Vaasan kaupunki - Vasa stad

Hengitystieinfektio-oireisten vastaanotto jatkuu keskitettynä

Jaa

Hengitystieinfektio-oireisten potilaiden vastaanotto on edelleen keskitetty erillisiin tiloihin Pääterveysaseman 1. kerrokseen, osoitteeseen Tammikaivontie 4. Hengitystieinfektiovastaanotto on avoinna ma-to klo 8-16 ja perjantaisin klo 8-14.15. Soita aina ensin terveysasemasi numeroon, vastaanotto toimii ajanvarauksella.

Jos sinulla on lieviä hengitystieinfektion oireita, kuten nuhaa, yskää, kurkkukipua, lihassärkyä tai kuumetta, niin lepää ja sairasta rauhassa kotona. Työhön voit palata kahden oireettoman päivän jälkeen.

Jos oireesi pahenevat tai jatkuvat kolmantena päivänä, soita omalle terveysasemallesi hoidon tarpeen arvion saamiseksi ja mahdollisen korona-testaamisen järjestämiseksi. Lisätietoa koronasta: www.thl.fi

Muu kiireellinen vastaanotto

Äkillisissä sairastapauksissa, soita omalle terveysasemallesi. Sairaanhoitaja arvioi hoidon tarpeesi, antaa kotihoito-ohjeita sekä ohjaa sinut tarvittaessa lääkärin vastaanotolle. Voit tulla ilman puhelinsoittoa, jos olet välittömän avun tarpeessa, kuten saatuasi syvän haavan tai kaaduttuasi.

Vähässäkyrössä asuvat ottavat yhteyttä omaan Vähänkyrön terveysasemaan.

Henkeä uhkaavassa hätätilanteessa soita 112. Kiireellisissä sairastapauksissa hoidon tarpeen arvio iltaisin ja viikonloppuisin numerosta 116 117.

Kiireetön vastaanotto ajanvarauksella

Ota puhelimitse yhteyttä myös muissa terveyteen liittyvissä asioissa tai pitkäaikaissairauden oireiden pahentuessa, jotta tilanne voidaan arvioida ja tarvittava hoito järjestää.

Terveysasemien puhelinpalvelunumerot:
Gerbyn terveysasema puh. 06 325 1711
Kirkkopuistikon terveysasema puh. 06 325 1666
Ristinummen terveysasema puh. 06 325 1691
Tammikaivon terveysasema puh. 06 325 1703 ja 06 325 1770
Vähänkyrön terveysasema puh. 06 325 8500

Sähköiset palvelut sekä hoitajien ajanvaraukset netissä

Valitettavasti terveysasemien puhelinliikenne on ruuhkautunut ajoittain. Siksi on hyvä muistaa, että OmaKanta –palvelusta www.kanta.fi/omakanta voit lähettää reseptin uusintapyynnöt sekä katsoa omia laboratoriotuloksiasi. Pyri käyttämään niitä sähköisiä palveluita, joita tällä hetkellä on tarjolla. Tee ensin sähköisen asioinnin sopimus: www.vaasa.fi/terveysasemapalvelut

Netissä voit varata hoitajalle puhelin- tai vastaanottoajan esimerkiksi ompeleiden poistoa, rokotusta, korvahuuhtelua tai lääkeinjektiota varten. Sähköisesti voit varata myös puhelinajan omalle diabetes- ja astmahoitajallesi: www.vaasa.fi/terveysasemapalvelut

Neuvolat sekä koulu- ja opiskeluterveydenhuolto

Neuvolat sekä koulu- ja opiskeluterveydenhuoltopalvelut toimivat normaalisti, joten ethän tuo sairasta lasta neuvolaan tai kouluterveydenhoitajan vastaanotolle.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Avohuollon ylilääkäri Leena Kettunen, puh. 06 325 1626, leena.kettunen@vaasa.fi
Terveyspalveluiden kehittämissuunnittelija Sirpa Manninen, puh. 040 351 4324, sirpa.manninen@vaasa.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme