SOK - Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta

Helsinkiläinen funkkishotelli Vaakuna laajenee kokonaisella hotellikerroksella

Jaa

Helsingin keskeisimmällä paikalla sijaitseva Original Sokos Hotel Vaakuna laajenee yhdellä huonekerroksella. Uudet 72 huonetta rakentuvat tavaratalo Sokoksen käytössä tähän asti olleeseen viidenteen kerrokseen. Laajennuksen jälkeen hotellissa on yli 340 huonetta, osa omalla näköalaparvekkeella. Hotelli Vaakuna avautui olympiavuonna 1952 ja on funkkisarkkitehti Erkki Huttusen päätyö Helsingissä.

Original Sokos Hotel Vaakuna, Helsinki. Vuonna 2019 uusittu hotelliaula.
Original Sokos Hotel Vaakuna, Helsinki. Vuonna 2019 uusittu hotelliaula.

”Vaakunan valtit ovat sen keskeinen sijainti sekä talon hotellihuoneista avautuvat upeat näkymät yli Helsingin. Talon hieno muotokieli Paavo Tynellin valaisimineen ja selkeine sisustusratkaisuineen sekä hotellissa vuosikymmenten ajan eletty elämä henkivät erityistä tunnelmaa, joka viehättää asiakkaitamme”, hotellinjohtaja Satu Näsärö kertoo.

Pääkaupunkiseudun hotellihuoneille on nyt kova kysyntä. Vaakunan alkava laajennus tuo kaivattua lisäkapasiteettia kovalla käyttöasteella pyörivään hotelliin. ”Uusien huoneiden myötä voimme tarjota asiakkaillemme lisää majoitustiloja Vaakunan hengessä ja Helsingin parhaalla paikalla”, Näsärö sanoo.

Kansainvälinen matkailu kasvaa vastuullisena pidetyn kotimaan lomailun ohella. Original Sokos Hotel Vaakuna on siitä harvinainen helsinkiläishotelli, että sen asiakkaista n. 70% on suomalaisia matkailijoita. ”Viikolla meillä viihtyvät bisnesmatkaajat, viikonloput ja loma-ajat täyttyvät vapaa-ajan viettäjistä, jotka tulevat Helsinkiin esimerkiksi kulttuurilomalle, perhejuhliin tai romanttista viikonloppua viettämään.”

”Lisäksi Vaakunassa käydään paljon suosituilla staycationeilla eli tullaan minilomalle oman kaupungin hotelliin. Tähän sopivat esimerkiksi Vaakunan parvekkeelliset näköalahuoneet ja upeat näköalasviitit, jotka ovat ainutlaatuisia koko suomalaisessa hotellikentässä. Missään muualla et voi herätä hotellissa ihastellen edessäsi avautuvaa Helsinki-maisemaa”, hotellinjohtaja toteaa.

Nyt rakenteilla olevat huoneet sisustetaan samaan tyyliin kuin hotelli Vaakunan vuosina 2018-2019 uudistetut huoneet, yhdistämällä rakennuksen alkuperäiseen henkeen ripaus modernia luksusta. Talon suunnitelleen arkkitehti Erkki Huttusen nojatuolit ja kipsiset rauhankyyhkyt ovat näin osa uudenkin hotellikerroksen huoneiden sisustusta.

Uusi hotellikerros valmistuu vuoden 2020 loppuun mennessä. Talon ylimmässä 10. kerroksessa sijaitsee suosittu näköalaravintola Loiste sekä useita tapahtumatiloja, jotka kaikki uudistetaan kevään 2020 aikana.

Tavaratalo Sokos jatkaa toimintaansa kerroksissa 1–4.

Original Sokos Hotel Vaakunan liiketoiminnoista vastaa SOK:n matkailu- ja ravitsemisliiketoimintaa harjoittava tytäryhtiö Sokotel Oy. Sokotel Oy:n operoima Original Sokos Hotel Tripla avautuu tammikuussa 2020. Original Sokos Hotel Presidentin uudistus valmistui vuonna 2018 ja Break Sokos Hotel Flamingon laajennus 2019.

Lisätietoja: Satu Näsärö, hotellinjohtaja, Original Sokos Hotel Vaakuna, puh. 040 5379 201, satu.nasaro@sok.fi

 

Original Sokos Hotel Vaakuna, Helsinki

Hotelliklassikko kaupungin sydämessä

Olympiavuonna 1952 avautunut Original Sokos Hotel Vaakuna sijaitsee kaupungin keskeisimmällä paikalla Helsingin rautatieaseman vierellä. Suurimmasta osaa hotellihuoneista sekä ylimmän kerroksen ravintoloista ja näköalakabineteista avautuvat upeat näkymät yli Helsingin. Hotellin ja koko rakennuksen suunnitelleen arkkitehti Erkki Huttusen kädenjälki ja 50-luvun kaunis muotokieli Tynellin valaisimineen luovat funkishotelli Vaakunaan sen uniikin hengen ja tunnelman.

Original Sokos Hotel Vaakuna sijaitsee samassa rakennuksessa tavaratalo Sokoksen kanssa. Valtakulma-niminen rakennus käsittää Mannerheimintien, Postikadun, Asema-aukion ja Kaivokadun välisen korttelin kokonaisuudessaan. Tavaratalo toimii neljässä alimmassa kerroksessa, hotelli kerroksissa 5-10.

  • Laajennuksen jälkeen 340 huonetta, suurin osa Helsinki-näköalalla
  • Ravintola Loiste, tilausravintola Kaarre, näköalaterassi
  • 8 kokoustilaa, näköalasauna omalla terassilla
  • 50 parvekkeellista huonetta, joista 10 näköalasviittejä omalla parvekkeella tai saunalla
  • suora sisäänkäynti Sokoksen tavarataloon

https://www.sokoshotels.fi/fi/helsinki/sokos-hotel-vaakuna

Instagram: @vaakunahelsinki      

Facebook Original Sokos Hotel Vaakuna

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Original Sokos Hotel Vaakuna, Helsinki. Vuonna 2019 uusittu hotelliaula.
Original Sokos Hotel Vaakuna, Helsinki. Vuonna 2019 uusittu hotelliaula.
Lataa
Original Sokos Hotel Vaakuna, Helsinki. Näköalahuone.
Original Sokos Hotel Vaakuna, Helsinki. Näköalahuone.
Lataa
Original Sokos Hotel Vaakuna, Helsinki. Ulkokuva.
Original Sokos Hotel Vaakuna, Helsinki. Ulkokuva.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SOK - Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta
SOK - Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta
Fleminginkatu 34
00510 Helsinki

http://www.s-ryhma.fi

Sokotel Oy on SOK:n matkailu- ja ravitsemisliiketoimintaa harjoittava tytäryhtiö, joka operoi Suomessa seitsemää Radisson Blu Hotellia sekä neljäätoista Sokos Hotellia. Sokotel Oy toimii pääkaupunkiseudulla, Tampereella, Oulussa ja Vaasassa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SOK - Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta

Reilusti yli 100 tonnia vähemmän muovia vuodessa – S-ruokakauppojen pakkausuudistukset tähtäävät kierrätettävyyteen ja kestävään muovin käyttöön21.7.2020 08:07:00 EESTTiedote

Yhdessä hedelmärasiassa käytetyn muovin määrä voi vaikuttaa pieneltä asialta, mutta kun volyymit ovat suuria, on pienilläkin muutoksilla suuri merkitys. Viinirypälerasioiden kansien vaihtaminen ohuisiin muovikalvoihin säästää yli miljoonan muovikassin verran muovia vuodessa. Kotimaista-merkin jauhelihapakkauksen vaihtaminen ohuempaan muoviin säästää vuodessa lähes 80 tonnia muovia. S-ryhmä kehittää jatkuvasti pakkauksiaan yhä vastuullisemmiksi yhdessä tavarantoimittajien kanssa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme