Helsingin kaupunki - Helsingfors stad

Helsinki-päivänä palkitaan Helsingin tekijöitä

Jaa

Helsinki-päivänä 12. kesäkuuta Helsinki juhlii 468. syntymäpäiväänsä. Kaupunkilaiset voivat juhlia yli sadassa maksuttomassa tapahtumassa ympäri kaupunkia.

Helsinki-päivän tunnelmia aiemmilta vuosilta. Kuva: Lauri Rotko
Helsinki-päivän tunnelmia aiemmilta vuosilta. Kuva: Lauri Rotko

Pormestari Jan Vapaavuori avaa Helsinki-päivän aamukahveilla Esplanadin lavalla klo 9.00. Tämän jälkeen pormestari siirtyy perinteen mukaan Naistenklinikalle onnittelemaan Helsinki-päivänä ensimmäiseksi syntynyttä vauvaa vanhempineen. Stadin Slangi ry palkitsee Espan lavalla noin klo 12 Stadin Kundin ja Friidun.

Kaupungintalolla vastaanottohuoneen parveke on auki yleisölle klo 14–16. Parvekkeella voi tavata Helsingin pormestarin ja apulaispormestareita.

Pormestari isännöi Helsinki-päivän juhlaa Lasipalatsin Bio Rexissä klo 17.30 alkaen. Kutsujuhlassa palkitaan Helsingin tekijöitä. Helsingin tekijät ovat ansioituneet mm. urheilun, tieteen, taiteen ja kulttuurin saralla.

Juhlassa jaettavat tunnustukset ovat:

  • Kultaiset Helsinki-mitalit ansioituneille kansalaisille (10 henkilöä)
  • Vuoden helsinkiläisurheilija
  • Vuoden nuori helsinkiläisurheilija
  • Vuoden helsinkiläisvalmentaja
  • Vuoden helsinkiläinen urheiluseura
  • Vuoden kulttuuripalkinto
  • Vuoden taiteilijapalkinnot (3 henkilöä)
  • Helsingin tiedepalkinto

Tiedoksi: Helsinki-päivän juhlassa palkittavien Helsingin tekijöiden nimet julkaistaan embargona tiedotteella medialle maanantaina aamulla 11.6. Tiedot ovat julkaisuvapaat 12.6.  

#helsinkipäivä #helsinkikaikille
#helsingforsdagen #helsingforsföralla
#helsinkiday #helsinkiforall

 

Lisätietoja:

Pormestarin ohjelma ja aikataulut
Yhteysjohtaja Sanna-Mari Jäntti
Kaupunginkanslia
puh. 0400 536 581
sanna-mari.jantti@hel.fi

Helsinki-päivän ohjelma
Tapahtumatuottaja Marianne Saukkonen
Helsinki Marketing
marianne.saukkonen@hel.fi
puh. 040 334 7148

Mirva Harju
Tiedottaja
Kaupunginkanslia
puh. 040 358 2975
mirva.harju@hel.fi

Avainsanat

Kuvat

Helsinki-päivän tunnelmia aiemmilta vuosilta. Kuva: Lauri Rotko
Helsinki-päivän tunnelmia aiemmilta vuosilta. Kuva: Lauri Rotko
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki - Helsingfors stad
Helsingin kaupunki - Helsingfors stad

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

09 310 1691https://www.hel.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki - Helsingfors stad

Apulaispormestari Pakarinen: Hyvä hallitus, työvoimapulaan on ratkaisu!28.8.2018 10:02Tiedote

Työttömien määrä pieneni kesäkuussa 2018 Helsingissä 13 prosenttia vuodentakaisesta. Talous ja työllistämistoimet siis vetävät. Vieraskielisten työttömyysaste on kuitenkin Helsingissä kantasuomalaisiin verrattuna kaksinkertainen. Samaan aikaan noin kolmannes teollisuuden, rakentamisen ja palvelualojen yrityksistä raportoi rekrytointivaikeuksistaan Elinkeinoelämän keskusliiton suhdannebarometrissa. Manpowerin toteuttaman osaajapulaselvityksen mukaan työnantajista jopa 45 prosentilla on vaikeuksia täyttää avoimia tehtäviä. ”Tähän yhtälöön tarvitaan ratkaisuja jo budjettiriihestä. Helsinkiläisten yritysten näkymien kirkastuminen on havaittavissaniin investoinneissa kuin rekrytoinneissakin. Työllistämisen vaikeudet varjostavat hyvää kehitystä, ja kasvu uhkaa tyssätä työvoimapulaan”, toteaa apulaispormestari Pia Pakarinen. Helsingin vieraskielisen väestön määrän ennustetaan kasvavan jopa Joensuun kaupungin asukasluvun verran vuoteen 2030 mennessä. Asukasmäärästä olisi silloin 23 prosenttia

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme