Atena

Hengästyttävä historiateos punoo tunnetut eurooppalaiset rakkaustarinat natsipolitiikkaan

Jaa
Rakkautta vihan aikaan -kirjassa menneisyys herää eloon rohkeana, värikkäänä ja painostavana. Kirjan henkilöt rakastuvat ja eroavat, löytävät uusia kumppaneita, kaipaavat ja himoitsevat. Historia kiitää sängystä toiseen, kahvilasta kabareehen, huumetripeiltä maanpakoon. Poliittisesti ahdistavana aikana myös seuraelämä oli levotonta.

Florian Illies: Rakkautta vihan aikaan – Tunnettuja eurooppalaisia pareja 1929–1939

Ilmestyy 7.3.

Vuosi 1929: Euroopan kulttuurielämää leimaa kiihkeä nyt-hetki. Tunnetut eurooppalaiset älyköt rakastavat intohimoisesti, he kirjoittavat, maalaavat ja filosofoivat. Sodan jälkeen ja poliittisesti ahdistavassa ilmapiirissä etsitään nautintoja ja äärimmäisyyksiä.

Vuosi 1933: SA-joukot marssivat kaduilla, moni pakenee maasta. Juhlat loppuvat, Berliini tyhjenee ja uudet raskaat ajat alkavat. Perikadon alkutahdit soivat kaaoksessa.

Florian Illiesin bestseller punoo kymmenet tunnetut rakkaustarinat Saksan natsipolitiikkaan. Väläyksenomaisesti ja kiihkeällä tahdilla Illies leikkaa lukijan silmiin otteita Bertolt Brechtin monimutkaisista suhdekudelmista, Charlie Chaplinin seurapiirijuhlista yhdessä Josephine Bakerin ja Greta Garbon kanssa sekä Ruth Landshoffista milloin naisen, milloin miehen asussa.

Jean-Paul Sartre asettaa Simone de Beauvoirille suhteen ehdoksi vapaan seksuaalisuuden, jotta hän voi toteuttaa nerouttaan.

F. Scott Fitzgerald kieltää vaimoaan Zelda Sayrea kirjoittamasta kokemuksistaan mielisairaaloissa ja omii materiaalin omaan tuotantoonsa.

Elokuvaohjaaja Josef von Sternberg lankeaa Marlene Dietrichin sensuellin velttouden pauloihin. Hän katselee vierestä elokuvatähden ja Leni Riefenstahlin kissatappeluja. Lopulta Sternberg ja Dietrich jättävät avioliittonsa ja pakenevat Hollywoodiin.

Kirjan edetessä sota vyöryy lähemmäs. Vuonna 1939 maailma muuttunut toiseksi.

Pelon ja paniikin vuosina ihmiset elivät kuin viimeistä päivää vastaten natsien vihaan rakkaudella.

Berliiniläinen Florian Illies on kirjailija, toimittaja ja kustantaja, jonka teokset ovat olleet maailmanmenestyksiä. Rakkautta vihan aikaan on myynyt Saksassa yli 200 000 kappaletta, ja se ilmestyy yli 25 maassa.

Arvostelukappaleet, lisätiedot: hanna-leena.soisalo@atena.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Atena
Atena
PL 436 (Asemakatu 6)
40101 Jyväskylä

010 4214 200https://atena.fi

Atena on osa Otava-konsernia. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Atena

Omakohtainen tietokirja naisten autismista, joka jää usein huomaamatta14.3.2023 10:46:32 EET | Tiedote

Clara Törnvall: Naisia autismin kirjolla Ilmestyy 11.4.2023 Kun toimittaja Clara Törnvall sai 42-vuotiaana autismidiagnoosin, moni asia hänen elämässään kirkastui: sosiaalisten suhteiden vaikeus, täydellinen uppoutuminen ajatuksiin, näläntunteen puuttuminen. Vuosien epätietoisuuden jälkeen palaset loksahtivat paikoilleen. Samalla hänelle avautui autististen naisten maailma, jonka tutkimus pitkään sivuutti täysin. Omakohtainen ja pohdiskeleva tietokirja Naisia autismin kirjolla vie neuropsykiatrisiin vastaanottohuoneisiin, kulttuurihistorian syvyyksiin ja keskusteluihin, joissa tavalliset naiset puhuvat autismista. Niin sanottu hyvätasoinen tai lievä autismi käsitettiin kauan poikien diagnoosiksi ja väitettiin jopa, ettei autistisia tyttöjä ole olemassakaan. Tutkijat korostivat poikamaisia erityismielenkiinnonkohteita, eivätkä tunnistaneet tyttöjen tai naisten vastaavia. Edelleen autismi yhdistetään usein miehiin, ja esimerkiksi elokuvissa tai tv-sarjoissa naispuolinen autisti esitetään

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme