Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Helsinki testaa e-ennakkolippuja Kumpulan maauimalassa ja HAM Helsingin taidemuseossa

Jaa

Helsingin kaupungin kulttuuri ja vapaa-aika testaa sähköisten ennakkolippujen myyntiä kahdessa uudessa kohteessa tänä kesänä. Kumpulan maauimalan kokeilussa lippuja voi ostaa ennakkoon kahdelle sunnuntaiaamulle. HAM Helsingin taidemuseossa kokeilu on voimassa ainakin elokuun loppuun.

Kuva: Sami Saastamoinen / Helsingin kaupunki
Kuva: Sami Saastamoinen / Helsingin kaupunki

Ennakkolippujen myynti alkaa Kumpulan maauimalassa maanantaina 6.7. kello 12Kertalipun voi ostaa sunnuntaiaamuille 12.7. ja 19.7. Sisäänpääsyaika ennakkolipuilla on näinä kahtena sunnuntaiaamuna klo 9.00-10.00Uintiaikasuositus on Kumpulassa kaksi tuntia ja lipun voi ostaa Kumpulan maauimalan verkkokaupasta. Ennakkolippujen ostajien kesken arvotaan 20 ilmaislippua Kumpulan maauimalaan. 

Kumpulan maauimalan ennakkolippu tarjoaa stressittömän aamunavauksen esimerkiksi lapsiperheille, sillä ennakkolippulaiset pääsevät hellepäivänä maauimalaan jonon ohi. Normaalihintaisia aikuisten ja lasten kertalippuja voi ostaa yhdellä ostokerralla viisi kappaletta. Ennakkolipputyyppejä on kolme: aikuisten lippu 5 euroa, 7-17-vuotiaiden lasten lippu 2,5 euroa ja 0-6-vuotiaiden lasten lippu 0 euroa, joka on kuitenkin varattava verkkokaupasta mikäli uimaseurueessa on mukana alle 6-vuotiaita. 

Kumpulan maauimalan ennakkolippumyynti on lyhytaikainen kokeilu, josskerätään asiakaspalautetta liikuntapalvelujen verkkomaksamisen kehittämiseen. Kokeilun mahdollisesta jatkosta tiedotetaan myöhemmin. 

HAM Helsingin taidemuseon ennakkolippuja voi ostaa haluamalleen ajankohdalle keskiviikosta 8.7. kello 10 alkaen HAMin verkkosivuilta. Lippujen ensimmäinen mahdollinen käyttöpäivä on keskiviikko 15.7. Liput ovat voimassa taidemuseon aukioloaikoina tiistaista sunnuntaihin kello 11.00-19.00. Yhdellä ostokerralla voi ostaa enintään 9 pääsylippua. Ennakkolipun ostaja saa käynnillään museon HAM-kaupan kertaostoksesta 15 prosentin alennuksen normaalihintaisten tuotteiden valikoimasta.  

Kevään poikkeustilanne vauhditti ennakkolippujen myynnin kehittämistä. HAM:issa ajatus verkkokaupasta oli ollut ilmassa jo aiemmin kesälle 2021 siirtyneen Helsinki Biennaalin yhteydessä. Kumpulassa poikkeuskevät synnytti tarpeen pitää erityistä huolta uimalan asiakasmääristä ja sen myötä turvavälien säilymisestä. 

Verkkomaksamisen pääsylippukokeilu on poikkeuksellisen nopea ja ketterä Helsingin kulttuurin ja vapaa-ajan yhteinen pilotti ja osa toimialan digitalisaatio-ohjelmaaKehitystyön avulla kerätään dataa ja käyttäjäkokemuksia tulevaa vartensillä Helsinki haluaa olla maailman toimivin kulttuurin ja vapaa-ajan kaupunkiYhteistyökumppaneinamme tätä mahdollistamassa ovat verkkokaupan toimittaja Eventilla sekä maksunvälityspalvelu Bambora. 
 
Kumpulan maauimalan verkkokauppa: https://ssl.eventilla.com/cal/kumpulanmaauimala 
HAM Helsingin taidemuseon verkkokauppa avautuu HAMin verkkosivuilla hamhelsinki.fi keskiviikkona 8.7. kello 10. 

 

Lisätiedot: 

Kumpulan maauimalan pilotti 
Joonas Kinnunen, projektisuunnittelija. Puh. 040 48 54 837, joonas.kinnunen@hel.fi 
Katja Kuusisto, tiimiesihenkilö. Puh. 040 70 66 697katja.kuusisto@hel.fi  
 
HAM Helsingin taidemuseon pilotti 
Anneli Kanninen, Biennaali-kauppa ja opasvaraukset, HAM Puh. 040 61 09 782, anneli.kanninen@hel.fi 

Jouni Vienola, palveluvastaava, HAM, Puh. 040 70 96 623, jouni.vienola@hel.fi  

Avainsanat

Kuvat

Kuva: Sami Saastamoinen / Helsingin kaupunki
Kuva: Sami Saastamoinen / Helsingin kaupunki
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Helsinki on elämyksellinen ja vetovoimainen kaupunki täynnä tekemistä ja osallistumisen mahdollisuuksia. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala tarjoaa kaupungin asukkaille ja vierailijoille vuodessa yli 20 miljoonaa kokemusta – taidetta, tapahtumia, kursseja, harrastuksia, tiloja, ulkoilualueita ja palveluja liikkumiseen sekä tukea kulttuurille ja kansalaistoiminnalle.

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala muodostuu viidestä palvelukokonaisuudesta: kirjasto, kulttuuri, liikunta, nuoriso ja hallinto. Toimialan 1 800 työntekijää ylläpitää ja parantaa helsinkiläisten mahdollisuuksia hyvään elämään ja aktiiviseen kansalaisuuteen. Helsingissä on helppoa ja houkuttelevaa lähteä liikkeelle. Joka päivä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

The BioArt exhibition Criss-Crossing Ecologies leads viewers to deeper questions about the ecosystem.31.7.2020 14:04:05 EESTPress release

This August, six internationally renowned BioArt artists come together to form the Criss-Crossing Ecologies exhibition at Annantalo. The environmental crisis has amplified the need to examine and reflect on our living environment – also through art. The exhibition is aimed for children and young people, providing opportunities to encounter and discuss complex and difficult topics responsibly, as a part of a multidisciplinary cultural education.

Utställningen Kors och tvärs om ekologin leder med hjälp av biokonst till djupare frågor kring ekosystemet31.7.2020 10:00:00 EESTTiedote

I Annegårdens galleri öppnas i augusti utställningen Kors och tvärs om ekologin med internationellt kända konstnärer. Miljökrisen har väckt ett behov av att undersöka och tänka kring vår levnadsmiljö, också genom konsten. Utställningen på Annegården är riktad till barn och unga och erbjuder möjligheter att bemöta komplicerade och svåra ämnen med hjälp av tvärkonstnärlig och -vetenskaplig kulturfostran.

Poikkipolkuja ekologiaan -näyttely johdattaa biotaiteen keinoin syvempiin kysymyksiin ekosysteemistä31.7.2020 10:00:00 EESTTiedote

Annantalon galleriassa avautuu elokuussa kansainvälisesti tunnettujen biotaiteilijoiden näyttely Poikkipolkuja ekologiaan. Ympäristökriisi on herättänyt tarpeen tutkia ja miettiä elinympäristöämme myös taiteen kautta. Annantalon erityisesti lapsille ja nuorille suunnattu näyttely antaa mahdollisuuksia kohdata monimutkaisia ja vaikeitakin aiheita osana vastuullista poikkitaiteellista ja -tieteellistä kulttuurikasvatusta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme