Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsinki työllistää runsaasti nuoria kesätyökaudella

Jaa

Helsinki tukee vuosittain nuorten työllistymistä kesätyökaudella palkkaamalla nuoria töihin ja tukemalla heidän työllistymistään muiden työnantajien palveluksessa. Tulevana kesänä nuoria pystytään työllistämään lähes alkuperäisen suunnitelman mukaisesti.

Kaupungin omien palvelujen piirissä on nuorille kohdennettu 1 200 erilaista tehtävää. Näistä noin 800 tehtävää on suunnattu 16–17-vuotiaille kesätyöntekijöille, jonka lisäksi Siisti kesä! -hanke työllistää noin 250 16–20-vuotiasta. Nuoria työllistyy myös kesälomasijaisina eri toimialoilla. Kesätöiden hakuprosessit ovat valtaosin käynnissä ja valintapäätökset vahvistuvat seuraavien viikkojen aikana.

Laaduntarkkailijat havainnoivat maailman toimivinta kaupunkia

Helsingin kaupunki palkkaa tulevaksi kesäksi 26 laaduntarkkailijaa eri mittaisiin työsuhteisiin havainnoimaan kaupunkistrategian tavoitteiden toteutumista käytännössä. Arvioitaviin kohteisiin kuuluu esimerkiksi katutyömaita, kaupungin asiakaspalvelupisteitä, ulkoilualueita, puistoja ja leikkipuistoja, opasteita sekä kirjastoja. Kohteiden havainnointi suoritetaan pareittain ja akuuteimpiin muutostarpeisiin pyritään tarttumaan heti. Katutöiden tarkkailu voidaan aloittaa alkuperäisen suunnitelman mukaisesti kesäkuussa. Palvelujen tarkkailu toteutetaan heinäkuussa niiltä osin kun koronatilanteen vuoksi suljetut palvelut on taas voitu avata.

Kesäseteli 9.-luokkalaisten valttikortti

Kaupunki korvaa Kesäsetelillä 300 euroa 1.6.–12.8.2020 välisenä aikana työllistetyn 9.-luokkalaisen nuoren palkasta. Numeroituja ja henkilökohtaisia Kesäseteleitä jaetaan yhteensä 5 500 kappaletta 71:n Helsingin koulun 9.-luokkalaisille. Setelin kanssa nuori voi hakea työpaikkaa yrityksestä, yhdistyksestä, säätiöstä tai seurakunnalta. Nuoret ovat kokeneet Kesäsetelin hyväksi tueksi kilpailutilanteessa kesätyöpaikoista. Sen myötä kesätyömahdollisuudet ovat parantuneet ja työnantajien kynnys nuorten palkkaamiseen on madaltunut.

Tukea nuorten omaan yrittäjyyteen

Helsingin kaupunki järjestää yhteistyössä 4H:n kanssa yrittäjyyskoulutusta 15–30-vuotiaille helsinkiläisille nuorille. Koulutus järjestetään etäopetuksena kesäkuussa ja se koostuu yrityskurssista ja pienryhmäohjauksesta. Osallistujat saavat mentorin tukea oman idean kehittämiseen heinäkuun loppuun saakka sekä Nuorten yrityspolun suorittamalla 300 euron yrityssetelin tukemaan liikeidean toteuttamista. Hakulomake ja lisätiedot Nuorten yrityspolusta löytyvät tältä sivulta.


Tämä tiedote julkaistaan mahdollisimman pian Hel.fi-sivustolla käännösversiona ruotsiksi, englanniksi ja venäjäksi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Henkilöstöjohtaja Nina Gros, Helsingin kaupunki, puh. 040 820 3780, s-posti: nina.gros@hel.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Maria 01:n startup-keskittymä laajenee – sairaala-alueen kulttuurihistoriallisesti arvokasta rakennuskantaa suojellaan29.5.2020 15:30:00 EESTTiedote

Maria 01:n kasvuyrityskampuksen laajennusta suunnitellaan. Alueen tarkistettu asemakaavaehdotus on Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan käsiteltävänä 2. kesäkuuta. Marian startup-keskittymästä on suunniteltu koko Pohjois-Euroopan mittakaavassa merkittävää kasvuyrityskampusta. Kaavaratkaisun myötä kantakaupunkiin syntyy uusi, kaikilla kulkumuodoilla saavutettavissa oleva ja tiivis yritysalue.

Pormestarin info koronavirustilanteesta 28. toukokuuta kello 17 – katso suora lähetys Helsinki-kanavalla28.5.2020 10:48:58 EESTTiedote

Helsingin pormestari Jan Vapaavuori kertoo kaupunkilaisille ja kaupungin työntekijöille koronavirustilanteeseen liittyvistä päätöksistä ja ajankohtaisista asioista tänään 28. toukokuuta kello 17 alkaen. Lisäksi lähetyksessä julkistetaan Helsinki-päivän runsas ja monipuolinen ohjelma, joka on tänä vuonna koettavissa muun muassa Helsinki-kanavalla ja sosiaalisessa mediassa.

Pääkaupunkiseudun kaupunginjohtajat: Valtion tulee kiirehtiä MAL-sopimusten aikaansaamista27.5.2020 14:00:00 EESTTiedote

Valtion ja suurimpien kaupunkiseutujen väliset maankäytön, asumisen ja liikenteen (MAL) sopimusneuvottelut ovat olleet käynnissä jo toista vuotta. Pääkaupunkiseudun kaupunginjohtajat ovat huolestuneita neuvottelujen viivästymisestä. Sopimusten ripeä aikaansaaminen on ratkaisevan tärkeää Helsingin seudun kehittämiselle, elinvoimaisuudelle ja kilpailukyvylle sekä lisäksi korona-kriisistä palautumiselle.

Mall of Triplassa kehitetään älykästä kaupunkia 5G:n ja esineiden internetin avulla26.5.2020 13:55:16 EESTTiedote

Helsingin kaupunki ja yrityskumppanit Mall of Tripla, Telia sekä YIT kokeilevat 5G- ja NB-IoT-verkkojen hyödyntämistä tiedon keräämisessä Mall of Triplassa kesäkuusta syyskuuhun. Kokeilussa kerätään sensoreilla dataa muun muassa kauppakeskuksen ja sen lähiympäristön ruuhkista ja ihmisvirroista, lämpötilasta, kosteudesta, ilmanlaadusta sekä polkupyörien määrästä ja liikesuunnista. Yritykset pystyvät hyödyntämään syntyviä oppeja ja kokemuksia sekä skaalaaman ratkaisuja ja hyviä käytäntöjä muuallekin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme