Helsinkiläinen klassikkoravintola Kappeli saa oman leipomon.
Suomen itsenäisyyden ensi vuosina Kappeliin houkuttivat asiakkaita paitsi herkulliset päivälliset ja huurteinen olut myös itävaltalaiskondiittorin leipomat kauniit leivonnaiset. Kesäaikaan suihkukaivo solisi Esplanadilla, terassia koristivat loisteliaat kukkaryhmät ja aurinko heijasteli valoaan leivoslautasen ja punssilasin kylkeen Kappelin isoista ikkunoista. Kondiittorien ammattikunta aloittaa ’jälleen’ sadan vuoden tauon jälkeen työskentelyn Kappelissa, kun uudistustöiden myötä Kappelin kellariin rakentuu oma leipomo.

Leipomossa tulee työskentelemään kolme kondiittoria; pääleipuri, leipomokondiittori ja kondiittoriapulainen.
Kappelin leipomossa leivotaan niin ravintolassa tarjoiltavat leivät kuin kahvilan piiraat, kakut ja muut tuotteet. Ravintolavieraat saavat jatkossa palan painikkeeksi vastaleivottua leipää. Kahvilassa herkutellaan oman leipomon tuotteilla, kuten porkkanakakulla ja Bostonkakulla, josta tulee annospaloina tarjoiltuna talon vastine korvapuusteille. ”Lisäksi leipomossa valmistuu komponentteja jälkiruokalistallemme. Ulosmyyntiä emme vielä lupaa, mutta suunnitelmissa sekin on”, Kappelin keittiöpäällikkö Kimmo Martiskainen kertoo.
Leipä leivotaan kymmeniä vuosia vanhaan leipäjuureen
Uunituoreilla leivillä, kuten Kappelillakin, tulee olemaan pitkä historia. Niin vehnä- kuin ruisleivän juuri on tullut vuonna 2020 talossa aloittaneen keittiöpäällikkö Martiskaisen matkassa Kappeliin. ”Vehnäleivän juurella on ikää vasta parisenkymmentä vuotta, mutta ruisleipäjuurella se läheneekin jo Kappelin ikää. Tämä juuri on lähtenyt sukuni matkassa evakkoon Karjalan Suojärveltä vuonna 1939, kauanko se on ollut käytössä ennen sitä, en osaa sanoa.”
Juurevaa leipää tarjoillaan ravintolan lisäksi Kappelin kahvilassa päivän keiton kanssa. Keittoa on jatkossakin saatavilla joka päivä lounaasta aina kello 19 asti.
Kaikki Kappelin leipomon leivät ja muut leipomotuotteet valmistetaan Helsingin Myllyn hiilineutraaleista, kotimaisesta viljasta jauhetuista jauhoista. Helsingin Mylly on Suomen ensimmäinen hiilineutraali mylly, joka kompensoi koko hiilijalanjälkensä, isoilta osin mm. vihreää sähköä ja oman biovoimalan tuottamaa lämpöenergiaa käyttämällä.
”Ekologisuus on tärkeä arvo kaikessa tekemisessämme ja se ulottuu myös yhteistyökumppaneihimme. Leipä maistuu paremmalta, kun tietää sen kuormittavan ympäristöä mahdollisimman vähän”, keittiöpäällikkö Martiskainen toteaa.
Kappelin runsaat puoli vuotta kestävä uudistustyö alkaa olla loppusuoralla. Kappelin kahvila, leipomo ja baari avautuvat 22.4., ravintola 27.4.2022.
Lisätietoja Kappelin leipomosta: Kimmo Martiskainen, keittiöpäällikkö, kimmo.t.martiskainen@sok.fi, puh. 010 766 3884
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
HOK-Elannon viestintä
Puh:010 76 60590viestinta.hok-elanto@sok.fiAnniina KorpelaViestintäpäällikkö
Autan mielelläni, kun tarvitset tietoa HOK-Elannon kaupoista, ravintoloista, muista liiketoiminnoista, kuluttajatrendeistä, vastuullisuudesta tai organisaatiosta yleisesti.
Iiro Isoahoviestinnän projektipäällikköHOK-Elanto
Puh:010 76 60594iiro.isoaho@sok.fiKuvat
Tietoja julkaisijasta
Helsingin Esplanadin puistossa sijaitseva ravintola Kappeli on kulttuurihistoriallisesti merkittävä klassikkoravintola, joka on toiminut samalla paikalla ja julkisivultaan lähes samanlaisena jo vuodesta 1867. Kappeli on monipuolinen ravintolakokonaisuus, johon kuuluu baari, kahvila, leipomo, ravintola, kellarin juhlatilat ja terassi. Ravintola Kappeli on avoinna vuoden jokaisena päivänä aamusta iltaan. Kappeli houkuttelee niin kaupunkilaisia kuin matkailijoita luokseen ympäri vuoden sen miljöön, taiteen, tarinoiden ja laadukkaan ruoan vuoksi. Ravintolan omistaa osuuskauppa HOK-Elanto ja se on yksi HOK-Elannon lippulaivaravintoloista.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta HOK-Elanto
S-market Korson aseman myymäläuudistus valmistui – myymälän energiankulutus laskee noin 30 prosenttia25.5.2022 07:00:00 EEST | Tiedote
Uudistettu S-market Korson asema avaa ovensa torstaina 2.6. klo 10. Kuukauden mittaisen remontin yhteydessä myymälämiljöö nykyaikaistettiin, energiatehokkuuteen tehtiin merkittäviä parannuksia ja käyttötavaravalikoimaa kasvatettiin. Lisäksi myymälään tuotiin uusi nopean ostamisen alue, josta matkaansa voi kätevästi napata helppoa evästä.
Pääkaupunkiseudulla grillataan tänä kesänä hummeria chimichurrivoilla – HOK-Elanto lanseeraa yhdessä Tomi Björckin kanssa kehitetyn ruokatuotesarjan17.5.2022 07:00:00 EEST | Tiedote
HOK-Elannon uusi, yhdessä huippukokki Tomi Björckin kanssa luoma HERKKU Premium Edition by Tomi Björck -ruokatuotesarja tuo helposti valmistettavia ravintolatason makuelämyksiä koteihin. Eri puolilta maailmaa inspiraationsa saaneet grillaustuotteet ja valmiit ateriat rantautuvat pääkaupunkiseudun Prisma-, S-market-, Alepa- ja Food Market Herkku -myymälöihin toukokuun lopussa.
Alepa Hyvinkään remontti valmistui – kylmäkalusteiden päivitys pienentää myymälän energiankulutusta 30 prosenttia12.5.2022 08:00:00 EEST | Tiedote
Huhtikuussa käynnistynyt laajamittainen myymäläremontti on valmistunut aikataulussaan ja Alepa Hyvinkää avaa ovensa uudistettuna torstaina 19.5. klo 10. Remontin yhteydessä myymälän energiatehokkuutta parannettiin merkittävästi. Uusi pohjaratkaisu ja pikakassat tekevät Alepa Hyvinkäästä jälleen alueen nopeimman lähikaupan.
HOK-Elanto avaa Prisman Vantaan kauppakeskus Myyrmanniin11.5.2022 12:00:00 EEST | Tiedote
S-ryhmän suurin alueosuuskauppa HOK-Elanto on sopinut kiinteistöyhtiö Cityconin kanssa vuokrasopimuksen uuden Prisman avaamisesta Kauppakeskus Myyrmanniin Vantaan Myyrmäkeen loppuvuodesta 2023. Hankkeen toteutuminen ja tarkka aikataulu vahvistuvat, kun tarvittavat viranomaisluvat on saatu.
Uudistettu Kappeli-ravintola avautui. Tyylikkäät tilat ja arvotaide kutsuvat sisään Espan helmeen.28.4.2022 14:00:00 EEST | Tiedote
Helsingin Esplanadin yli 150-vuotias ravintolaklassikko Kappeli avautui uudistettuna 27.4.2022. Suunnittelutoimisto Fyra on herättänyt Kappelin entiseen loistoonsa rakennuksen alkuperää kunnioittaen. Pronssinen Muusa on muuttanut ravintolasaliin, kahvilaan tuotu talvipuutarhamaista ilmettä, kellariin rakennettu leipomo ja baariin saatu laatucocktailien teon hallitsevat mestarit. Kappeli on myös kaikille avoinna oleva arvotaiteen näyttely, ja taide on nyt tuotu entistä paremmin esille.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme