Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Helsinkiläisissä päiväkodeissa lapsilla vain muutama koronavirustartunta kevään aikana

Jaa

Koko kevään aikana koronavirustartuntoja on todettu vain neljällä päiväkotilapsella ja 31 päiväkodin työntekijällä. Tartuntoja on ollut yhteensä 27 päiväkodissa. Altistumisten vuoksi karateeniin asetettiin 408 henkilöä. Heistä 212 oli päiväkotilapsia ja 196 työntekijöitä.

Helsingin alueen 475 päiväkodissa on yhteensä 27 951 lasta. Kaupungin päiväkodeissa on 24 162 lasta ja yksityisissä 3 789 lasta.

Toukokuussa päiväkotien koronavirustilanne rauhoittui. Toukokuun aikana koronatapauksia oli vain kolmessa päiväkodissa ja viimeisinkin 11. toukokuuta. Viimeiset altistuneiden karanteenit päättyivät 25. toukokuuta.

Kahden lapsen tartunnat tapahtuivat perhepiirissä. Kahden muun lapsen tartuntuntojen lähde jäi epäselväksi. Kolmessa päiväkodissa todettiin henkilökunnan kesken jatkotartuntoja. Näistä kussakin oli yksi tai kaksi tapausta.

”Päiväkodeissa oli koronarajoitusten aikana lapsia noin 20 prosenttia normaalimäärästä. Kun rajoitukset purettiin, niin tartuntojen määrä pysyi kuitenkin edelleen matalalla tasolla. Päiväkotiin ei tultu sairaana, ja vältimme ryhmien yhdistelyä. Emme myöskään sulkeneet yksiköitä, ja toiminnassa oltiin erityisen tarkkana hygieniasta”, kertoo kasvatuksen ja koulutuksen toimialajohtaja Liisa Pohjolainen.

”Vaikka tilanne onkin rauhallinen on edelleen todella tärkeätä kiinnittää huomioita hygieniaan ja muihin koronaohjeisiin, esimerkiksi aikuisten välisiin turvaväleihin. Oireisena ei saa jatkossakaan mennä  päiväkotiin ja ensimmäisten, lievienkin oireiden ilmaannuttua on syytä mennä heti koronavirustestiin”, toteaa terveysasemien johtajalääkäri Timo Lukkarinen.

”Näytteenottoon pääsy on nyt nopeaa ja helppoa ja tulokset saadaan nopeasti. Vaikka oireet loppuisivat, päiväkotiin saa palata aikaisintaan kun negatiivinen testitulos on tullut”, Lukkarinen lisää.

Lisätietoja:

- Liisa Pohjolainen, toimialajohtaja, kasvatus ja koulutus, p. 09 310 86200

- Timo Lukkarinen, terveysasemien johtajalääkäri, p. 09 310 42611

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Jaana Juutilainen-Saari
viestintäpäällikkö
jaana.juutilainen-saari@hel.fi
p. 09 310 42240

Markus Snellman
tiedottaja
markus.snellman@hel.fi
p. 09 310 42619

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Toinen linja 4A
PL 6000 00099 Helsingin kaupunki

09 310 5015 (vaihde)http://www.hel.fi/sote

Sosiaali- ja terveystoimi - hyvinvointia, terveyttä ja sosiaalista turvallisuutta helsinkiläisille.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme