Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Helsinkiläiset ovat varanneet influenssarokotusaikoja runsaasti

Jaa

Noin 30 000 helsinkiläistä varasi influenssarokotusajan viime viikon aikana. Ajanvaraus aukesi maanantaina 25.10. ja rokotuksia annetaan 1.-26.11.

Maksuttomia influenssarokotuksia saavat riskiryhmiin kuuluvat sekä heidän lähipiirinsä. Riskiryhmät ja lähipiirin tarkka määritelmä näkyvät täällä.

Influenssarokotuksen saa ainoastaan ajanvarauksella. Nopeimmin rokotusajan varaa osoitteessa influenssarokotus.hel.fi. Ajan voi myös varata soittamalla numeroon 09 310 46300 (arkisin klo 8-16). 

– Helsinkiläiset ovat varanneet todella innokkaasti rokotusaikoja kuluneen viikon aikana. Valitettavasti suuri suosio on ruuhkauttanut puhelinajanvarausta ja takaisinsoitossa on viivettä keskimäärin kaksi arkipäivää. Me soitamme kuitenkin kaikille takaisin. Jos mahdollista, rokotusaika kannattaa varata verkossa, jonka moni on myös tehnyt, terveysasemien johtajalääkäri Timo Lukkarinen kertoo.

Tänä vuonna rokotteen ottaminen on erityisen tärkeää, sillä korona- ja influenssavirus on mahdollista saada samaan aikaan. Samanaikaiset infektiot voivat lisätä vakavan taudin riskiä. Influenssarokotteen voi ottaa samanaikaisesti koronarokotteen kanssa. Jotta rokotukset sujuvat, influenssarokotukseen tulee varata aika.

– Influenssarokote antaa suojaa influenssaa, sen vakavia tautimuotoja ja jälkitauteja vastaan. Kuten koronankin kohdalla, influenssarokotuskin kannattaa ottaa suojatakseen itseään ja läheisiään. Influenssarokotteen saa samoilta, keskistetyiltä rokotuspisteiltä kuin koronarokotteen, Lukkarinen toteaa.

Jos haluaa samalla käynnillä influenssarokotuksen ja koronarokotuksen kolmannen annoksen, niin se on mahdollista, kunhan koronarokotuksen toisesta annoksesta on kulunut kuusi kuukautta ja kuuluu ryhmiin, jotka nyt saavat kolmannen rokoteannoksen. Tällöin riittää, että on varannut ajan influenssarokotukseen. Koronarokotukseen ei siis tarvitse varata erikseen aikaa.

Influenssa- ja koronarokotuksia saa Jätkäsaaren, Kannelmäen, Malmin ja Myllypuron rokotuspisteiltä maanantaista torstaihin kello 8.15–18 ja perjantaina kello 8.15–16.

Lisätietoja

Timo Lukkarinen, terveysasemien johtajalääkäri, timo.lukkarinen@hel.fi, p. 09 310 42700
Helsinkiläisten influenssarokotukset 2021 – influenssarokotus.hel.fi
Näin varaat ajan influenssarokotukseen verkossa

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Jaana Juutilainen-Saari
viestintäpäällikkö
jaana.juutilainen-saari@hel.fi
p. 09 310 42240

Tero Manninen
yksikön päällikkö
tero.manninen@hel.fi
p. 09 310 28885

Markus Snellman
tiedottaja
markus.snellman@hel.fi
p. 09 310 42619

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Toinen linja 4A
PL 6000 00099 Helsingin kaupunki

09 310 5015 (vaihde)http://www.hel.fi/sote

Sosiaali- ja terveystoimi - hyvinvointia, terveyttä ja sosiaalista turvallisuutta helsinkiläisille.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Lahja lapselle! – Helsingin perhehoito etsii sijaisperheitä22.11.2021 10:07:10 EET | Tiedote

Kampanjan teema ”Lahja lapselle!” symbolisoi kotia lapselle, rakkautta, kiintymystä, turvaa sekä molemminpuolista palkitsevuutta. Helsingin perhehoito hakee uusia sijaisperheitä mukaan toimintaansa. Tule kuulemaan lastensuojelun perhehoidosta sekä vastaanotto- ja tukiperhetoiminnasta. Kaikille avoin infotilaisuus järjestetään tiistaina 30.11. klo 17.30–19 os. Säästöpankinranta 2 A (4. krs), 00530 Helsinki Ilmoittautumiset ma 29.11. klo 16 mennessä: lasten.perhehoito@hel.fi tai p. 040 3341423 tai https://bit.ly/307ErH4 Kahvitarjoilu klo 17. Tervetuloa! Lisätiedot: Lastensuojelun perhehoito ja vastaanottoperhetoiminta: p. 040 3341423, lasten.perhehoito@hel.fi Tukiperhetoiminta: p. 050 3289976, tukiperhe@hel.fi

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme