Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Helsinki suhtautuu edelleen vakavasti päiväkotien ja koulujen koronavirustartuntoihin

Jaa

Helsinki suhtautuu vakavasti päiväkotilasten ja koululaisten koronavirustartuntoihin ja selvittää kaikki tartunnat huolellisesti. Tehdyn selvityksen ja riskiarvion perusteella tehdään tarvittavat jatkotoimenpiteet, joilla ehkäistään tartuntojen leviäminen. Päiväkotien ja koulujen tartunnoista viestitään aina huoltajille.

Helsingin päiväkotien ja alakoulujen tartunnan jäljityksestä on virinnyt vilkas keskustelu. Keskustelusta on saattanut saada sen käsityksen, että Helsingissä ei enää selvitetä päiväkotien ja koulujen tartuntojen kohdalla mahdollisia altistuneita.Tämä ei pidä paikkaansa.

”Selvitämme tartunnat huolellisesti ja viestimme niistä aina kaikille huoltajille mahdollisimman pian. Asetamme esimerkiksi karanteeniin kaikki ne lapset ja koululaiset, jotka arviomme pohjalta ovat saattaneet altistua koronavirustartunnalle”, terveysasemien johtajalääkäri Timo Lukkarinen kertoo.

Helsinki tiedotti perjantaina 27.11. huoltajille päiväkotilasten ja koululaisten tartunnan jäljityksestä.

”Olen pahoillani, että viestimme aiheutti hämmennystä osalle vanhemmista. Täsmennämme lähetettyä viestiä, jotta se on riittävän selkeä. Teemme jatkossakin kaikkemme, ettei koronavirus pääse leviämään päiväkodeissa ja kouluissa”, Lukkarinen jatkaa.

Lisätietoa medialle: terveysasemien johtajalääkäri Timo Lukkarinen,
timo.lukkarinen@hel.fi, p. 040 7255 199.

Yhteyshenkilöt

Jaana Juutilainen-Saari
viestintäpäällikkö
jaana.juutilainen-saari@hel.fi
p. 09 310 42240

Tero Manninen
yksikön päällikkö
tero.manninen@hel.fi
p. 09 310 28885

Markus Snellman
tiedottaja
markus.snellman@hel.fi
p. 09 310 42619

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Toinen linja 4A
PL 6000 00099 Helsingin kaupunki

09 310 5015 (vaihde)http://www.hel.fi/sote

Sosiaali- ja terveystoimi - hyvinvointia, terveyttä ja sosiaalista turvallisuutta helsinkiläisille.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Ole tukena kuin Jarkko – sinäkin voit auttaa lapsia, nuoria ja perheitä11.1.2021 12:24:46 EETTiedote

Tällä viikolla (11. –17.1.) tuodaan sosiaalisessa mediassa näkyväksi lasten, nuorten ja perheiden parissa tehtävää vapaaehtoistyötä aihetunnisteilla #olentukena #jagstöder. Kampanjan ovat ideoineet Ehjä ry, Helsingin Diakonissalaitos, Helsingin kaupunki, Oma Kamu ry, Pelastakaa Lapset ry, Perhehoitoliitto ry, Pienperheyhdistys ry, Vantaan kaupunki sekä Yhteiset lapsemme ry. Vapaaehtoinen on luotettava ja turvallinen aikuinen ystävä, joka tarjoaa tukea, aikaa ja välittävää läsnäoloa. Vapaaehtoistoiminnassa mukana oleva Jarkko halusi jakaa tarinansa kaikille, jotka miettivät, miten voisivat auttaa lapsia, nuoria ja perheitä. ”Istun ratikassa ja mietin, että asiani ovat melko kivasti. Minulla on perhe ja työ sekä mieleisiä harrastuksia ja kavereita. Pohdin, olisiko jotain, mitä voisin tehdä, jotta joku toinenkin voisi joskus ajatella, että hänen asiansa ovat melko hyvin. Tästä ajatuksesta inspiroituneena tutkin mahdollisuuksia tehdä vapaaehtoistyötä. Päätän, että haluaisin olla tukena lap

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme