Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Helsinkiläisten lasten ja nuorten leireillä ennätysmäärä osallistujia

Jaa

Helsinkiläiset lapset ja nuoret ovat osallistuneet kaupungin avustamaan leiritoimintaan tänä vuonna ennätyksellisen runsaasti. Leireille osallistui lähes 10 000 helsinkiläistä lasta ja nuorta, kun vuonna 2015 osallistujamäärä oli noin 4000 ja vuonna 2016 noin 8000. Myös leirien määrä kasvoi viime vuoden 326:sta 425:een.

Leiritunnelmaan pääsee myös talvella. Kuva: Leirikesä ry
Leiritunnelmaan pääsee myös talvella. Kuva: Leirikesä ry

Loma-aikojen leiriavustusta voivat hakea helsinkiläiset järjestöt 7-15-vuotiaiden lasten ja nuorten koulujen loma-aikoina järjestettävien leirien aiheuttamiin kustannuksiin. Tukea myönnettiin yhteensä 630 000 euroa, ja sitä sai 37 järjestöä. Leirejä järjestettiin niin nuorisopalvelujen toimipisteissä kuin järjestöjen omissa toimitiloissa.

”Kaupungin avustus järjestöllemme on todella merkittävä”, sanoo toiminnanjohtaja Anna-Kaisa Pohjola Leirikesä ry:stä. ”Sen avulla vuosittain useat sadat lapset pääsevät leirille. Yli 700 helsinkiläislasta nautti vuoden aikana Leirikesän leireistä. Lasten palautteiden perusteella leirikaverit ja uudet taidot ja kokemukset jäivät mieleen.”

Avustusta saaneiden järjestöjen lisäksi lasten ja nuorten leirejä toteuttavat myös kolmannen sektorin muut toimijat, yritykset sekä Helsingin kaupunki itse.

Yhteyshenkilöt

kumppanuuspäällikkö Markku Toivonen
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
puh. 041 5121747, markku.toivonen@hel.fi

Kuvat

Leiritunnelmaan pääsee myös talvella. Kuva: Leirikesä ry
Leiritunnelmaan pääsee myös talvella. Kuva: Leirikesä ry
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala ylläpitää ja parantaa eri-ikäisten helsinkiläisten mahdollisuuksia henkiseen ja fyysiseen hyvinvointiin, sivistymiseen sekä aktiiviseen kansalaisuuteen ja tukee Helsingin elinvoimaisuutta. Toimiala jakautuu kolmeen palvelukokonaisuuteen, jotka ovat kulttuuri, liikunta ja nuoriso.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Tiedote/kutsu: Pitäjänmäen nuorisotalo remontoitiin nuoria osallistaen uudenlaisella yritysyhteistyöllä13.8.2018 09:25Tiedote

Mukana Pitäjänmäen nuorisotalon remontissa ovat olleet Helsingin kaupungin lisäksi Finlayson Oy, Sisustusarkkitehtitoimisto dSign Vertti Kivi & Co. ja Huonekaluliike Vepsäläinen Oy. Nämä kolme hankkeessa mukana ollutta yritysyhteistyötahoa ovat mahdollistaneet nuorisotalon uuden ilmeen suunnittelutyön ja tarjonneet tarvittavat sisustustuotteet. Tällainen yritysyhteistyömalli on aivan uudenlainen toimintatapa Nuorisopalveluille ja sen tulos näyttää erinomaiselta. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala toivoo vastaavia hankkeita toteutuvan jatkossakin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme