Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsinki palkkaa 40 kesätyöntekijää laaduntarkkailijaksi havainnoimaan maailman toimivinta kaupunkia

Jaa

Helsingin visiona on olla maailman toimivin kaupunki. Kuinka pitkällä tässä tavoitteessa ollaan?

Pormestari Jan Vapaavuoren laaduntarkkailija-rekryvideota kuvattiin Hämeentiellä. (Kuva: Otavamedia)
Pormestari Jan Vapaavuoren laaduntarkkailija-rekryvideota kuvattiin Hämeentiellä. (Kuva: Otavamedia)

Helsingin kaupunki palkkaa tulevaksi kesäksi laaduntarkkailijoita havainnoimaan kaupunkistrategian tavoitteiden toteutumista käytännössä. Arvioitaviin kohteisiin kuuluu esimerkiksi katutyömaita, kaupungin asiakaspalvelupisteitä, ulkoilualueita, puistoja ja leikkipuistoja, opasteita, seniorikeskuksia sekä kirjastoja. Työ ei ole pelkkää havainnointia, vaan välittömiin korjaustarpeisiin puututaan heti. Havainnot kirjataan kehitystyön pohjaksi.

”Maailman toimivin kaupunki on ennen kaikkea parhaiden mahdollisten olosuhteiden tarjoamista hyvälle ja toimivalle kaupunkiarjelle. Vaikka Helsinki on monessa suhteessa jo hyvin toimiva kaupunki, on meilläkin omat kompastuskivemme. Itsestään ne eivät korjaannu, vaan tarvitaan jokapäiväistä sinnikkyyttä tarttua visaisiinkin ongelmiin, prosessien kehittämistä, näkemystä ja johtajuutta, mutta myös uudenlaisia kokeiluja – sekä uusia näkökulmia. Toimivimman kaupungin laaduntarkkailijoita rekrytoidaan siksi erityisesti niihin palveluihin ja toimintoihin, joissa jo tiedämme olevan haasteita ja joihin haluamme löytää uusia ja innovatiivisiakin ratkaisuja”, painottaa pormestari Jan Vapaavuori.

Saadakseen mahdollisimman laajasti tietoa toiminnan ja palvelujen nykytilasta, kaupunki palkkaa 40 kesätyöntekijää erimittaisiin työsuhteisiin havainnoimaan kaupunkia ja sen toimintaa. Vapaavuori innostaa hakijoita mukaan monialaisesti.

”Laaduntarkkailijat arvioivat, miltä kaupunki näyttää asukkaiden ja vierailijoiden silmin. Etsimme ryhmään noin kymmentä insinööri- tai diplomi-insinööriopiskelijaa erityisesti katutyömaiden sujuvuuden arviointiin. Muut paikat ovat perinteisempiä nuorten kesätyöpaikkoja, mutta laaduntarkkailijaksi ei kuitenkaan ole ikärajaa. Ideaalia olisikin saada erilaisia ja eri-ikäisiä ihmisiä arviointia tekemään ja kirittämään kaupunkia tavoitteidemme toteuttamisessa”, pormestari Vapaavuori sanoo.

Katutöiden arviointiin ja tiimipäälliköiden rekrytointiin liittyvä insinööriopiskelijoiden haku käynnistyy 21. tammikuuta ja palvelujen sekä kohteiden laaduntarkkailijoihin liittyvä haku 24. helmikuuta.

Taustatietoa

• Helsingin kaupunki on Suomen suurin työnantaja. Kesätyöntekijöitä ja kesäsijaisia palkataan toimialoille ja liikelaitoksiin noin 4 000. Lisäksi kesäväkeä etsitään kaupungin omistamiin yhtiöihin.
• Töitä on tarjolla eri-ikäisille ja työkokemukseltaan eri vaiheissa oleville työntekijöille.
• Kesätyöpaikkoja avautuu hakuun tammikuusta alkaen pitkin kevättä.
• Helsingin kaupunki on Vastuullinen kesäduuni -kampanjan kumppani.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Pormestari Jan Vapaavuoren erityisavustaja Laura Åvall, kaupunginkanslia, puh. 050 361 7511, s-posti: laura.avall@hel.fi
Insinööriopiskelijoiden hakuun liittyvät kysymykset:
projektinjohtaja Jyrki Paavilainen, kaupunkiympäristön toimiala, maankäyttö ja kaupunkirakenne, liikenne- ja katusuunnittelupalvelu, puh. 040 482 6618, s-posti: jyrki.paavilainen@hel.fi
Viestinnän yhteyshenkilö:
viestintäasiantuntija Laura Itävaara, kaupunginkanslia, puh. 050 547 5706, s-posti: laura.itavaara@hel.fi

Kuvat

Pormestari Jan Vapaavuoren laaduntarkkailija-rekryvideota kuvattiin Hämeentiellä. (Kuva: Otavamedia)
Pormestari Jan Vapaavuoren laaduntarkkailija-rekryvideota kuvattiin Hämeentiellä. (Kuva: Otavamedia)
Lataa
Kuva: Otavamedia
Kuva: Otavamedia
Lataa
Kuva: Otavamedia
Kuva: Otavamedia
Lataa

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunki etsii tuhansia kesätyöntekijöitä – uusia tehtäviä liittyen Helsinki Biennaaliin ja kaupungin toimivuuden arviointiin21.1.2020 13:07:54 EETTiedote

Suomen suurimman työnantajan Helsingin kaupungin kesätyöhaku on käynnissä. Uusia paikkoja julkaistaan pitkin kevättä. Siisti kesä! -hankkeen 16–20-vuotiaille suunnattu haku ja 16–17-vuotiaiden kesätyöhaku alkaa 24. helmikuuta ja päättyy 9. maaliskuuta klo 16. Kesäväkeä etsitään myös kaupungin omistamiin yhtiöihin ja lisäksi ensimmäistä kertaa Helsinki Biennaaliin sekä kaupungin toiminnan laaduntarkkailuun liittyen. Kesätyöntekijöitä ja -sijaisia palkataan kaupungin toimialoille ja liikelaitoksiin yhteensä noin 4 000.

Kaupunginvaltuusto hyväksyi Länsi-Pakilan koulujen ja päiväkotien hankesuunnitelman15.1.2020 21:07:04 EETTiedote

Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi vuoden ensimmäisessä kokouksessaan Pakilanpuiston allianssin hankesuunnitelman. Suunnitelma koskee Pakilan ala- ja yläasteen tilojen laajaa perusparannusta, nuorisotiloja sekä nykyisille päiväkodeille Havukka ja Pakila rakennettavaa uudisrakennusta. Rakennukset suunnitellaan mahdollisimman laajaan asukaskäyttöön soveltuviksi. Lisäksi kaupunginvaltuuston kokouksessa pidettiin kyselytunti.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme