Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Helsinki puhuu 25.-26.8. Espan lavalla – teemoina Itämeri, kulttuuri ja hyvä elämä

Jaa

Onko Itämerellä toivoa? Tuhosiko korona taiteilijoiden toimeentulon? Onko taiteella varaa tasa-arvoon? Rautaa sananvapauden rajoille? Onko hyvä elämä vielä mahdollista? Kaksipäiväisessä keskustelutapahtumassa mukana mm. Paavo Lipponen, Elina Valtonen, Fatim Diarra, Juhana Vartiainen, Minna Lindgren ja Kaius Niemi.

Helsinki puhuu 2020 Kuva:Veikko Somerpuro
Helsinki puhuu 2020 Kuva:Veikko Somerpuro

Helsinki puhuu on hybriditapahtuma: keskusteluja voi seurata paikan päällä Espan lavalla sekä verkossa hs.fi:ssä. Toista kertaa järjestettävä keskustelutapahtuma paneutuu Itämeren alueen ajankohtaiseen kulttuuriin, politiikkaan ja luontotilanteeseen.

Tapahtumassa puhutaan mm. siitä, mitä tuloksia Itämeren suojelussa on saavutettu, mitä pitäisi yhä tehdä ja kenen vastuulla on pysäyttää luontokato.

Kulttuurialan ajankohtaisia kysymyksiä käsitellään useassa paneelissa. Miksi kulttuuri kärsii eniten koronarajoituksista, eikö tapahtumia osata tehdä turvallisesti? Mahtuuko taiteeseen tasa-arvoa, kun laadun pitäisi ratkaista. Kuka saa äänensä kuuluviin kulttuurin kentillä? Ketä sananvapaus ja ihmisoikeudet koskevat, ja pitäisikö kotoutuminen järjestää uusiksi?

Elävää musiikkia kuullaan mm. pian ensi-iltansa Savoy-teatterissa saavasta West Side Story -musikaalista.

Tapahtuma alkaa keskiviikkona 25.8. klo 12 Journalisti-lehden päätoimittajan Maria Petterssonin vetämällä Kaiken maailman kysymyksiä -paneelilla. Keskustelijat käsittelevät yleisön lähettämiä kysymyksiä tietämättä niitä ennakkoon.

Ensimmäisen päivän muita aiheita ovat kuluttaminen, taidealan koronakärsimykset ja Itämerta käsittelevä Toivon paneeli.

Toinen tapahtumapäivä 26.8. aloitetaan aamuvarhain tukevalla Itämeri-päivän aamunavauksella. John Nurmisen Säätiön käynnistämä jokavuotinen juhlapäivä muistuttaa kaikkia suomalaisia suojelutoimien välttämättömyydestä.

Tapahtuman pääjärjestäjä on Helsingin kaupungin Savoy-teatteri, ja yhteistyökumppaneita ovat Helsingin Sanomat, John Nurmisen Säätiö, Suomen arvostelijain liitto, Kirjapaja, Taiteen edistämiskeskus, Suomen PEN ja Sublime Music Agency.

Tapahtuman järjestäjät haluavat mahdollistaa yleisölle avoimen, matalan kynnyksen keskustelufoorumin ajankohtaisille asioille ja kannustaa kansalaisia yhteiskunnalliseen toimintaan.

Kaikille avoimia keskusteluja voi seurata sekä paikan päällä Espan lavalla että kotipäätteen äärellä kumpanakin päivänä klo 12-19 (hs.fi, helsinkikanava.fi). Lisäksi Itämeripäivän aamunavaus on katsottavissa suorana 26.8. klo 8.30-10.45 Helsinki-kanavalla ja John Nurmisen Säätiön YouTube-kanavalla.

Helsinki puhuu 25.-26.8.2021

KESKIVIIKKO 25.8.

12:00 Kaiken maailman kysymyksiä; Minja Koskela, Maria Pettersson

13:30 Kaikkien aikojen musikaali West Side Story 
Savoy-teatterissa 1.9. ensi-iltansa saavan musikaalin taiteilijat esiintyvät


14:00 Toivon paneeli - Mitä olemme oppineet Itämeren pelastamisesta? Kaius Niemi, Paavo Lipponen, Heli Saavalainen, Marjukka Porvari, Seppo Knuuttila

16:00 Taiteen tappo - onnistuiko se sittenkään? Kulttuuria koronan varjossa; Mikko Kosonen, Päivi Loponen-Kyrönseppä, Kaisa Rönkkö

16:30 Kohtaa lapsi arjen keskellä; Miia Krause, Aino Juusela, Tiia Trogen

17:00 Kuinka lopettaa turha kuluttaminen? Fatim Diarra, Mikko Kurenlahti, Julia Thurén 

TORSTAI 26.8.

8:30 Itämeripäivän aamunavaus Keskustelemasa mm. Annamari Arrakoski-Engardt, Juhana Vartiainen, Tarja Halonen, Krista Mikkonen. Katso koko ohjelma osoitteessa itameripaiva.fi

12:00 Kaiken maailman kysymyksiä Minna Lindgren, Iiro Rantala, Elina Valtonen

12:45 Onko taiteella varaa tasa-arvoon? Eikö pelkkä laatu ratkaisekaan?
Harri Kuusisaari, Wilhelm Kvist, Siskotuulikki Toijonen, Lotta Wennäkoski

13:30 Kaikkien aikojen musikaali West Side Story

14:00 Kotouttamiskoulutus uusiksi? Minna Intke-Hernandez, Irma Luna Hernández, Henrika Nordin, Nuppu Tuononen

14:45 Saako taiteilija palkkansa? Juha Itkonen, Anne Lehtelä, Henri Terho, Siiri Haarla

15:15 Luontokato-paneeli moderaattorina Petja Pelli

16:15 Rautaa sananvapauden rajoille? Sirpa Kähkönen, Juha Ruusuvuori, Teivo Teivainen
 

Ohjelmaa päivitetään Savoy-teatterin ja Espan lavan nettisivuille ja Facebook-sivuille.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Savoy-teatterin johtaja Päivi Loponen-Kyrönseppä p. 0505338386, paivi.loponen@hel.fi
Tuottaja Mari Lankinen, p. 0404857707, mari.lankinen@hel.fi (Helsinki puhuu)
Tiedottaja Liisa Eerola, p. 040 121 7453, liisa.eerola@hel.fi (Helsinki puhuu)

Itämeripäivän aamunavaus:
John Nurmisen Säätiö, viestinnän asiantuntija Kirsi Kurki-Miettinen, p. 050 463 9305 kirsi.kurki-miettinen@jnfoundation.fi

Kuvat

Helsinki puhuu 2020 Kuva:Veikko Somerpuro
Helsinki puhuu 2020 Kuva:Veikko Somerpuro
Lataa
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Savoy-teatteri on kansainvälinen estradi Helsingin sydämessä. Teatterin ohjelmistossa on mm. konsertteja, musiikkiteatteria, tanssia, stand uppia ja elokuvia.

Savoy-teatteri / Savoy-teatern/ Savoy Theatre

Kasarmikatu 46-48, PL /P.O. Box 4731, FI - 00099 Helsingin kaupunki

www.savoyteatteri.fi

Savoy Facebookissa

Savoy Instagramissa

Savoy YouTubessa

Savoy Twitterissä 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Nyctalope-performanssi kutsuu naisia ottamaan öisen kaupungin haltuun21.9.2021 09:00:00 EEST | Tiedote

Polymorphin Nyctalope on performanssi ja installaatio, joka käsittelee naisten voimaa ja rohkeutta sekä suhdettamme yölliseen julkiseen tilaan. Ranskalainen tekstiilisuunnittelija Maëva Longvert on luonut esityksen, jossa noin 40 naista Toulousesta ja Helsingistä esiintyy julkisissa tiloissa käyttäen esityksessä kutomaansa kangasta. Installaatio on koettavissa Helsingissä Sörnäisten metroaseman läheisyydessä Helsinginkadulla 8.10. kello 19−20. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Pirkkolaan 18.9. avattava uusi energiatehokas jäähalli tuo helpotusta Helsingin haastavaan jäätilanteeseen17.9.2021 09:00:00 EEST | Tiedote

Pirkkolaan avataan uusi energiatehokas jäähalli 18.9. Pirkkolan jääpyhättö on perinteisesti ollut kovassa käytössä ja käyttäjiä ollut vuosittain noin 150 000. Uuden jäähallin myötä kävijämäärän odotetaan nousevan vuositasolla noin 170 000 henkilöön, joka tulee osaltaan helpottamaan Helsingin haastavaa jäätilannetta. Jäähallin rakennuskustannukset ovat noin 17 miljoonaa euroa. Rakennuksessa on hyödynnetty uutta rakennustekniikkaa, jonka avulla voidaan saavuttaa jopa 60 prosentin energiatehokkuus vanhaan halliin verrattuna. Hallin auetessa kaupunkilaiset ja jääurheiluväki pääsevät nauttimaan modernin jäähallin tarjoamista olosuhteista.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme