Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsinki sitoutuu kestäviin ilmastotekoihin

Jaa

Helsingin kaupunki tavoittelee parhaillaan merkittäviä päästövähennyksiä ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Lauantaina 24.3 kaupunki sammuttaa valoja osana WWF:n Earth Hour -ilmastotapahtumaa.

Talvipyöräilyä Baanalla. Kuva: Aki Antinkaapo
Talvipyöräilyä Baanalla. Kuva: Aki Antinkaapo

Earth Hour -tapahtumassa sammutetaan maailmanlaajuisesti valoja ilmaston puolesta lauantaina 24.3 klo. 20.30 – 21.30. Tapahtumaan liittyy myös ympäristötietoisuuden lisäämistä ja erilaisia tempauksia.

Earth Hour tuntuu tänä vuonna erityisen hienolta, sillä Helsinki valmistelee toimenpideohjelmaa suurista päästövähennyksistä", kertoo Helsingin kaupungin ilmastoasiantuntija Mira Jarkko. ”Tavoitteena on, että Helsinki olisi hiilineutraali vuonna 2035.”

Hiilineutraali Helsinki 2035 -toimenpideohjelma sisältää konkreettisia ratkaisuja, joilla päästöjä voidaan vähentää. Päästövähennykset saavutetaan muun muassa rakennusten lämmönkulutuksen alentamisella, aurinkosähkön lisäämisellä sekä uusilla liikenne- ja kaupunkisuunnitteluratkaisuilla.

Sammuta valot ja tee ympäristötekoja

Helsinki on lauantaina mukana klo 18.00 alkaen WWF:n tilaisuudessa Konepaja Brunossa. Ohjelmassa on muun muassa livemusiikkia, asiantuntijapaneeli sekä tuoretta ilmastotietoa. Lisäksi kaupunki osallistuu Earth Hour  -tapahtumaan sammuttamalla valot muun muassa Kruunuvuorenrannan Siilosta ja Linnunlaulusta. Lisäksi valoja sammutetaan lukuisista kaupungin kiinteistöistä.

Helsinki kannustaa kaupunkilaisia valojen sammuttamisen lisäksi ympärivuotisiin arjen ilmastotekoihin.

”Jokainen voi omilla valinnoillaan vaikuttaa ilmastonmuutokseen ja samalla edistää omaa terveyttään”, Jarkko sanoo. ”Arjen ilmastotekoja voivat olla esimerkiksi kävelyn, pyöräilyn ja joukkoliikenteen käyttäminen auton sijaan tai kasvisten osuuden kasvattaminen lautasella”.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Mira Jarkko
Ilmastoasiantuntija
Kaupunkiympäristön toimiala
puh. 09 31064317
etunimi.sukunimi@hel.fi

Kuvat

Talvipyöräilyä Baanalla. Kuva: Aki Antinkaapo
Talvipyöräilyä Baanalla. Kuva: Aki Antinkaapo
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 2244, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 1691http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnitteluun, rakentamiseen, ylläpitoon ja valvontaan liittyvistä palveluista. Toimiala aloitti 1.6.2017, jolloin Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto, rakennusvirasto, rakennusvalvontavirasto, kiinteistövirasto, ympäristökeskus, asuntotuotantotoimisto ja Helsingin tukkutori yhdistivät toimintansa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Silakkaherkut, toritanssit ja koko viikon yleisöohjelma juhlistavat Stadin Silakkamarkkinoita 201820.9.2018 08:00Tiedote

Helsingin Kauppatori täyttyy jälleen kalastajista, silakasta ja syyssesongin herkuista, kun viikon mittaisia Stadin Silakkamarkkinoita juhlitaan 7.–13. lokakuuta. Tämän vuoden markkinoilla on mukana 30 kalastajaa, jotka myyvät tuotteitaan suoraan kalastajaveneistä ja myyntimökeistä sunnuntaista perjantaihin 7. –12. lokakuuta kello 7–19 ja lauantaina 13. lokakuuta kello 7–15. Markkinaviikko on täynnä ilmaista koko perheen ohjelmaa, ruoka- ja saaristolaiskulttuuria sekä Helsingin merellisyyden tunnelmointia perinteitä unohtamatta.

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan päätöstiedote 18.9.201818.9.2018 17:56Tiedote

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan päivän kokouksen päätöstiedote on julkaistu sivuillamme osoitteessa: https://www.hel.fi/static/public/hela/Kaupunkiymparistolautakunta/Suomi/Paatostiedote/2018/Kymp_2018-09-18_Kylk_24_Pt/index.html Lisää tietoa kaupunkiympäristölautakunnan toiminnasta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/kaupunkiymparistolautakunta/kaupunkiymparistolautakunta

Kestävä liikkuminen tutuksi Helsingin kouluissa Liikkujan viikolla17.9.2018 08:57Tiedote

Liikkujan viikon tarkoituksena on lisätä tietoisuutta arjen liikkumisen kestävistä valinnoista. Esillä ovat kaikki viisaan liikkumisen muodot, kuten kävely, pyöräily, joukkoliikenne ja fiksu autoilu. Tämän vuoden teema ”Miksaa ja Mene!” haastaa pohtimaan omia matkatottumuksia, erilaisia tapoja liikkua ja mahdollisuuksia yhdistellä eri kulkumuotoja. Liikkujan viikkoa vietetään ympäri Eurooppaa 16.–22.9.

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston päätökset 14.9.201814.9.2018 17:26Tiedote

Kokouksen päätöstiedote on luettavissa osoitteessa: https://www.hel.fi/static/public/hela/Kaupunkiymparistolautakunnan_ymparisto-_ja_lupajao/Suomi/Paatostiedote/2018/Kymp_2018-09-14_Ylja_12_Pt/index.html Jaosto kokoontuu seuraavan kerran 28.9.2018 Lisää tietoa ympäristö- ja lupajaoston toiminnasta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/Ymparisto-ja-lupajaosto/

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme