Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsinki-Uusimaa EU:n innovatiivisin alue

Jaa

Helsinki-Uusimaa nousi Euroopan unionin kärkeen tänään ilmestyneessä eurooppalaisten maiden ja alueiden innovaatioympäristöjen toimintakykyä vertailevassa julkaisussa. Tulos on mittaushistorian paras Helsinki-Uudenmaan alueelle, jonka viimevuotinen sijoitus oli viides.

Slush Helsinki. Kuva: Mikael Ahlfors / Keksi Agency
Slush Helsinki. Kuva: Mikael Ahlfors / Keksi Agency

Euroopan komission tuottama Regional Innovation Scoreboard (RIS) -vertailu julkaistaan kahden vuoden välein. Vuoden 2019 vertailussa oli mukana yhteensä 238 aluetta eri puolilta Eurooppaa. Alueista viisi oli suomalaisia: Helsinki-Uusimaa, Etelä-Suomi, Länsi-Suomi, Pohjois- ja Itä-Suomi sekä Ahvenanmaa.

Helsinki-Uudenmaan perässä EU-alueista toisena oli Tukholman lääni ja kolmantena Hovedstaden eli Kööpenhaminan alue. Koko Euroopan innovatiivisin alue oli Zürich.

RIS-vertailussa alueiden innovatiivisuutta tarkastellaan yhteensä 18 eri osa-alueella. Helsinki-Uusimaan vahvuuksiksi vertailussa katsottiin muun muassa tuotemerkki- ja patenttihakemusten suuri määrä suhteessa bruttokansantuotteeseen, tietointensiivisten alojen työpaikkojen osuus kaikista työpaikoista, elinikäiseen oppimiseen osallistuneiden määrä, väestön korkea koulutustaso sekä pienten ja keskisuurten yritysten innovatiivisuus. 

Maavertailussa Suomi ylsi kakkossijalle. 

Lisätietoa

Anu Henriksson
Tutkija
Helsingin kaupunginkanslia
anu.henriksson@hel.fi 
(09) 310 36601

Euroopan komission tiedote
Raportin kotisivu
Raportti kokonaisuudessaanAnna Kanervirta
Tiedottaja
Helsingin kaupunginkanslia
anna.kanervirta@hel.fi  
(09) 310 36217

Avainsanat

Kuvat

Slush Helsinki. Kuva: Mikael Ahlfors / Keksi Agency
Slush Helsinki. Kuva: Mikael Ahlfors / Keksi Agency
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Helsingin kaupunginkanslia on kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen suunnittelu-, valmistelu- ja toimeenpanoelin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Uuden elokuisen kaupunkifestivaali Pointin ohjelma on julkistettu17.7.2019 13:12:27 EESTTiedote

Pointti – Utelias kansalaisfestivaali 1.–3.8.2019: Uusi, yhteisöllinen kaupunkifestivaali Pointti kutsuu Helsingissä elokuun alussa yleisöä osallistumaan, viihtymään ja ottamaan kantaa. Ensimmäistä kertaa järjestettävä Pointti tarjoaa torstaista lauantaihin 1.–3. elokuuta Kansalaistorilla, Makasiinipuistossa ja Oodissa elämyksiä, seikkailuja ja tietoa. Ylen ja Helsingin yhteisesti toteuttama festivaali on kaikille avoin ja maksuton.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme