Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Helsinkiläisten influenssarokotusviikot ovat 1.-26.11.

Jaa

Maksuttomia influenssarokotuksia annetaan riskiryhmiin kuuluville sekä heidän lähipiirilleen maanantaista perjantaihin viikoilla 44-47 eli 1.-26.11. Rokotuksia annetaan vain ajanvarauksella.

Nopeiten rokotusajan voi varata maanantaista 25.10. klo 9 alkaen verkossa osoitteessa influenssarokotus.hel.fi. Ajan voi varata myös soittamalla ajanvarauspuhelimeen, p. 09 310 46300.

Rokotuspisteet ovat avoinna

• 1.–26.11. maanantaista torstaihin klo 8.15–18 ja perjantaina klo 8.15–16.

Rokotuspisteet ovat

Jätkäsaaren rokotuspiste, Tyynenmerenkatu 6 L 3
Malmin rokotuspiste, Vanha Helsingintie 5 / Latokartanontie 16
Myllypuron rokotuspiste, Myllypurontie 1
Kannelmäen rokotuspiste, Kaustisenpolku 6 A

Maksuttomaan influenssarokotukseen ovat oikeutettuja seuraavat ryhmät:

• raskaana olevat
• alle 7-vuotiaat lapset (6 kk ikäisistä 6-vuotiaisiin)
• sairautensa vuoksi riskiryhmiin kuuluvat
• 65 vuotta täyttäneet
• varusmiespalvelukseen ja vapaaehtoiseen asepalvelukseen astuvat
• sosiaali- ja terveydenhuollon ja lääkehuollon henkilöstö
• vakavalle influenssalle erityisen alttiiden lähipiiri

Vakavalle influenssalle alttiiden lähipiiriin kuuluvat henkilöt, jotka asuvat samassa asunnossa tai ovat viikoittain kasvotusten tekemisissä vakavalle influenssalle erityisen alttiin henkilön kanssa. Lähipiiriin kuuluvat myös henkilöt, jotka asuvat samassa asunnossa tai ovat viikoittain kasvotusten tekemisissä vakavalle influenssalle alttiin henkilön kanssa, jota ei voi suojata influenssarokotteella.

Rokotus on tehokkain tapa torjua influenssatartuntoja

- Influenssarokote kannattaa ottaa suojatakseen itseään ja läheisiään influenssalta ja sen aiheuttamilta jälkitaudeilta. Rokotteen ottaminen on erittäin tärkeää, jos lähipiiriin kuuluu henkilö, jolla on suurentunut riski sairastua vakavaan influenssaan, terveys- ja päihdepalvelujen johtaja Leena Turpeinen kertoo.

- Lähipiirin rokotusten antamasta suojasta hyötyvät esimerkiksi yli 65-vuotiaat, raskaana olevat, alle 6 kuukauden ikäiset lapset ja pitkäaikaissairaat, Turpeinen jatkaa.

Influenssa- ja koronarokotteen voi ottaa samanaikaisesti

Vallitseva koronavirustilanne korostaa entisestään influenssarokotteen ottamisen tärkeyttä.

- Ihminen voi saada samaan aikaan sekä koronaviruksen että influenssaviruksen. Samanaikaiset infektiot lisäävät vakavan taudin riskiä. Influenssarokotteen voi ottaa samanaikaisesti koronarokotteen kanssa, Turpeinen kertoo.

Helsinki aloittaa koronavirusrokotuksen kolmannella annoksella rokottamisen 60 vuotta täyttäneille ja koronavirukselle alttiiden ryhmille (riskiryhmät 1 ja 2) näillä näkymin ensi viikon alussa. Jos haluaa samalla käynnillä kausi-influenssarokotuksen ja koronarokotuksen kolmannen annoksen niin se on mahdollista kunhan koronarokotuksen toisesta annoksesta on kulunut kuusi kuukautta. Tällöin ei tarvitse varata erikseen aikaa koronarokotukseen.

Myös koronarokotteen ensimmäisen ja toisen annoksen voi ottaa samanaikaisesti influenssarokotteen kanssa. Ensimmäiseen ja toiseen annokseen ei myöskään tarvitse varata erillistä aikaa.

Lisätietoja

• Terveys- ja päihdepalvelujen johtaja Leena Turpeinen, p. 09 310 52481, leena.turpeinen@hel.fi
Helsinkiläisten influenssarokotukset 2021 - influenssarokotus.hel.fi
• Helsinkiläisten koronarokotukset – koronarokotus.hel.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Jaana Juutilainen-Saari
viestintäpäällikkö
jaana.juutilainen-saari@hel.fi
p. 09 310 42240

Tero Manninen
yksikön päällikkö
tero.manninen@hel.fi
p. 09 310 28885

Markus Snellman
tiedottaja
markus.snellman@hel.fi
p. 09 310 42619

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Toinen linja 4A
PL 6000 00099 Helsingin kaupunki

09 310 5015 (vaihde)http://www.hel.fi/sote

Sosiaali- ja terveystoimi - hyvinvointia, terveyttä ja sosiaalista turvallisuutta helsinkiläisille.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Lahja lapselle! – Helsingin perhehoito etsii sijaisperheitä22.11.2021 10:07:10 EET | Tiedote

Kampanjan teema ”Lahja lapselle!” symbolisoi kotia lapselle, rakkautta, kiintymystä, turvaa sekä molemminpuolista palkitsevuutta. Helsingin perhehoito hakee uusia sijaisperheitä mukaan toimintaansa. Tule kuulemaan lastensuojelun perhehoidosta sekä vastaanotto- ja tukiperhetoiminnasta. Kaikille avoin infotilaisuus järjestetään tiistaina 30.11. klo 17.30–19 os. Säästöpankinranta 2 A (4. krs), 00530 Helsinki Ilmoittautumiset ma 29.11. klo 16 mennessä: lasten.perhehoito@hel.fi tai p. 040 3341423 tai https://bit.ly/307ErH4 Kahvitarjoilu klo 17. Tervetuloa! Lisätiedot: Lastensuojelun perhehoito ja vastaanottoperhetoiminta: p. 040 3341423, lasten.perhehoito@hel.fi Tukiperhetoiminta: p. 050 3289976, tukiperhe@hel.fi

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme