Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Helsinki puhuu kolme päivää Espalla 25.-27.8.

Jaa

Ensi kertaa järjestettävässä tapahtumassa keskustellaan Itämerestä sekä kulttuurista, politiikasta, turvallisuudesta ja elämästä koronan varjossa.

Helsinki puhuu -keskustelutapahtuma striimataan suorana Helsinki-kanavalla ja Helsingin Sanomissa. Kaikille avoimia keskusteluja voi seurata sekä paikan päällä että kotipäätteen äärellä. 

Tapahtumassa on yli 50 keskustelijaa, mm. Mika AaltolaCarla AhoniusJanne AuvinenJaakko Blomberg, Tove Djupsjöbacka, Elina Grundström, Kaarlo Hildén, Marko Junkkari, Anu Koivunen, Mikko Kosonen, Taina Laane, Mari Männistö, Jussi Lähde, Kaius Niemi, Rosa Meriläinen, Lilli Paasikivi, Riikka Purra, Nasima Razmyar, Ari Ruoho, Janne Saarikivi ja Denise Ziegler. Musiikista vastaavat kitaristi Petteri Sariola, jazzlaulaja Aili Ikonen, kosketinsoittaja Antti Kujanpää sekä EVA-trio (Essi Wuorela, laulu, Vesa Norilo, sello ja Anna-Karin Korhonen, kantele). 

Vartista puoleentoista tuntiin kestävien keskustelujen aiheita ovat mm. Itämeren turvallisuus, kansanperinne ja nationalismi, lehdistönvapaus, Itämeren alueen matkailu, ruoka, laivahaverien torjuminen, sananvapaus, laulaminen ja soittaminen koronan varjossa ja ihmisoikeudet.  

Itämeripäivänä 27.8. Espan lavalla aloitetaan jo aamuvarhain tukevalla Itämeri-paketilla. Aamunavauksessa ovat mukana mm. pormestari Jan Vapaavuori, kirjailija Juha Hurme, presidentti Tarja Halonen, Moomin Charactersin taiteellinen johtaja ja hallituksen puheenjohtaja Sophia Jansson sekä professorit Laura Kolbe ja Markku Ollikainen.  

Tapahtuman pääjärjestäjä on Helsingin kaupungin Savoy-teatteri, ja yhteistyökumppaneita ovat Helsingin Sanomat, John Nurmisen Säätiö, Taiteen keskustoimikunta, Suomen arvostelijoiden liitto, Kirjapaja, Suomen PEN ja Sublime Music Agency.   

Tapahtuman järjestäjät haluavat mahdollistaa yleisölle avoimen, matalan kynnyksen keskustelufoorumin ajankohtaisille asioille, herättää ja lisätä keskustelua kansalaisten kesken sekä kannustaa yhteiskunnalliseen toimintaan. 

Helsinki puhuu -tapahtuman ohjelmakartta (päivittyvä), keskusteluotsikot ja puhujat voi lukea Savoy-teatterin sivuilta ja Facebook-tapahtumasta

Turvallisuus: tapahtuma järjestetään ulkoilmassa Espan lavalla, turvavälein sekä lavalla että katsomossa. Oireisten tai korona-altistuneiden ei tule osallistua tapahtumaan keskustelijoina eikä yleisönä. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Savoy-teatteri:

Johtaja Päivi Loponen-Kyrönseppä p. 0505338386, paivi.loponen@hel.fi

Tuottaja Sirpa Hynninen p. 0504280365, sirpa.hynninen@hel.fi

Kuvat

Lataa
Espan lava. Kuva: Iana Avdeeva
Espan lava. Kuva: Iana Avdeeva
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Savoy-teatteri on kansainvälinen estradi Helsingin sydämessä. Teatterin ohjelmistossa on mm. konsertteja, musiikkiteatteria, tanssia, stand uppia ja elokuvia.

Savoy-teatteri / Savoy Teatern/ Savoy Theatre

Kasarmikatu 46-48, PL /P.O. Box 4731, FI - 00099 Helsingin kaupunki

www.savoyteatteri.fi

Savoy Facebookissa

Savoy Instagramissa

Savoy YouTubessa

Savoy Twitterissä 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme