Hemsö

Hemsön luottoluokitus nousi pandemiasta huolimatta – Fitchiltä luokitus A+

Jaa

Yhteiskuntakiinteistöihin sijoittava Hemsö saa korkeat luottoluokitukset kansainvälisiltä luottoluokittajilta Fitch Ratingsiltä ja S&P Global Ratingsiltä. Hemsön kumppaneille se tarkoittaa vakautta ja ennustettavuutta.

Luottoluokittaja Fitch Ratings on nostanut kiinteistösijoitusyhtiö Hemsön pitkäaikaisen luottoluokituksen tasolle A+ ja arvioi yrityksen tulevaisuudennäkymät vakaiksi. Hemsön aiempi luottoluokitus oli A, jonka Fitch oli myöntänyt huhtikuussa 2020.

Luokituksen nosto pandemiavuoden aikana kertoo Hemsön vakaasta ja ennustettavasta toiminnasta ja vahvasta omistuspohjasta.

”Luottoluokittaja on arvioinut, että Hemsön liiketoimintamalli ja pääomarakenne ovat jatkuneet vakaina vuosien ajan. Olemme osoittaneet, että meillä on omistajien vahva tuki ja toimintamme on pitkäjänteistä ja vähäriskistä”, sanoo Hemsön talouspäällikkö Jonas Rosengren.

Myös kansainvälinen luottoluokittaja S&P Global Ratings vahvisti Hemsön luottoluokituksen A- ja piti tulevaisuudennäkymät vakaina vuosittaisessa arvioinnissaan maaliskuun lopulla. Hemsöllä on ollut S&P:n luokitus A- vuodesta 2015.

”Pandemiasta huolimatta olemme kyenneet parantamaan kiinteistösalkkumme laatua ja vahvistamaan taloudellista profiiliamme. Tämän myös S&P noteerasi”, Rosengren jatkaa.

Lisäksi Fitch Ratings vahvisti Hemsön lyhytaikaisen luottoluokituksen tasolle F1+ ja piti sen näin ennallaan. S&P:n lyhytaikaisessa Pohjoismaiden luottoluokituksessa Hemsö säilytti korkeimman K-1-luottoluokan.

Vuokralaiset hyötyvät, kun omistaja on vakaa

Hemsöllä on yksi kiinteistösijoitusyhtiöiden korkeimmista luottoluokituksista. Yrityksen näkökulmasta se tarkoittaa, että se voi saada rahoitusta markkinoilta helpommin kuin ne yritykset, joiden luokitus on heikompi tai joilla ei ole luokitusta lainkaan. Se on selvä kilpailuetu, Hemsön Rosengren sanoo.

”Korkea luottoluokitus on konkreettinen viesti kaikille kumppanillemme: se kertoo luotettavuudesta, taloudellisesta vastuullisuudesta ja hyvästä kyvystä selviytyä velvoitteistamme. Näin korkea luokitus on kiinteistösijoittajien joukossa positiivinen poikkeus.”

Hemsön Suomen-maajohtaja Jarkko Leinosen mukaan erityisesti yhteiskuntakiinteistöjen kaupassa on tärkeää, että kiinteistösijoittaja on sitoutunut pitkäjänteiseen kehittämiseen.

”Sijoittaja ei voi hakea pikavoittoja. Usein kiinteistöjen myyjät asettavat ostajalle ehdoksi tietyn luottoluokituksen tason, mikä onkin järkevää”, Leinonen sanoo.

Luottoluokitus on kolmannen osapuolen tekemä arvio siitä, miten yritys selviytyy taloudellisista velvoitteistaan. Luottoluokitukset jaetaan pitkäaikaisiin ja lyhytaikaisiin luokituksiin. Pitkäaikaiset luottoluokitukset ennustavat yli vuoden mittaisia ajanjaksoja, kun lyhytaikaisissa luokituksissa aikajänne on alle vuoden. Kolme suurinta kansainvälistä luottoluokittajaa ovat S&P, Moody’s ja Fitch.

Yhteyshenkilöt

Jarkko Leinonen
maajohtaja, Hemsö Suomi
p. 0400 150 841
jarkko.leinonen@hemso.se

Jonas Rosengren
Group Treasurer, Hemsö
+46 8 501 170 41
jonas.rosengren@hemso.se

Tietoja julkaisijasta

Hemsö
Hemsö
Korkeavuorenkatu 30 A, 1. kerros
00130 Helsinki

+46 8 501 170 00http://www.hemso.se/fi

Hemsö on johtava yksityinen yhteiskuntakiinteistöjen omistaja Ruotsissa, Suomessa ja Saksassa. Hemsö on erikoistunut hoiva-, oppilaitos-, terveydenhuolto- ja oikeuslaitoskiinteistöjen omistamiseen, ylläpitoon ja kehittämiseen kestävällä tavalla. Hemsölle ovat tunnusomaisia pitkät vuokrasopimukset ja vakaat asiakkaat. Hemsön enemmistöomistaja on Ruotsin valtion eläkerahasto AP3. Kiinteistökannan kokonaisarvo on noin 6,2 miljardia euroa. Standard & Poor’s on myöntänyt Hemsölle luottoluokituksen A- maaliskuussa 2015 ja Fitch Ratings luottoluokituksen A+ maaliskuussa 2021. Lue lisää: www.hemso.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hemsö

Tavoitteena 50 miljoonan euron hoivakotikokonaisuus – Hemsö ja uusi hoivapalveluyhtiö Hoivamme aloittivat yhteistyön19.5.2022 09:00:00 EEST | Tiedote

Yhteiskuntakiinteistöihin erikoistunut kiinteistösijoittaja Hemsö on aloittanut laajan yhteistyön ikäihmisten hoivapalveluita tuottavan Hoivamme-yhtiön kanssa. Yhtiöiden solmiman raamisopimuksen mukaisesti Hemsö rahoittaa yrityksen hoivakotihankkeita ja toimii kohteiden pitkäaikaisena omistajana. Hoivamme kehittää kohteita ja on Hemsön vuokralainen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme