Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Helsinki purkaa kauppapalvelusopimuksen Servean kanssa – kotihoito hoitaa palvelun toistaiseksi

Jaa

Helsingin sosiaali- ja terveystoimi purkaa Servea Oy:n kanssa tekemänsä (1.3.2017) sopimuksen kauppapalvelun tuottamisesta kotihoidon ja palvelutalojen asukkaille. Kotihoito hoitaa palvelun kunnes uusi palveluntuottaja ottaa palvelun hoitaakseen. Palveluntuottajan vaihto hoidetaan siten, että kauppapalvelu jatkuu keskeytyksettä ja asiakkaille aiheutuu siitä mahdollisimman vähän vaivaa.

Sosiaali- ja terveystoimi toimitti maaliskuun lopussa palveluntuottajalle reklamaation kauppapalvelun puutteista. Palveluntuottaja toimitti puutteista oman vastineensa. Osapuolten välillä käydyissä neuvotteluissa ei kuitenkaan päästy sopimukseen puutteiden korjaamisesta. Tämän vuoksi sopimus päättyy 12.6.

Perusteina sopimuksen purkamiselle ovat palvelujen sisältöön kohdistuvat olennaiset puutteet. Puutteet koskevat muun muassa kauppatarvikkeiden ilmoitettua toimitusaikaa, tuote- ja hinnastoinformaatiota sekä tarjottavaa puhelinpalveluaikaa asiakkaille. Lisäksi laskutuksessa on ollut puutteita.

Helsinki varmistaa kauppapalvelut asiakkaille 

Helsinki on käynnistänyt neuvottelut palvelun väliaikaisesta tuottamisesta. Tästä tiedotetaan heti, kun asiassa on päästy sopimukseen.

Palveluntuottajan vaihto toteutetaan niin, että asiakkaiden kauppapalvelu jatkuu keskeytyksettä. Kotihoito huolehtii asiakkaiden kauppapalveluista siihen asti, kunnes väliaikainen palveluntuottaja ryhtyy hoitamaan kauppapalveluja.

Kaupunki valmistautuu kilpailuttamaan palvelun uudelleen.

Pahoittelemme asiakkaille ja heidän omaisilleen palvelun toimimattomuudesta aiheutunutta huolta ja vaivaa.

Helsingin kaupunki on kilpailuttanut kauppapalvelun vuodesta 2006 lähtien tukeakseen ikääntyneiden kotona ja palvelutaloissa asumista sekä helpottaakseen asiakkaiden päivittäisten ruokaostosten hankkimista. Kaupunki ei kustanna tätä palvelua. Asiakkaat maksavat itse palvelun. Asiakkailla ei ole velvollisuutta tilata ruokatavaroitaan kilpailutetulta yritykseltä. 

Lisätietoa medialle: sairaala-, kuntoutus- ja hoivapalvelujen vs. johtaja Arja Peiponen, p. 09 310 52482, arja.peiponen(at)hel.fi ja hankintalakimies Jukka Harno, p. 09 310 43096, jukka.harno(at)hel.fi

Yhteyshenkilöt

Jaana Juutilainen-Saari
viestintäpäällikkö
jaana.juutilainen-saari@hel.fi
p. 09 310 42240

Markus Snellman
tiedottaja
markus.snellman@hel.fi
p. 09 310 42619

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala


09 310 5015 (vaihde)http://www.hel.fi/sote

Sosiaali- ja terveystoimi - hyvinvointia, terveyttä ja sosiaalista turvallisuutta helsinkiläisille.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Helsingin Matkapalvelun yhteydenottokanavat laajenevat – takaisinsoitto- ja chat-palvelu käyttöön18.5.2018 10:51Tiedote

Helsingin Matkapalvelun yhteydenottokanavat laajenevat, kun takaisinsoittopalvelu ja tunnistava chat otetaan käyttöön. Takaisinsoitossa asiakas voi jättää soittopyynnön, jos puhelinpalveluissa on ruuhkaa. Chatissa taas asiakas voi tehdä Matkapalvelun kuljetustilauksia tai antaa palautetta verkkosivujen kautta. Uusilla yhteydenottokanavilla halutaan nopeuttaa tavoitettavuutta ja tarjota asiakkaalle vaihtoehtoja asiointikanaviin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme