Helsingin kaupunginkanslia

Helsinki satsasi vahvasti kulttuuriin apulaiskaupunginjohtaja Ritva Viljasen kaudella

Jaa

Kulttuuri-investoinnit, nuorten lisääntyneet opiskelupaikat ja koulujen uudistuminen ilahduttavat väistyvää sivistystoimen apulaiskaupunginjohtajaa.

Keskustakirjasto Oodi ja Tanssin talo ovat Ritva Viljaselle ylpeyden aiheita.
Keskustakirjasto Oodi ja Tanssin talo ovat Ritva Viljaselle ylpeyden aiheita.

Kouluista, kulttuurista ja nuorisotyöstä vastaava sivistystoimen apulaiskaupunginjohtaja Ritva Viljanen on tyytyväinen kauteensa, joka alkoi vuonna 2012. Hänen nykyinen työnsä päättyy 1. kesäkuuta, kun Helsinkiä alkavat johtaa pormestarit.

Viljanen tuntee eniten ylpeyttä kulttuurin vahvasta kehityksestä.

”Helsinki on investoinut kulttuuriin ennätysmäisen paljon viimeisen viiden vuoden aikana. Kaupunkiin tulee uusi keskustakirjasto, tanssitaiteelle saadaan oma talo ja uudistuneet museomme keräävät jo nyt kansainvälisiä palkintoja”, hän sanoo.

Toisena merkittävänä asiana Viljanen pitää nuorten syrjäytymisen estämistä.

”Aloittaessani apulaiskaupunginjohtajana lähes tuhat nuorta jäi vuosittain ilman jatko-opiskelupaikkaa peruskoulun jälkeen. Saimme kuitenkin neuvoteltua opetusministeriöltä lähes 2000 opintopaikkaa lisää Helsinkiin. Nyt kaikille nuorille on taattu jatkopaikka”, hän sanoo.

Viljasen kaudella Helsinkiin perustettiin myös nuorten palvelukeskus Ohjaamo ja maahanmuuttajien osaamiskeskus, joista on hyviä kokemuksia.

Kolmas ilon aihe Viljaselle on koulujen kehitys ja digitalisaatio.

”Helsinki kehittää tulevaisuuden koulua ja pedagogiikkaa. Koulujen digitalisointi etenee vauhdilla. Samalla olemme rakentaneet ja remontoineet koulurakennuksia. Nykyisin kouluihimme tulee jopa 1600 uutta lasta vuodessa.”

Menestyksen takana on ollut iloinen tekemisen meininki.

”Meillä on ollut hyvä, innovatiivinen ja tuloksia tekevä iloinen joukkue! Toivotan onnea ja menestystä myös kaikille uusille pormestareille, jotka nyt alkavat kehittää tätä mahtavaa pääkaupunkiamme!”.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot:

Ritva Viljanen, sivistystoimen apulaiskaupunginjohtaja, 09 310 36020, ritva.viljanen@hel.fi

---

Jussi Karmala, kaupunginkanslian tiedottaja, 040 591 6744, jussi.karmala@hel.fi

Kuvat

Keskustakirjasto Oodi ja Tanssin talo ovat Ritva Viljaselle ylpeyden aiheita.
Keskustakirjasto Oodi ja Tanssin talo ovat Ritva Viljaselle ylpeyden aiheita.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunginkanslia
Helsingin kaupunginkanslia
PL 1
00099 HELSINGIN KAUPUNKI

09 310 1641http://www.hel.fi

Helsingin kaupunginkanslia on kaupunginvaltuuston, kaupunginhallituksen ja kaupunginjohtajiston suunnittelu-, valmistelu- ja toimeenpanoelin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginhallituksen johtamisen jaoston kokouspäätökset29.5.2017 17:57:43 EESTTiedote

Kaupunginhallituksen johtamisen jaoston tänään 29.5.2017 pidetyn kokouksen päätökset ovat luettavissa päätöstiedotteesta. Kokous oli jaoston viimeinen. Johtamisen jaoston tehtävänä on ollut kuluneen valtuustokauden aikana valmistella kaupungin johtamisjärjestelmän uudistamista kaupunginhallituksen johtosäännön (pdf) määrittelemän toimivallan ohjaamana. Uudistus tulee voimaan 1.6.2017 jolloin Helsinki siirtyy pormestarimalliin ja kaupungin 31 virastoa ja liikelaitosta kootaan palvelukokonaisuuksittain neljälle toimialalle. Toimialoille muodostetaan lautakunnat ja niille tarpeellinen määrä jaostoja. Johtamisen jaostossa on ollut yhdeksän valtuuston valitsemaan jäsentä ja sen puheenjohtajana on toiminut Lasse Männistö. Paula Katajamäki tiedottaja Helsingin kaupunginkanslia puh. 050 5933426 paula.katajamaki@hel.fi