Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsinki tarjoaa kattavasti digitukea yli 150 toimipisteessä, kotona tai etänä

Jaa

Helsingin kaupunki tarjoaa maksutonta digitukea yli 150 toimipisteessä. Digituesta saa apua tietokoneen, tablettien ja älypuhelimien käyttöön. Tarjolla on myös opastusta sähköiseen asiointiin. Tuen ohella digitukijat kannustavat kokeilemaan, innostumaan ja kehittämään itsenäisesti omia digitaitoja.

Kuva: Mikko Hakola, Helsingin kaupungin aineistopankki.
Kuva: Mikko Hakola, Helsingin kaupungin aineistopankki.

Digitukea voi saada myös etänä. Lisäksi Helsingin kaupunki tekee yhteistyötä HelsinkiMission ja Helsingin Invalidien Yhdistys ry:n kanssa, joiden vapaaehtoiset auttavat digipulmissa omassa kodissa. 

Digituki on tarkoitettu kaikille kaupunkilaisille, jotka tarvitsevat tukea arjen digikysymyksiin. Tukea on saatavilla useilla eri kielillä. 

– Digitukea hakenut uskaltaa paremmin käyttää omia digilaitteitaan sekä motivoituu usein hankkimaan itsenäisesti myös uusia digitaitoja, sanoo erityissuunnittelija Ari Tammi Helsingin kaupunginkansliasta. 

Digitukea tarjotaan siellä, missä ihmisetkin ovat

Digitukea järjestetään Helsingissä kirjastoissa, asukastaloissa, palvelukeskuksissa, nuorisotaloissa sekä työväenopiston toimipisteissä. Palvelua voi saada ajanvarauksella tai ilman. 

Digitukea antavat noin 180 kaupungin työntekijää. Lisäksi vapaaehtoiset ja kaupungin yhteistyökumppaneina toimivien järjestöjen edustajat, kuten Enter ry, osallistuvat digitukeen monissa kaupungin toimipisteissä. Digitukea antavat myös Helsinki-infon neuvojat keskustakirjasto Oodissa ja muissa neuvonnan palvelupisteissä. 

Ennen koronapandemiaa vuonna 2019 kirjastoissa annettiin digitukea yhteensä 68 000 tuntia. Neuvontatapahtumia oli 200 000. Asukastaloissa neuvontatapahtumia oli 5 000, palvelukeskuksissa 3 800 ja työväenopistossa 2 000. 

Useimmiten digituessa neuvotaan älypuhelimien käytössä. Älypuhelinten osuus digituessa annetusta opastuksesta on 52 prosenttia, tietokoneiden 37 prosenttia ja tablettien osuus kahdeksan prosenttia. Jonkin verran neuvotaan myös niin sanottujen peruspuhelimien käytössä. 

Etädigituki on tullut jäädäkseen 

Helsinki aloitti etädigituen laajamittaisesti huhtikuussa 2020, koska koronapandemia sulki kaupungin perinteiset digitukipaikat. Kaupunkilaiset ovat todenneet etädigituen hyödylliseksi, joten sitä tullaan tarjoamaan myös koronapandemian jälkeen. Tuen voi tilata digituki.hel.fi -sivuston kautta tai soittamalla Helsinki-infoon 09-310 11 111. 

– Yleisimmin minulta on pyydetty digituessa apua tiedostojen lataamiseen, muokkaamiseen ja lähettämiseen. Neuvon esimerkiksi kuvien siirtämisessä puhelimelta tietokoneelle tai miten liitetään cv työhakemukseen, kertoo digitukea antava projektityöntekijä Erik Voyushin Helsingin kaupungilta. 

Helsingin kaupunki toivoo, että kaikki kaupunkilaiset tietäisivät tarjolla olevasta maksuttomasta digituesta, ja siksi digituki on näkyvästi esillä eri kanavissa 16.–22. toukokuuta 2022. 

Länk till version på svenska

Link to version in English

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Helsingin kaupunki

Anne Nissinen, neuvontapäällikkö, p. 040 3362228, s-posti: anne.k.nissinen(at)hel.fi

Ari Tammi Ari, erityissuunnittelija, p. 040 3537228, s-posti: ari.tammi(at)hel.fi

Viestinnän yhteyshenkilö:
Nina Rintala, viestintäasiantuntija, p. 040 685 7690, s-posti: nina.rintala(at)hel.fi

Kuvat

Kuva: Mikko Hakola, Helsingin kaupungin aineistopankki.
Kuva: Mikko Hakola, Helsingin kaupungin aineistopankki.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsinki valmistelee palvelustrategiaa − asukaskysely sosiaali- ja terveydenhuollon palveluista20.5.2022 14:10:48 EEST | Tiedote

Valtakunnallisen sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen uudistuksen myötä myös Helsingin sosiaali- ja terveystoimi uudistuu. Uusi sosiaali-, terveys- ja pelastustoimiala kokoaa vuoden 2023 alussa Helsingin sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen yhteen. Helsinki valmistelee palvelustrategiaa ohjaamaan uuden toimialan toimintaa. Valmistelun tueksi kysymme helsinkiläisten näkemyksiä palveluista ja siitä, miten he haluaisivat osallistua palvelujen kehittämiseen.

Hernesaaren rakentaminen viivästyy – korkein hallinto-oikeus hylkäsi kaupungin valituksen koskien alueen asemakaavaa19.5.2022 10:21:32 EEST | Tiedote

Helsingin hallinto-oikeus kumosi huhtikuussa 2021 Helsingin kaupunginvaltuuston hyväksymän Hernesaaren asemakaavan. Hallinto-oikeus oli saanut kaavasta kaksi valitusta, joissa oli kyse muun muassa kaavan aiheuttamista vaikutuksista kaava-alueen ja lähialueiden liikenteeseen ja sen toimivuuteen. Kaupunki valitti päätöksestä ja jätti vastaselityksen korkeimpaan hallinto-oikeuteen syksyllä 2021. Korkein hallinto-oikeus piti hallinto-oikeuden päätöksen voimassa ja kumosi asemakaavan 19.5.2022.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme