Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsinki valvoo tehostetusti pysäköintiä pyöräteillä ja -kaistoilla

Jaa
Helsinki valvoo pyöräliikennettä haittaavaa pysäköintiä ja pysäyttämistä pyöräteillä ja -kaistoilla pyöräilyviikolla 5.–14.5.2023. Samalla kaupunki haluaa muistuttaa, että pysäköinti ja pysäyttäminen pyöräteillä ja -kaistoilla on lähtökohtaisesti kiellettyä.
Kuva Roni Rekomaa
Kuva Roni Rekomaa

Valvontaa tehdään useilla katuosuuksilla, joilla tapahtuvasta pyöräliikennettä haittaavasta pysäköinnistä ja pysäyttämisestä kaupunki on saanut palautetta.

”Tieliikennelain vastainen pysäyttäminen ja pysäköinti pyöräteillä ja -kaistoilla haittaa ja vaarantaa merkittävästi pyöräliikenteen sujuvuutta ja turvallisuutta. Pysäköinninvalvonta valvoo sitä päivittäisessä työssään, mutta pyöräilyviikolla haluamme kiinnittää asiaan erityistä huomiota”, kertoo pyöräliikenteen koordinaattori Oskari Kaupinmäki Helsingin kaupungilta.

Kaupunki haluaakin muistuttaa, että kaikenlainen pysäyttäminen ja pysäköinti pyöräteillä ja -kaistoilla – myös esimerkiksi tavarankuljetusten yhteydessä – on lähtökohtaisesti kielletty. Lyhytaikainen pysäyttäminen on sallittua ainoastaan useiden edellytysten, kuten pakottavan tarpeen, muun käytettävissä olevan paikan puutteen ja kuorman luonteen, kaikkien täyttyessä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Oskari Kaupinmäki
pyöräliikenteen koordinaattori
kaupunkiympäristön toimiala
liikenne- ja katusuunnittelu
puh. 09 310 22589
oskari.kaupinmäki@hel.fi


Sari Huuhtanen
johtava pysäköinnintarkastaja
kaupunkiympäristön toimiala
pysäköinninvalvonta
puh. 09 310 78870
sari.huuhtanen@hel.fi

Kuvat

Kuva Roni Rekomaa
Kuva Roni Rekomaa
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Competition seeks an implementer for the island of Puotilanranta2.6.2023 14:20:23 EEST | Press release

The City of Helsinki is looking for a partner for the development and implementation of an island that is to be constructed in Puotilanranta. A new neighbourhood for approximately 2,700 residents is being planned in the area of the current Puotila marina, close to the services of Itäkeskus. One of the districts of the area will take the form of an island, the design and implementation of which will be chosen in this competition. The Urban Environment Committee will discuss the Puotilanranta island competition in its meeting on 6 June 2023.

Helsingfors utlyser tävling för ön i Botbygårdsstranden2.6.2023 14:13:38 EEST | Tiedote

Helsingfors stad söker en partner för att utforma och anlägga den ö som ska byggas i Botbygårdsstranden. I området kring nuvarande Botby gårds småbåtshamn, i närheten av tjänsterna i Östra centrum, planerar man ett nytt grannskap för cirka 2 700 invånare. Ett av kvarteren i området kommer att realiseras i form av en ö, och det är planeringen och byggandet av den som tävlingen gäller. Stadsmiljönämnden behandlar ötävlingen i Botbygårdsstranden på sitt sammanträde den 6 juni 2023.

Puotilanrannan saarelle etsitään toteuttajaa kilpailun kautta2.6.2023 14:05:44 EEST | Tiedote

Helsingin kaupunki etsii kumppania Puotilanrantaan rakennettavan saaren kehittämiseen ja toteuttamiseen. Nykyisen Puotilan venesataman alueelle, lähelle Itäkeskuksen palveluja, suunnitellaan uutta naapurustoa noin 2 700 asukkaalle. Yksi alueen kortteleista tullaan toteuttamaan saarena, jonka suunnittelua ja toteutusta kilpailu koskee. Kaupunkiympäristölautakunta käsittelee Puotilanrannan saarikilpailua kokouksessaan 6.6.2023.

Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston päätöstiedote 1.6.20231.6.2023 18:38:50 EEST | Tiedote

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan rakennusten ja yleisten alueiden jaosto kokoontui torstaina 1.6.2023. Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston seuraava kokous on torstaina 15.6.2023.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme