Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsinki tarjoaa yrityksille mahdollisuuden hakea vapautusta tontinvuokrasta

Jaa

Helsingin kaupunki on päättänyt helpottaa koronakriisin vuoksi vaikeuksiin joutuneilla toimialoilla toimivien yritysten toimintaa tarjoamalla mahdollisuuden hakea vapautusta tontinvuokrasta.

Vapautus koskee tontinvuokralaisia, jotka käyttävät tonttia tai sillä olevaa rakennusta pääasiallisesti seuraavilla toimialoilla tai näihin toimialoihin välittömästi liittyviin tarkoituksiin:

• ravintolat, kahvilat ja muut vastaavat ruokapalvelut sekä näihin liittyvä tukkukauppa
• taide-, musiikki- ja tapahtumatoiminta sekä ohjelma- ja juhlapalvelut
• liike-elämän hautomo- ja kasvupalvelut sekä muu uutta yrittäjyyttä edistävä toiminta
• liikunta- ja terveyspalvelut (ei lääkärikeskukset)
• majoitus-, hotelli- ja matkailutoiminta.

Tontinvuokralainen voidaan vapauttaa kokonaan vuokranmaksuvelvoitteista kolmen kuukauden ajalta. Maksuvapautusta tulee hakea erillisellä hakulomakkeella. Hakemus tulee jättää kaupungille viimeistään 31. toukokuuta 2020. 

Vapautus koskee myös niitä tontinvuokralaisia, jotka vuokraavat tontilla olevia tiloja edellä mainittuihin tarkoituksiin. Edellytyksenä kuitenkin on, että tontinvuokralainen on itse myöntänyt näiden tilojen vuokralaisille vähintään maanvuokran vapautusta vastaavan vapautuksen tilojen vuokrasta.

Kaupunki voi pidättäytyä maksuvapautuksen myöntämisestä, jos tontinvuokralainen ei ole huolehtinut maanvuokrasopimuksen velvoitteiden hoitamisesta tai on ilmeistä, ettei korona-epidemialla ole ollut merkittävää vaikutusta tontinvuokralaisen liiketoiminnan edellytyksiin.

Myös muille kuin yllä tarkoitetuille yritystonttien vuokralaisille voidaan myöntää vapautus maanvuokran maksamisesta enintään kolmen kuukauden ajalta, jos koronaepidemialla on ollut merkittävä negatiivinen vaikutus yrityksen liikevaihtoon tai yrityksen toimintaedellytyksiin.

Lisätietoja ja hakemuslomake julkaistaan perjantaina 17. huhtikuuta Tontin vuokralaiselle -sivulla.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Sami Haapanen
tonttipäällikkö
kaupunkiympäristön toimiala
puh. 040 334 1486
sami.haapanen@hel.fi

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston päätökset 4.6.20204.6.2020 19:54:40 EESTTiedote

Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote 4.6.2020 » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Jaosto kokoontuu seuraavan kerran keskiviikkona 24.6.2020. Lisää tietoa ympäristö- ja lupajaoston toiminnasta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/Ymparisto-ja-lupajaosto/

Planutkast har utarbetats för förbättring av Tavastehusleden och en planskild anslutning i Kungseken4.6.2020 09:58:24 EESTTiedote

Tavastehusleden (rv 3) är en av de viktigaste infartslederna till huvudstadsregionen. Tidvis förekommer rusning på sträckan mellan Gamlas och Gruvsta, och trafiken orsakar bullerolägenheter. Byggandet av det nya bostadsområdet i Kungseken har gått framåt, vilket medför krav på en ny planskild anslutning. Närings-, trafik- och miljöcentralen i Nyland (NTM-centralen) och städerna Helsingfors och Vanda utarbetar i dagsläget en vägplan och gatuplaner. Samtidigt upprättas detaljplaner för trafiklederna.

Hämeenlinnanväylän parantamisesta ja Kuninkaantammen eritasoliittymästä on laadittu suunnitelmaluonnoksia4.6.2020 09:57:35 EESTTiedote

Hämeenlinnanväylä (Vt3) on yksi pääkaupunkiseudun tärkeimmistä sisääntuloväylistä. Tiellä on ajoittain ruuhkaa Kannelmäen ja Kaivokselan välillä ja liikenne aiheuttaa meluhaittaa. Kuninkaantammen uuden asuinalueen rakentaminen on edennyt, mikä edellyttää uuden eritasoliittymän rakentamista. Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus), Helsingin kaupunki ja Vantaan kaupunki laativat parhaillaan tiesuunnitelmaa ja katusuunnitelmia. Samalla laaditaan liikenneväylien asemakaavoja.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme