Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsinkiin tulossa yhdeksät uudet kuntoportaat

Jaa

Kuntoportaita rakennetaan lähivuosina eri puolille Helsinkiä. Kaupunkiympäristölautakunta hyväksyi Helsingin kuntoporraslinjauksen ja kuntoporrasohjelman 3.9.2019. Linjauksessa määritellään Helsingin kuntoporraspalvelun järjestämisen ja laatutason lähtökohdat. Vuosille 2020–2030 laaditussa ohjelmassa asetetaan suuntaviivat kuntoporrasverkoston kehittämiselle.

Malminkartanonhuipun kuntoportaat. Kuva: Mikko Malmström.
Malminkartanonhuipun kuntoportaat. Kuva: Mikko Malmström.

”Porrasjuoksusta on tullut yhä suositumpi harjoitus- ja liikuntamuoto. Asukaspalautteen perusteella kuntoportaille on suuri kysyntä”, kertoo suunnitteluasiantuntija Mikko Malmström.

Tällä hetkellä kuntoportaita on Helsingin alueella kolmessa paikassa: Malminkartanonhuipulla, Paloheinässä ja Herttoniemessä. Paloheinän kuntoportaat ovat hyvässä kunnossa. Malminkartanon ja Herttoniemen kuntoportaille tehdään perusparannus.

Ohjelman mukaan Helsinkiin rakennetaan vuosina 2020–2030 yhdeksän uutta kuntoporraskohdetta: Alakivenpuisto, Alppikylänhuippu, Ilomäenpuisto, Lauttasaaren liikuntapuisto, Mäntymäki, Pihlajisto, Suutarila, Talinhuippu sekä Vuosaaressa Vanttikallio tai Vuosaarenhuippu. Vuosaaren osalta sijainnista päätetään, kun portaiden rakentaminen tulee ajankohtaiseksi. Kohteiden tulee olla hyvin saavutettavissa ja ulkoilureitistön läheisyydessä.

Päivitys tiedotteeseen 4.11.2019 klo 19.40:

Kuntoportaiden rakentamisen aikataulu tarkentuu, kun Helsingin kaupunginvaltuusto päättää vuoden 2020 talousarviosta.

Budjettineuvottelujen tuloksena kaupunginhallitus on päättänyt esittää valtuustolle, että kuntoporrasohjelman yhdeksän uutta kuntoporraskohdetta ja kahden kohteen perusparannus tehdään nopeutetussa aikataulussa. Esityksen mukaan kohteiden toteutus käynnistettäisiin jo vuoden 2020 aikana.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Mikko Malmström
Suunnitteluasiantuntija
Maankäyttö ja kaupunkirakenne
Kaupunkitila- ja maisemasuunnittelu
Puh. 040 334 0582
mikko.malmstrom@hel.fi

Kuvat

Malminkartanonhuipun kuntoportaat. Kuva: Mikko Malmström.
Malminkartanonhuipun kuntoportaat. Kuva: Mikko Malmström.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan päätöstiedote 28.1.202028.1.2020 18:31:01 EETTiedote

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan päivän kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote 28.1.2020 » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Kaupunkiympäristölautakunnan seuraava kokous on tiistaina 4.2.2020.

Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston päätöstiedote 23.1.202023.1.2020 17:37:44 EETTiedote

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan rakennusten ja yleisten alueiden jaosto kokoontui torstaina 23.1.2020. Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston seuraava kokous on torstaina 6.2.2020.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme