Finavia Oyj

Helsinki-Vantaalle lentokenttäalan arvostettu palkinto: Pohjois-Euroopan paras lentoasema

Jaa
Matkustajat ovat valinneet Helsinki-Vantaan lentoaseman Pohjois-Euroopan parhaaksi lentokentäksi Skytraxin kansainvälisessä palvelututkimuksessa. Maailman lentoasema 2022 -palkinto (The 2022 World Airport Awards) luovutettiin Finavialle Passenger Terminal -tapahtumassa Pariisissa 16. kesäkuuta 2022.

– Helsinki-Vantaa on vuosi toisensa perään säilyttänyt vahvan asemansa maailman parhaiden lentokenttien joukossa. Olen iloinen, että matkustajat arvostavat lentoasemamme palveluita ja ovat luottaneet meihin myös vaikeina korona-aikoina, sanoo lentoasemayhtiö Finavian lentoasemanjohtaja Ulla Lettijeff.

Helsinki-Vantaalla toimii satoja yrityksiä, joiden palveluksessa työskentelee tuhansia ihmisiä. He kaikki yhdessä ovat olleet mukana luomassa lentoasemalle asiakkaiden arvostamia sujuvia palveluita, minkä avulla Helsinki-Vantaa erottuu edukseen muista maailman lentokentistä.

– Kiitän kaikkia lentokentän työntekijöitä hyvästä työstä, jota he tekevät erinomaisen asiakaskokemuksen eteen. Palkinto antaa meille vahvan pohjan ponnistaa kohti tulevaisuutta lentoliikenteen elpyessä koronapandemiasta, sanoo Lettijeff.

Skytraxin toimitusjohtaja Edward Plaisted onnitteli Helsinki-Vantaata valinnasta Pohjois-Euroopan parhaaksi lentoasemaksi.  

– Kaksi viimeistä vuotta ovat olleet lentokentille ympäri maailman erittäin vaikeita. Ne ovat joutuneet kamppailemaan erilaisten koronarajoitusten kanssa ja kohdanneet ennen näkemättömän matkustajakadon. Kun lentomatkustus on nyt palautumassa vauhdilla, Helsinki-Vantaa pystyy vastaamaan palvelujen korkeaan vaatimustasoon, sanoo Plaisted Skytraxin lehdistötiedotteessa.

Skytraxin tutkimus on globaali lentoasemien palvelutasoa mittaava matkustajatutkimus, jossa on mukana yli 550 lentoasemaa ympäri maailmaa. Matkustajat arvioivat lentoasemien palveluiden ja tuotteiden tasoa laajasti läpi koko matkustajapolun aina terminaalin sisäänkäynniltä koneen istuimelle asti. 

Nyt julkaistu tutkimus on toteutettu kahdeksan kuukautta kestävän jakson aikana syksystä 2021 keväälle 2022. Skytraxin tunnustus myönnettiin Helsinki-Vantaalle jo viidettä kertaa.

Pohjois-Euroopan paras lentoasema -palkinto luovutettiin Finavialle Passenger Terminal -tapahtumassa Pariisissa 16. kesäkuuta 2022. Sen kävi noutamassa Helsinki-Vantaan terminaaliprosesseista vastaava johtaja Timo Järvelä.

Finavia Oyj

Viestintä

Helsinki-Vantaan palkinnot kautta aikojen: https://www.finavia.fi/fi/lentoasemat/helsinki-vantaa/lentoasemalla/lyhyesti/palkinnot

Lisää tietoa tutkimuksesta: https://www.worldairportawards.com/about-us/

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Lataa
Helsinki-Vantaan terminaaliprosesseista vastaava johtaja Timo Järvelä kävi vastaanottamassa palkinnon. Kuvassa oikealla Skytraxin toimitusjohtaja Edward Plaisted.
Helsinki-Vantaan terminaaliprosesseista vastaava johtaja Timo Järvelä kävi vastaanottamassa palkinnon. Kuvassa oikealla Skytraxin toimitusjohtaja Edward Plaisted.
Lataa
Helsinki-Vantaan lentoaseman uusi terminaalilaajennus otettiin käyttöön 1.12.2021. Kuvassa terminaalin pääsisäänkäynti.
Helsinki-Vantaan lentoaseman uusi terminaalilaajennus otettiin käyttöön 1.12.2021. Kuvassa terminaalin pääsisäänkäynti.
Lataa
Helsinki-Vantaan terminaalin tuloaulassa sijaitsee Luoto, jossa kasvaa eläviä puita.
Helsinki-Vantaan terminaalin tuloaulassa sijaitsee Luoto, jossa kasvaa eläviä puita.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Finavia Oyj
Finavia Oyj
Lentäjäntie 3
01530 VANTAA

https://www.finavia.fi/fi

Lentoasemayhtiö Finavia johtaa ja kehittää 20 lentoasemaa eri puolilla Suomea. Mahdollistamme suomalaisille Pohjois-Euroopan parhaat lentoyhteydet ja varmistamme, että matkustaminen lentoasemiemme kautta on mutkatonta ja sujuvaa. Kaikki lentoasemamme ovat hiilineutraaleja. Teemme työtä, jota ilman maailma olisi kaukana.

www.finavia.fi
http://vuosikertomus.finavia.fi
www.facebook.com/finavia
www.facebook.com/helsinkiairport
www.twitter.com/finavia
www.twitter.com/helsinkiairport

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Finavia Oyj

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme