Kirkko Helsingissä

Helsinkiläisten kirkollisveroprosentti säilyy ykkösenä

Jaa

Helsingin seurakuntien yhteinen kirkkovaltuusto päätti, että kirkollisveroprosentti säilyy ennallaan: helsinkiläisten veroprosentti on 1,0 myös vuonna 2019. Tämänhetkisen arvion perustella vuoden 2019 kirkollisverokertymä Helsingissä on 80,7 miljoonaa euroa. Veroprosentti on pienimpien joukossa Suomen seurakunnista.

Tällä päätöksellä ja näillä verovaroilla Kirkko Helsingissä auttaa kotikaupunkinsa hädänalaisia ja tukee mm. lasten ja nuorten kasvatusta. Kirkollisverokertymästä lähes 3 miljoonaa euroa ohjataan lähetystyöhön ja kansanväliseen apuun.

Kirkollisveroprosentti sekä toiminnan ja auttamisen painopisteet ovat esimerkkejä asioista, joista vaaleilla valittavat luottamushenkilöt päättävät. Seurakuntavaalit järjestetään sunnuntaina 18.11. Silloin äänestää voi omassa seurakunnassaan kello 11–20.

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kirkko Helsingissä
Kirkko Helsingissä
Kolmas linja 22 B
00530 HELSINKI

09 234 00http://www.helsinginseurakunnat.fi

Kirkko Helsingissä – ihmistä varten. Uskon, rakkauden ja ympäristön puolesta.

 

Kirkko Helsingissä muodostuu 18 suomenkielisestä ja kolmesta ruotsinkielisestä ev.-lut. seurakunnasta. Helsingin seurakunnissa on noin 340 000 jäsentä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kirkko Helsingissä

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme