, varmennekortilla tai mobiilivarmenteella.

Siirry Helsinki-profiiliin

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:
projektipäällikkö Iida Jääskeläinen, p. 040 610 8560, iida.jaaskelainen(at)hel.fi

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunki tarjoaa jälleen tuhansia kesätyöpaikkoja27.1.2023 11:19:07 EET | Tiedote

Suomen suurimman työnantajan Helsingin kaupungin kesätyöhaku on käynnissä. Uusia paikkoja julkaistaan pitkin kevättä. Siisti kesä! -hankkeen 16–20-vuotiaille suunnattu haku ja 16–17-vuotiaiden kesätyöhaku alkaa 6. helmikuuta ja päättyy 27. helmikuuta kello 16. Kesätyöntekijöitä etsitään myös kaupungin omistamiin yhtiöihin. Kesätyöntekijöitä ja -sijaisia palkataan kaupungin toimialoille ja liikelaitoksiin yhteensä noin 3 500.

Generaattoreiden ja lämmityslaitteiden keräys Ukrainaan käynnistyy pääkaupunkiseudulla23.1.2023 13:00:00 EET | Tiedote

Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupungit osallistuvat EU-parlamentin ja Eurocities-verkoston käynnistämään ”Generators of hope” -kampanjaan, jonka aikana kerätään uusia ja käytettyjä sähkövirran tuotantoon ja lämmitykseen tarkoitettuja generaattoreita ja laitteita Ukrainaan. Keräysaika pääkaupunkiseudulla on 30.1.–10.2.2023. Kampanjan viestintää ja toteutusta tukee Helsingin seudun kauppakamari.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme