Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Helsinki testaa e-ennakkolippuja Kumpulan maauimalassa ja HAM Helsingin taidemuseossa

Jaa

Helsingin kaupungin kulttuuri ja vapaa-aika testaa sähköisten ennakkolippujen myyntiä kahdessa uudessa kohteessa tänä kesänä. Kumpulan maauimalan kokeilussa lippuja voi ostaa ennakkoon kahdelle sunnuntaiaamulle. HAM Helsingin taidemuseossa kokeilu on voimassa ainakin elokuun loppuun.

Kuva: Sami Saastamoinen / Helsingin kaupunki
Kuva: Sami Saastamoinen / Helsingin kaupunki

Ennakkolippujen myynti alkaa Kumpulan maauimalassa maanantaina 6.7. kello 12Kertalipun voi ostaa sunnuntaiaamuille 12.7. ja 19.7. Sisäänpääsyaika ennakkolipuilla on näinä kahtena sunnuntaiaamuna klo 9.00-10.00Uintiaikasuositus on Kumpulassa kaksi tuntia ja lipun voi ostaa Kumpulan maauimalan verkkokaupasta. Ennakkolippujen ostajien kesken arvotaan 20 ilmaislippua Kumpulan maauimalaan. 

Kumpulan maauimalan ennakkolippu tarjoaa stressittömän aamunavauksen esimerkiksi lapsiperheille, sillä ennakkolippulaiset pääsevät hellepäivänä maauimalaan jonon ohi. Normaalihintaisia aikuisten ja lasten kertalippuja voi ostaa yhdellä ostokerralla viisi kappaletta. Ennakkolipputyyppejä on kolme: aikuisten lippu 5 euroa, 7-17-vuotiaiden lasten lippu 2,5 euroa ja 0-6-vuotiaiden lasten lippu 0 euroa, joka on kuitenkin varattava verkkokaupasta mikäli uimaseurueessa on mukana alle 6-vuotiaita. 

Kumpulan maauimalan ennakkolippumyynti on lyhytaikainen kokeilu, josskerätään asiakaspalautetta liikuntapalvelujen verkkomaksamisen kehittämiseen. Kokeilun mahdollisesta jatkosta tiedotetaan myöhemmin. 

HAM Helsingin taidemuseon ennakkolippuja voi ostaa haluamalleen ajankohdalle keskiviikosta 8.7. kello 10 alkaen HAMin verkkosivuilta. Lippujen ensimmäinen mahdollinen käyttöpäivä on keskiviikko 15.7. Liput ovat voimassa taidemuseon aukioloaikoina tiistaista sunnuntaihin kello 11.00-19.00. Yhdellä ostokerralla voi ostaa enintään 9 pääsylippua. Ennakkolipun ostaja saa käynnillään museon HAM-kaupan kertaostoksesta 15 prosentin alennuksen normaalihintaisten tuotteiden valikoimasta.  

Kevään poikkeustilanne vauhditti ennakkolippujen myynnin kehittämistä. HAM:issa ajatus verkkokaupasta oli ollut ilmassa jo aiemmin kesälle 2021 siirtyneen Helsinki Biennaalin yhteydessä. Kumpulassa poikkeuskevät synnytti tarpeen pitää erityistä huolta uimalan asiakasmääristä ja sen myötä turvavälien säilymisestä. 

Verkkomaksamisen pääsylippukokeilu on poikkeuksellisen nopea ja ketterä Helsingin kulttuurin ja vapaa-ajan yhteinen pilotti ja osa toimialan digitalisaatio-ohjelmaaKehitystyön avulla kerätään dataa ja käyttäjäkokemuksia tulevaa vartensillä Helsinki haluaa olla maailman toimivin kulttuurin ja vapaa-ajan kaupunkiYhteistyökumppaneinamme tätä mahdollistamassa ovat verkkokaupan toimittaja Eventilla sekä maksunvälityspalvelu Bambora. 
 
Kumpulan maauimalan verkkokauppa: https://ssl.eventilla.com/cal/kumpulanmaauimala 
HAM Helsingin taidemuseon verkkokauppa avautuu HAMin verkkosivuilla hamhelsinki.fi keskiviikkona 8.7. kello 10. 

 

Lisätiedot: 

Kumpulan maauimalan pilotti 
Joonas Kinnunen, projektisuunnittelija. Puh. 040 48 54 837, joonas.kinnunen@hel.fi 
Katja Kuusisto, tiimiesihenkilö. Puh. 040 70 66 697katja.kuusisto@hel.fi  
 
HAM Helsingin taidemuseon pilotti 
Anneli Kanninen, Biennaali-kauppa ja opasvaraukset, HAM Puh. 040 61 09 782, anneli.kanninen@hel.fi 

Jouni Vienola, palveluvastaava, HAM, Puh. 040 70 96 623, jouni.vienola@hel.fi  

Avainsanat

Kuvat

Kuva: Sami Saastamoinen / Helsingin kaupunki
Kuva: Sami Saastamoinen / Helsingin kaupunki
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Helsinki on elämyksellinen ja vetovoimainen kaupunki täynnä tekemistä ja osallistumisen mahdollisuuksia. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala tarjoaa kaupungin asukkaille ja vierailijoille vuodessa yli 20 miljoonaa kokemusta – taidetta, tapahtumia, kursseja, harrastuksia, tiloja, ulkoilualueita ja palveluja liikkumiseen sekä tukea kulttuurille ja kansalaistoiminnalle.

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala muodostuu viidestä palvelukokonaisuudesta: kirjasto, kulttuuri, liikunta, nuoriso ja hallinto. Toimialan 1 800 työntekijää ylläpitää ja parantaa helsinkiläisten mahdollisuuksia hyvään elämään ja aktiiviseen kansalaisuuteen. Helsingissä on helppoa ja houkuttelevaa lähteä liikkeelle. Joka päivä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Arts and culture belong also to children – Small Size Days bring Latin American children’s theatre to your home22.1.2021 14:30:00 EETPress release

The international Small Size Days event promotes the youngest children’s right to experience arts and culture. This year, Annantalo is participating in the event virtually. Via Annantalo’s website on 29–31 January, you can watch the PUENTE entity presenting Latin American children’s theatre from Brazil, Argentina and Mexico at the time of the coronavirus pandemic.

Konst och kultur tillhör också de minsta i familjen – evenemanget Small Size Days ger möjlighet att se på latinamerikansk barnteater hemma22.1.2021 14:30:00 EETTiedote

Det internationella evenemanget Small Size Days lyfter fram att också familjens minsta har rätt till konst och kultur. I år deltar Annegården virtuellt i evenemanget. PUENTE-helheten som presenterar latinamerikansk barnteater från coronatidens Brasilien, Argentina och Mexiko kan ses avgiftsfritt via Annegårdens webbplats 29–31.1.

Taide ja kulttuuri kuuluvat myös perheen pienimmille – Small Size Days -tapahtuma tuo Latinalaisen Amerikan lastenteatteria kotikatsomoihin22.1.2021 14:30:00 EETTiedote

Kansainvälinen Small Size Days -tapahtuma nostaa esiin perheen pienimpien oikeuden taiteeseen ja kulttuuriin. Tänä vuonna Annantalo osallistuu tapahtumaan virtuaalisesti. Annantalon verkkosivujen kautta on katsottavissa maksutta 29.–31.1. PUENTE-kokonaisuus, joka esittelee Latinalaisen Amerikan lastenteatteria korona-ajan Brasiliasta, Argentiinasta ja Meksikosta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme