Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsinki valmistelee palvelustrategiaa − asukaskysely sosiaali- ja terveydenhuollon palveluista

Jaa

Valtakunnallisen sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen uudistuksen myötä myös Helsingin sosiaali- ja terveystoimi uudistuu. Uusi sosiaali-, terveys- ja pelastustoimiala kokoaa vuoden 2023 alussa Helsingin sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen yhteen. Helsinki valmistelee palvelustrategiaa ohjaamaan uuden toimialan toimintaa. Valmistelun tueksi kysymme helsinkiläisten näkemyksiä palveluista ja siitä, miten he haluaisivat osallistua palvelujen kehittämiseen.

Kuva: Virpi Velin / Helsingin kaupunki
Kuva: Virpi Velin / Helsingin kaupunki

Ensimmäisen palvelustrategian (2023-2025) avulla vahvistamme palvelujen järjestämistä sekä edistämme Helsingin kaupunkistrategiassa palveluille asetettuja tavoitteita. Järjestämisen vahvistaminen tarkoittaa palvelujen kokonaisuuden parempaa hallintaa, jotta ymmärrämme paremmin, mitä palveluja helsinkiläiset tarvitsevat ja mistä asiakkaat hyötyvät, mitä ratkaisumme maksavat ja mistä kustannukset syntyvät. Palvelustrategiassa toimialalle asetetaan yhteisiä tavoitteita palvelujen järjestämiselle.

Helsinkiläisillä on oikeus osallistua ja vaikuttaa heitä koskevien palvelujen kehittämiseen. Siksi haluamme kuulla, mikä Helsingin asukkaille on palveluissa tärkeää ja millä tavoin he haluaisivat jatkossa osallistua Helsingin sosiaali- ja terveyspalvelujen suunnitteluun, kehittämiseen ja päätöksentekoon.

Sähköiseen kyselyyn voi vastata 20.5.−2.6.2022 välisenä aikana. Vastaaminen vie noin 10 minuuttia. Vastaukset analysoidaan ja raportoidaan niin, ettei niistä voi tunnistaa yksittäistä vastaajaa. Vastauksia hyödynnetään palvelustrategian valmistelussa ja toiminnan suunnittelussa.

Kyselyyn voi vastata suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi.

Linkki kyselyyn

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Jaana Juutilainen-Saari
viestintäpäällikkö, sosiaali- ja terveystoimiala
jaana.juutilainen-saari@hel.fi
P. 09 310 42240

Kaupunginkanslian yhteyshenkilö:
Maisa Hopeakunnas
viestintäasiantuntija, kaupunginkanslia
P. 09 310 27821
maisa.hopeakunnas@hel.fi

Kuvat

Kuva: Virpi Velin / Helsingin kaupunki
Kuva: Virpi Velin / Helsingin kaupunki
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginhallitus hyväksyi ensi vuoden talousarvioehdotuksen raamin27.6.2022 17:29:58 EEST | Tiedote

Helsingin kaupunginhallitus hyväksyi 27. kesäkuuta talousarvio- ja taloussuunnitelmaehdotuksen 2023–2025 laatimisohjeet ja niihin sisältyvät kaupunkitasoisen käyttötalouden kokonaisraamin toimintamenoille. Kaupunginhallitus hyväksyi myös investointiraamin talousarviokohdittain sekä alustavan investointiohjelman vuosille 2023–2032. Lisäksi kaupunginhallitus lähetti laatimisohjeet lauta- ja johtokunnille noudatettaviksi talousarvioehdotusten valmistelussa.

KORJATTU TIEDOTE: Helsingin kaupunki mukana juhlistamassa Helsinki Pridea27.6.2022 12:15:00 EEST | Tiedote

HUOM: Tiedotetta korjattu 29.6.2022 kaupungintalolla järjestettävien keskustelutilaisuuksuuksien osalta. Oikeat päivämäärät ovat torstai 30.6. sekä perjantai 1.7. Kahden vuoden koronatauon jälkeen Helsinki Pride näkyy jälleen vahvasti katukuvassa ja Helsingin kaupunki liputtaa yhtenä tapahtuman pääyhteistyökumppaneista yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon puolesta Pride-viikolla 27.6.–3.7.

C21-kaupunkien kaupunginjohtajat: TE-palveluiden siirto kuntiin hyvä tavoite – toteutuksessa valuvikoja22.6.2022 10:00:00 EEST | Tiedote

Hallituksen esitys julkisten työvoima- ja yrityspalveluiden uudelleen järjestämistä koskevaksi lainsäädännöksi on ollut lausuntokierroksella kunnissa. Uudistuksessa TE-palveluiden järjestäminen siirtyy valtiolta paikallistasolle. Suomen 21 suurimman kaupungin kaupunginjohtajat pitävät uudistuksen tavoitteita hyvinä, mutta toteutuksen valuviat on mahdollista vielä korjata ennen kuin hallituksen esitys etenee eduskunnan käsittelyyn.

Erot helsinkiläisten turvattomuuskokemuksissa eri asuinalueilla säilyneet samansuuruisina21.6.2022 12:00:00 EEST | Tiedote

Helsingin turvallisuustutkimuksen tuloksista käy ilmi, että asuinalueiden välillä on eroja siinä, kuinka turvallisina niiden asukkaat kokevat alueensa. Vaikka asuinalueiden väliset erot turvattomuuskokemuksissa ovat merkittäviä, erot ovat kuitenkin edellisiin tutkimuskertoihin verrattuna säilyneet samansuuruisina. Kaupunkilaisia huolestuttaa eniten viheralueiden väheneminen, paikkojen töhriminen ja rikkominen sekä syrjäytyminen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme