Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsinkiläisten luottamus poliisin toimintaan pysynyt vahvana

Jaa

Kaupungin tekemässä turvallisuustutkimuksessa kysyttiin helsinkiläisiltä, kuinka paljon he luottavat Helsingin poliisiin. Noin 86 prosenttia vastaajista luotti poliisiin joko erittäin paljon tai melko paljon.

Tulos on linjassa aikaisempien turvallisuustutkimusten kanssa, joita kaupunki on toteuttanut kolmen vuoden välein. Poliisin nauttima luottamus on nyt korkeammalla kuin 2000-luvulla tehdyissä vastaavissa tutkimuksissa.

Luottamus poliisiin on vahvaa kaikissa vastaajaryhmissä. Esimerkiksi vieraskielisistä vastaajista 80 prosenttia ilmoitti luottavansa poliisiin erittäin paljon tai melko paljon. Toisaalta vieraskielisillä vastaajilla esiintyi myös muita enemmän ”en osaa sanoa” -vastauksia sekä neutraalia ”ei paljon eikä vähän” -vaihtoehtoa. Tutkimuksen aineisto kerättiin viime vuoden loka–marraskuussa.

Julkaisu:

Turvallisuustutkimus: Luottamus Helsingin poliisiin ei ole järkkynyt. Artikkeli Kvartti-verkkolehdessä, julkaistu 10.5.2019.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja julkaisusta:
tutkija Vesa Keskinen, puh. 09 310 36296, e-mail: vesa.keskinen@hel.fi

Viestinnän yhteyshenkilö:
tiedottaja Tero Lahti, puh. 09 310 36376, e-mail: tero.j.lahti@hel.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Helsingin kaupunkitutkimus ja -tilastot -yksikkö on kaupunkitutkimuksen asiantuntija. Tutkimuksen kohteina ovat asuminen, elinolot, alue- ja kuntatalous, kansalaisten osallisuus ja kaupunkikulttuuri. Yksikkö huolehtii myös kaupungin tilastotoiminnan perustietovarannoista ja tilastotietokannoista, tilastojulkaisuista sekä kirjasto- ja tietopalvelusta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Senaatintorin kesä aukeaa30.6.2020 09:49:14 EESTTiedote

Kulinaristinen keidas tarjoilee makuelämyksiä ja urbaania siirtolapuutarhatunnelmaa. Senaatintorin kesä -jättiterassialue aukeaa keskiviikkona 1. heinäkuuta. Helsingin pääaukiolla, Senaatintorilla, voi elokuun loppuun asti nauttia helsinkiläisten laaturavintoloiden makuelämyksiä urbaanissa siirtolapuutarhatunnelmassa. Kyseessä on ainutlaatuinen kokeilu, ja siitä toivotaan piristysruisketta koko koronasta toipuvan kaupunkikeskustan elävöittämiseen.

Helsinki panostaa turvalliseen matkailukokemukseen29.6.2020 14:07:43 EESTTiedote

Pitkän koronasulun jälkeen avautuva Helsinki haluaa varmistaa, että pääkaupungin tarjoamien tapahtumien pariin palaavien vieraiden kokemus olisi mahdollisimman miellyttävä ja luotettava. Helsinki toteutti palvelumuotoilutoimisto Hellonin kanssa tutkimuksen, jonka avulla tunnistettiin asiakkaiden mielenrauhaa ja yleistä turvallisuuden tunnetta tapahtumissa ja matkailupalveluiden parissa tuottavat toimenpiteet.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme