Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsinkiläisten luottamus poliisin toimintaan pysynyt vahvana

Jaa

Kaupungin tekemässä turvallisuustutkimuksessa kysyttiin helsinkiläisiltä, kuinka paljon he luottavat Helsingin poliisiin. Noin 86 prosenttia vastaajista luotti poliisiin joko erittäin paljon tai melko paljon.

Tulos on linjassa aikaisempien turvallisuustutkimusten kanssa, joita kaupunki on toteuttanut kolmen vuoden välein. Poliisin nauttima luottamus on nyt korkeammalla kuin 2000-luvulla tehdyissä vastaavissa tutkimuksissa.

Luottamus poliisiin on vahvaa kaikissa vastaajaryhmissä. Esimerkiksi vieraskielisistä vastaajista 80 prosenttia ilmoitti luottavansa poliisiin erittäin paljon tai melko paljon. Toisaalta vieraskielisillä vastaajilla esiintyi myös muita enemmän ”en osaa sanoa” -vastauksia sekä neutraalia ”ei paljon eikä vähän” -vaihtoehtoa. Tutkimuksen aineisto kerättiin viime vuoden loka–marraskuussa.

Julkaisu:

Turvallisuustutkimus: Luottamus Helsingin poliisiin ei ole järkkynyt. Artikkeli Kvartti-verkkolehdessä, julkaistu 10.5.2019.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja julkaisusta:
tutkija Vesa Keskinen, puh. 09 310 36296, e-mail: vesa.keskinen@hel.fi

Viestinnän yhteyshenkilö:
tiedottaja Tero Lahti, puh. 09 310 36376, e-mail: tero.j.lahti@hel.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Helsingin kaupunkitutkimus ja -tilastot -yksikkö on kaupunkitutkimuksen asiantuntija. Tutkimuksen kohteina ovat asuminen, elinolot, alue- ja kuntatalous, kansalaisten osallisuus ja kaupunkikulttuuri. Yksikkö huolehtii myös kaupungin tilastotoiminnan perustietovarannoista ja tilastotietokannoista, tilastojulkaisuista sekä kirjasto- ja tietopalvelusta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Pohjoismaiden pääkaupungit ovat arvoliberaaleja, Helsingissä vihreiden kannatus korkein21.8.2019 09:53:24 EESTTiedote

Pohjoismaiden pääkaupungeissa on paljon yhtäläisyyksiä viime parlamenttivaalien tulosten perusteella. Pääkaupungit näyttäytyvät arvoliberaalimpina kuin muu maa keskimäärin. Sen sijaan sosiaalikonservatiivisten ja oikeistopopulististen puolueiden kannatus oli pääkaupungeissa alempi. Tiedot selviävät tuoreesta Vuoden 2019 eduskuntavaalit Helsingissä -julkaisusta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme