Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsinki-päivän vauva syntyi klo 04.15

Jaa

Helsingin kaupunki on muistanut jo 55 vuoden ajan kaupungin syntymäpäivänä 12.6. ensimmäisenä syntynyttä helsinkiläistä vauvaa. Tänä vuonna Helsinki-päivän vauvana onnitellaan Antolaisen perheen poikavauvaa, joka syntyi klo 04.15.

Helsinki-päivän vauva ja äiti Juliana Antolainen. Kuva: Markku Ulander, Lehtikuva
Helsinki-päivän vauva ja äiti Juliana Antolainen. Kuva: Markku Ulander, Lehtikuva

52 cm pituinen ja 3 770 gr painanut poika on perheen toinen lapsi.

Korona-tilanteen takia pormestari Jan Vapaavuori ei vieraillut synnytysosastolla vaan onnitteli perhettä Naistenklinikan pihalla.

Syntymänsä kunniaksi vauva sai kaupungilta Uusix-verstaan käsityönä tekemän peiton. Lisäksi vanhemmat saivat kukkia ja onnittelukirjeen, jonka mukaan vauvaa odottaa 200 euron lahjashekki heti, kun hänet on kastettu tai merkitty väestörekisteriin.

Helsinki-päivän vauvan onnitteluperinne on jatkunut vuodesta 1965 lähtien.

Meddelandet på svenska finns bifogat. 
Press release in English in attachment.

Lisätietoja:

Marianne Saukkonen
vastaava tuottaja
Helsingin Tapahtumasäätiö
marianne.saukkonen@eventshelsinki.fi

p. 040 3347148
www.helsinkipäivä.fi

Tiedotteen lähetti:

Johanna Snellman
viestintäasiantuntija
kaupunginkanslia, viestintä
puh. 040 843 0915
johanna.snellman@hel.fi 

Avainsanat

Kuvat

Helsinki-päivän vauva ja äiti Juliana Antolainen. Kuva: Markku Ulander, Lehtikuva
Helsinki-päivän vauva ja äiti Juliana Antolainen. Kuva: Markku Ulander, Lehtikuva
Lataa

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Senaatintorin kesä aukeaa30.6.2020 09:49:14 EESTTiedote

Kulinaristinen keidas tarjoilee makuelämyksiä ja urbaania siirtolapuutarhatunnelmaa. Senaatintorin kesä -jättiterassialue aukeaa keskiviikkona 1. heinäkuuta. Helsingin pääaukiolla, Senaatintorilla, voi elokuun loppuun asti nauttia helsinkiläisten laaturavintoloiden makuelämyksiä urbaanissa siirtolapuutarhatunnelmassa. Kyseessä on ainutlaatuinen kokeilu, ja siitä toivotaan piristysruisketta koko koronasta toipuvan kaupunkikeskustan elävöittämiseen.

Helsinki panostaa turvalliseen matkailukokemukseen29.6.2020 14:07:43 EESTTiedote

Pitkän koronasulun jälkeen avautuva Helsinki haluaa varmistaa, että pääkaupungin tarjoamien tapahtumien pariin palaavien vieraiden kokemus olisi mahdollisimman miellyttävä ja luotettava. Helsinki toteutti palvelumuotoilutoimisto Hellonin kanssa tutkimuksen, jonka avulla tunnistettiin asiakkaiden mielenrauhaa ja yleistä turvallisuuden tunnetta tapahtumissa ja matkailupalveluiden parissa tuottavat toimenpiteet.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme