Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsinkiin tulossa yhdeksät uudet kuntoportaat

Jaa

Kuntoportaita rakennetaan lähivuosina eri puolille Helsinkiä. Kaupunkiympäristölautakunta hyväksyi Helsingin kuntoporraslinjauksen ja kuntoporrasohjelman 3.9.2019. Linjauksessa määritellään Helsingin kuntoporraspalvelun järjestämisen ja laatutason lähtökohdat. Vuosille 2020–2030 laaditussa ohjelmassa asetetaan suuntaviivat kuntoporrasverkoston kehittämiselle.

Malminkartanonhuipun kuntoportaat. Kuva: Mikko Malmström.
Malminkartanonhuipun kuntoportaat. Kuva: Mikko Malmström.

”Porrasjuoksusta on tullut yhä suositumpi harjoitus- ja liikuntamuoto. Asukaspalautteen perusteella kuntoportaille on suuri kysyntä”, kertoo suunnitteluasiantuntija Mikko Malmström.

Tällä hetkellä kuntoportaita on Helsingin alueella kolmessa paikassa: Malminkartanonhuipulla, Paloheinässä ja Herttoniemessä. Paloheinän kuntoportaat ovat hyvässä kunnossa. Malminkartanon ja Herttoniemen kuntoportaille tehdään perusparannus.

Ohjelman mukaan Helsinkiin rakennetaan vuosina 2020–2030 yhdeksän uutta kuntoporraskohdetta: Alakivenpuisto, Alppikylänhuippu, Ilomäenpuisto, Lauttasaaren liikuntapuisto, Mäntymäki, Pihlajisto, Suutarila, Talinhuippu sekä Vuosaaressa Vanttikallio tai Vuosaarenhuippu. Vuosaaren osalta sijainnista päätetään, kun portaiden rakentaminen tulee ajankohtaiseksi. Kohteiden tulee olla hyvin saavutettavissa ja ulkoilureitistön läheisyydessä.

Päivitys tiedotteeseen 4.11.2019 klo 19.40:

Kuntoportaiden rakentamisen aikataulu tarkentuu, kun Helsingin kaupunginvaltuusto päättää vuoden 2020 talousarviosta.

Budjettineuvottelujen tuloksena kaupunginhallitus on päättänyt esittää valtuustolle, että kuntoporrasohjelman yhdeksän uutta kuntoporraskohdetta ja kahden kohteen perusparannus tehdään nopeutetussa aikataulussa. Esityksen mukaan kohteiden toteutus käynnistettäisiin jo vuoden 2020 aikana.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Mikko Malmström
Suunnitteluasiantuntija
Maankäyttö ja kaupunkirakenne
Kaupunkitila- ja maisemasuunnittelu
Puh. 040 334 0582
mikko.malmstrom@hel.fi

Kuvat

Malminkartanonhuipun kuntoportaat. Kuva: Mikko Malmström.
Malminkartanonhuipun kuntoportaat. Kuva: Mikko Malmström.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan päätöstiedote 29.9.202029.9.2020 18:12:47 EESTTiedote

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan päivän kokouksen päätöstiedote on julkaistu sivuillamme. Päätöstiedote 29.9.2020 Pöytäkirja korvaa esityslistan ja päätöstiedotteen, kun pöytäkirja on tarkastettu. Lisää tietoa kaupunkiympäristölautakunnan toiminnasta voit lukea sivuiltamme osoitteesta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/kaupunkiymparistolautakunta/ https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/kaupunkiymparistolautakunta/

Teollisten jätevesien hallintaa Itämeren alueella on parannettu BEST-hankkeessa25.9.2020 10:02:29 EESTTiedote

Suomalaiset, virolaiset, latvialaiset, puolalaiset ja venäläiset projektipartnerit ovat kehittäneet parempaa teollisten jätevesien hallintaa Itämeren alueella BEST-hankkeessa (Better Efficiency for Industrial Sewage Treatment). Hankkeessa on selvitetty teollisten jätevesien käsittelyn nykytilaa, etsitty hyvää käsittelyä estäviä pullonkauloja sekä kerätty ja testattu hyviä käytäntöjä ja ratkaisuja tilanteen parantamiseksi. Helsingin kaupunki on toiminut hankkeen pääpartnerina, lisäksi Suomesta ovat olleet mukana John Nurmisen Säätiö sekä Helsingin seudun ympäristöpalvelut.

Merellistä asumista veden päällä ja metsäkaupunkia Vartiokylänlahdelle - Vartiokylänlahden alueen tulevaisuuden suuntaviivat päätöksentekoon25.9.2020 09:01:26 EESTTiedote

Itäkeskuksen ja Vuosaaren väliin sijoittuvan Vartiokylänlahden molemmille puolille Puotilanrantaan, Rastilanrantaan ja myöhemmässä vaiheessa Rastilan kartanon alueelle suunnitellaan uutta asumista yhteensä noin 7500 asukkaalle. Uudet merelliset ja toiminnallisesti monipuoliset asuinalueet kytkeytyvät metroon ja täydentävät nykyistä kaupunkirakennetta. Itäisestä saaristosta Östersundomiin asti ulottuva Itä-Helsingin kulttuuripuisto toimii koko lahden pituisena yhtenäisenä virkistysalueena. Vartiokylänlahden suunnitteluperiaatteet ovat käsittelyssä kaupunkiympäristölautakunnassa 29.9.2020, ja niissä päätetään alueen täydennysrakentamisen ja virkistysalueiden tulevien vuosien tavoitteista.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme