Helsingin tapahtumasäätiö

Helsinki-päivänä kaupunki kukkii ja tarjoilee yllätyksiä

Jaa

Helsingin syntymäpäivää 12. kesäkuuta juhlistetaan luovilla Helsinki-päivän teoilla, jotka näkyvät, kuuluvat ja ilahduttavat ympäri kaupunkia kokoamatta väkijoukkoja yhteen. Helsinki-päivänä kaupunkiin voi tutustua uusin silmin esimerkiksi lintubongauksen, elokuvahistorian ja kukkayllätysten parissa.

Kuva: Helsinki Marketing
Kuva: Helsinki Marketing

Helsinki-päivänä toteutetaan kymmenen erilaisten toimijoiden ehdottamaa Helsinki-päivän tekoa, joiden joukosta kaupunkilaiset ovat päässeet äänestämään suosikkejaan. Teot liittyvät muun muassa taiteeseen, lähiluontoon ja kaupungin historiaan, ja osallistumaan pääsevät niin viherpeukalot, elokuvan ja muotoilun ystävät kuin lapsetkin. Kaikki Helsinki-päivän teot ovat koronaturvallisia, saavutettavia sekä kaupunkilaisille maksuttomasti koettavissa.

”Helsinki-päivää on vietetty vuodesta 1959 lähtien, joten aikojen saatossa on syntynyt jo monia perinteikkäitä tapoja juhlistaa rakkaan pääkaupunkimme syntymäpäivää. Koska elämme vielä osittaista poikkeusaikaa, toteutuu osa näistä perinteistä kuten ennenkin ja osa hieman eri tavoin. Tänä vuonna syntyy myös aivan uusia perinteitä. Yhteistä kaikkiin menneisiin Helsinki-päiviin on kuitenkin se, että hienoa kaupunkiamme juhlistetaan hauskasti, kekseliäästi ja ilolla”, sanoo pormestari Jan Vapaavuori.

Helsinki-päivänä kaupunki puetaan kukkiin, kun värikkäät kukkakujat kutsuvat lomaansa kuljeskelemaan. Lisäksi kaupunkilaisia kannustetaan viljelemään 100 000 auringonkukkaa pörriäisten ja lintujen iloksi. Lähiluontoon houkuttelevat myös musiikkia ja lintubongausta yhdistelevä Soiva linturetki sekä kuljetukset Vasikkasaareen.

Päivän aikana pääsee myös pomppimaan kaupunginosasta toiseen Helsinki Hopping -ulkolautapelin avulla, kulkemaan Helsingin historiallisten korttelikinojen jäljillä sekä katsomaan kaupunkia uusin silmin Helsingin muodot -kaupunkisuunnistuksen kautta. Lapset pääsevät näyttämään taitonsa osallistavassa taidetempauksessa, joka herättää henkiin somessa jaetut Helsinki-aiheiset piirrokset. Eri taustoista tulevien katuvalokuvaajien kaupunkitilaan ripustettavasta näyttelystä puolestaan muodostuu visuaalinen rakkauskirje Helsingille.

Päivään kuuluvat myös Helsinki-päivän perinteet, kun pormestari Jan Vapaavuorija apulaispormestarit Anni Sinnemäki, Pia Pakarinen, Nasima Razmyar ja Sanna Vesikansa jakavat kultaiset Helsinki-mitalit kymmenelle ansioituneelle helsinkiläiselle. Tilaisuudessa jaetaan myös vuoden tiede-, urheilu- ja kulttuuripalkinnot sekä tunnustukset vuoden helsinkiläisille taiteilijoille ja tutkimusapurahan saajille. Helsinki-päivänä muistetaan myös Helsinki-päivän vauvaa ja nimetään Stadin Kundi ja Friidu. Lisäksi leivotaan Helsinki-päivän raparperipiirakkaa, jota tarjoillaan asiakkaille kaupungin palvelu- ja hoivakodeissa ja koronatilanteen salliessa yleisölle Espan puistossa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Viestintäpäällikkö Laura Gottleben, Helsingin tapahtumasäätiö, laura.gottleben@eventshelsinki.fi, puh. 050 468 7243

Myynti- ja markkinointijohtaja Petra Majander, Helsingin tapahtumasäätiö, petra.majander@eventshelsinki.fi, puh. 050 528 9736

Kuvat

Kuva: Helsinki Marketing
Kuva: Helsinki Marketing
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin tapahtumasäätiö
Helsingin tapahtumasäätiö
Kaasutehtaankatu 1
00540 Helsinki

https://eventshelsinki.fi/

Helsingin tapahtumasäätiö toteuttaa Helsingin kaupungin merkittäviä yleisötapahtumia kuten Helsingin juhlaviikkoja, Lux Helsinkiä, Helsinki-päivää, Helsingin uudenvuoden juhlaa, Silakkamarkkinoita ja Tuomaan Markkinoita. Tammikuussa 2019 toimintansa käynnistänyt säätiö kehittää Helsingistä entistä toimivampaa ja vetovoimaisempaa tapahtumakaupunkia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin tapahtumasäätiö

Helsinki-päivänä illallistetaan yhdessä ja nautitaan kaupunginosakeikoista ympäri Helsinkiä31.5.2022 09:58:00 EEST | Tiedote

Helsinki-päivän juhlinta levittäytyy tänä vuonna koko viikonlopulle 11.–12. kesäkuuta. Lauantaina katetaan Illallinen taivaan alle, ja sunnuntaina kulttuurikeskusten pihat täyttyvät kaupunginosakeikoista. Espan lavan valtaa monimuotoinen kattaus outsider-taidetta. Lisäksi nautitaan aamukahveista kaupungintalolla ja jaetaan mitaleja, palkintoja ja tunnustuksia.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme