Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsinki sitoutuu kestäviin ilmastotekoihin

Jaa

Helsingin kaupunki tavoittelee parhaillaan merkittäviä päästövähennyksiä ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Lauantaina 24.3 kaupunki sammuttaa valoja osana WWF:n Earth Hour -ilmastotapahtumaa.

Talvipyöräilyä Baanalla. Kuva: Aki Antinkaapo
Talvipyöräilyä Baanalla. Kuva: Aki Antinkaapo

Earth Hour -tapahtumassa sammutetaan maailmanlaajuisesti valoja ilmaston puolesta lauantaina 24.3 klo. 20.30 – 21.30. Tapahtumaan liittyy myös ympäristötietoisuuden lisäämistä ja erilaisia tempauksia.

Earth Hour tuntuu tänä vuonna erityisen hienolta, sillä Helsinki valmistelee toimenpideohjelmaa suurista päästövähennyksistä", kertoo Helsingin kaupungin ilmastoasiantuntija Mira Jarkko. ”Tavoitteena on, että Helsinki olisi hiilineutraali vuonna 2035.”

Hiilineutraali Helsinki 2035 -toimenpideohjelma sisältää konkreettisia ratkaisuja, joilla päästöjä voidaan vähentää. Päästövähennykset saavutetaan muun muassa rakennusten lämmönkulutuksen alentamisella, aurinkosähkön lisäämisellä sekä uusilla liikenne- ja kaupunkisuunnitteluratkaisuilla.

Sammuta valot ja tee ympäristötekoja

Helsinki on lauantaina mukana klo 18.00 alkaen WWF:n tilaisuudessa Konepaja Brunossa. Ohjelmassa on muun muassa livemusiikkia, asiantuntijapaneeli sekä tuoretta ilmastotietoa. Lisäksi kaupunki osallistuu Earth Hour  -tapahtumaan sammuttamalla valot muun muassa Kruunuvuorenrannan Siilosta ja Linnunlaulusta. Lisäksi valoja sammutetaan lukuisista kaupungin kiinteistöistä.

Helsinki kannustaa kaupunkilaisia valojen sammuttamisen lisäksi ympärivuotisiin arjen ilmastotekoihin.

”Jokainen voi omilla valinnoillaan vaikuttaa ilmastonmuutokseen ja samalla edistää omaa terveyttään”, Jarkko sanoo. ”Arjen ilmastotekoja voivat olla esimerkiksi kävelyn, pyöräilyn ja joukkoliikenteen käyttäminen auton sijaan tai kasvisten osuuden kasvattaminen lautasella”.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Mira Jarkko
Ilmastoasiantuntija
Kaupunkiympäristön toimiala
puh. 09 31064317
etunimi.sukunimi@hel.fi

Kuvat

Talvipyöräilyä Baanalla. Kuva: Aki Antinkaapo
Talvipyöräilyä Baanalla. Kuva: Aki Antinkaapo
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 2244, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 1691http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnitteluun, rakentamiseen, ylläpitoon ja valvontaan liittyvistä palveluista. Toimiala aloitti 1.6.2017, jolloin Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto, rakennusvirasto, rakennusvalvontavirasto, kiinteistövirasto, ympäristökeskus, asuntotuotantotoimisto ja Helsingin tukkutori yhdistivät toimintansa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston päätökset 15.2.201915.2.2019 16:34:22Tiedote

Kokouksen päätöstiedote on luettavissa osoitteessa: https://www.hel.fi/static/public/hela/Kaupunkiymparistolautakunnan_ymparisto-_ja_lupajao/Suomi/Paatostiedote/2019/Kymp_2019-02-15_Ylja_3_Pt/index.html Jaosto kokoontuu seuraavan kerran 1.3.2019 Lisää tietoa ympäristö- ja lupajaoston toiminnasta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/Ymparisto-ja-lupajaosto/

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme