Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsinki perustaa uuden kiihdytyspalvelun tukemaan startup-yritysten kasvua

Jaa

Helsingin kaupunki perustaa uuden hautomo- ja kiihdytyspalvelun startup-yrityksille. Uusien NewCo Accelerator -palvelujen pääkohderyhmänä ovat korkean kasvupotentiaalin startup-yritykset, jotka etsivät ulkoista rahoitusta, mutta eivät koronaviruksen aiheuttaman talouskriisin vuoksi löydä heille sopivaa palveluntarjoajaa. Lisäksi ohjelman kautta voidaan tarjoa neuvontaa yksittäisissä ongelmatilanteissa merkittävälle joukolle alkuvaiheen startup-yrityksiä, jotka eivät ole vielä lähellä kiihdytysvalmiutta.

Kiihdytyspalveluiden kolmas kohderyhmä ovat koronapandemiasta johtuvan talouskriisin takia työmarkkinoille yrityksistä vapautuneet ammattilaiset, joiden perustamat tiimit voivat saavuttaa nopeastikin rahoituskelpoisuuden hautomopalveluiden ja sen kumppaneiden avulla. Kiihdytyspalvelu voi tukea alueen hautomoissa työskenteleviä tiimejä sekä ulkomaisten tiimien sijoittumista Helsinkiin. NewCo Acceleratorin perustamisesta päätti Helsingin kaupungin elinkeinojaosto 17. elokuuta 2020.

”Helsingin tavoitteena on olla Euroopan kiehtovimpia sijaintipaikkoja uutta luovalle startup-toiminnalle ja houkuttelevin osaamiskeskittymä yrityksille ja yksilöille, jotka haluavat tehdä maailmasta paremman paikan. Monien muiden alojen ohella koronakriisi on moukaroinut myös startup-ekosysteemiä. Uudella NewCo Accelerator -palvelulla haluamme tukea korkean kasvupotentiaalin startupeja sekä koronan aiheuttaman talouskriisin seurauksena työmarkkinoille yrityksistä vapautuneita osaajia. Jos onnistumme tässä, kriisi saattaa muuttua mahdollisuudeksi”, sanoo pormestari Jan Vapaavuori.

NewCo Accelerator -hautomo- ja kiihdytyspalvelujen tavoite on, että siihen osallistuvat startup-yritykset kulkevat läpi systemaattisen ja yrityskohtaisen liiketoiminnan kehitysprosessin. Prosessin lopputulemana on riskirahoitus- ja kansainvälistymiskelpoisia startup-yrityksiä.

”NewCo Acceleratorin tavoitteena on, että kullekin yritysasiakkaalle voidaan tuottaa juuri heidän tilanteestaan ja tarpeistaan lähtevää räätälöityä yritysneuvontaa, joka tuottaa rahoitusmarkkinoita, hallitusammattilaisia ja korporaatioita kiinnostavia potentiaalisia uusia menestyjiä”, tiivistää NewCo Helsingin kasvutiimin päällikkö Timo Helenius.

Neuvonantopalvelut ovat osa Helsingin kaupungin palautumista koronakriisistä

NewCo Accelerator -neuvonantopalvelut ovat osa Helsingin kaupungin palautumista koronakriisistä ja auttavat reagoimaan pandemian aiheuttamiin talousvaikeuksiin. Kaupungin tavoitteena on luoda ohjelman avulla myös uusia työpaikkoja ja kasvattaa kaupungin verotuloja. Samalla kehitetään Helsingin kilpailukykyä startup-kaupunkina ja houkutellaan koti- ja ulkomaisia sijoituspääomia, osaajia ja kasvuyrityksiä Helsinkiin.

Slush Oy:n, Arctic Startup Median ja NewCon Kasvutiimin viime maalis-toukokuussa suorittamien kyselytutkimusten mukaan joka toisen startup-yrityksen rahoitus riittää enimmillään kolmesta kuuteen kuukauteen. Arctic Startup Median viime kesäkuussa tekemän tutkimuksen mukaan 60 % startupeista toivoo ammattiapua heille oikeiden sijoittajien tunnistamiseksi ja tavoittamiseksi. Samalla sijoittajien vaatimustaso on sijoituskohteiden laadun osalta kasvanut koronakriisin vaikuttaessa reaalitalouteen.

NewCo Accelerator -kasvuyritysten kiihdytyspalvelu toimi Helsingissä aiemmin vuosina 2013-2017. Palvelulla reagoitiin pääkaupunkiseudun kasvaneeseen työttömyyteen erityisesti ict-alalla. Palvelu onnistui hyvin, sillä sen kiihdytysvalmennuksessa olleiden startup-yritysten liikevaihto vuosina 2014–2019 oli n. 125M €. NewCo Accelerator voitti myös Nordic Startup Awards –äänestyksessä Finland’s Best Service Provider 2014 -palkinnon. Uudella NewCo Accelerator –palvelulla halutaan tukea helsinkiläisyrityksiä palautumaan koronakriisin aiheuttamasta hankalasta tilanteesta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja NewCo Accelerator hautomo- ja kiihdytyspalveluista:
palvelupäällikkö Timo Helenius, puh. 09 31036236, e-mail: timo.helenius@hel.fi

Viestin välitti:
viestintäasiantuntija Tero Lahti, puh. 09 31036376, e-mail: tero.j.lahti@hel.fi

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Siilo soi Kruunuvuorenrannassa – Öljysäiliö 468:n avoimet ovet korvataan tänä vuonna uudella ääni- ja valoteoksella21.9.2020 11:13:20 EESTTiedote

Kruunuvuorenrannan palkitulla valoteoksella Öljysäiliö 468:lla on perinteisesti syksyisin pidetty noin kolmena viikonloppuna avoimet ovet, jolloin yleisöllä on ollut mahdollisuus päästä säiliön sisälle katsomaan valoteosta. Tänä vuonna avoimet ovet haluttiin kuitenkin koronatilanteen vuoksi korvata teoksella, josta voi nauttia säiliön ulkopuolella.

Uusimaa koronakriisin jälkeen – Työn tekemisen tapojen muutoksella voi olla laajalle kantautuvia vaikutuksia17.9.2020 13:30:00 EESTTiedote

Poikkeuksellisen tilanteen vauhdittamana työmarkkinoiden murros kohti erikoistumista vaativia työtehtäviä nopeutuu. Myös uudenlaisten työn tekemisen tapojen yleistyminen muovaa monia aloja uudelleen. Uusimman Helsingin Seudun Suunnat -julkaisun artikkelissa koronaepidemian vaikutuksia Uudenmaan työllisyyteen ja elinkeinoelämään tarkastelee Uudenmaan ELY-keskuksen tutkija Reino Savolainen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme