Digi- ja väestötietovirasto

Henkilöasiakkaiden puhelinpalvelu palvelee klo 9-12 – Kokeile muuttoasioissa ja holhoustoimen asioissa chat-palvelujamme

Jaa

Digi- ja väestötietovirasto keskittää henkilöasiakkaiden puhelinpalvelun palvelemaan asiakkaita arkisin klo 9-12. Muutos tulee voimaan 1.9.2020 alkaen. Puhelinpalvelun rinnalle avaamme vaihtoehtoisia asiakaspalvelukanavia.

Chat-palvelut käyttöön muuttoneuvonnassa ja holhous- ja edunvalvonta-asioissa

1.9. alkaen otamme käyttöön chat-muotoiset asiakaspalvelut muuttoasioissa sekä holhous- ja edunvalvonta-asioissa. Chat-kanavat palvelevat arkisin klo 9-15.

Muuttoasioiden chat palvelee viraston Facebook-sivujen kautta toimivassa chatissä. Holhousasioiden chat-palvelu puolestaan on käytössä DVV:n verkkosivuilla, kun käyttäjä siirtyy sivujen Holhous ja edunvalvonta -osioon.

”Pyrimme chatin myötä tarjoamaan uudenlaisen asiointikanavan myös niille asiakkaille, joille asiointi esimerkiksi puhelinpalvelumme kautta on hankalaa”, kertoo henkilöasiakkaiden palvelujen johtaja Heidi Rantatulkkila Digi- ja väestötietovirastosta.

Chatin kautta vain yleisiä kysymyksiä

Chat-palvelujen kautta voi esittää yleisiä kysymyksiä muuttoihin sekä holhoukseen ja edunvalvontaan liittyen. Koska kanava ei ole suojattu, chatin kautta ei tule ilmoittaa arkaluonteisia tietoja, kuten henkilötunnuksia. Chat-palvelu ei myöskään pysty vastaamaan jo vireillä olevien asioiden käsittelyn vaiheeseen liittyviin kysymyksiin.
Nyt avattavat chat-palvelut ovat kokeiluja, ja niistä saatujen kokemusten perusteella Digi- ja väestötietovirasto arvioi chat-palvelukanavien kehittämistä tulevaisuudessa.

Käyntiasiointi ajanvarauksella

Koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi Digi- ja väestötietoviraston käyntiasiointi toimii toistaiseksi ajanvarauksella. Suosittelemme asioimaan kanssamme ensisijaisesti puhelimitse tai käyttämällä sähköisiä asiointipalvelujamme.

Jos et pysty hoitamaan asiaasi sähköisesti tai puhelimitse, voit varata ajan palvelupaikkaamme.

Digi- ja väestötietovirasto palvelee valtakunnallisesti, joten voit tarvittaessa asioida missä tahansa palvelupaikassamme.

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Digi- ja väestötietovirasto
Digi- ja väestötietovirasto
Lintulahdenkuja 2
00530 HELSINKI

0295 536 000 (vaihde)http://dvv.fi

Digi- ja väestötietovirasto

Digi- ja väestötietovirasto edistää yhteiskunnan digitalisaatiota, turvaa tietojen saatavuutta ja tarjoaa palveluja asiakkaiden elämäntapahtumiin.

Digi- ja väestötietovirasto huolehtii yhteiskunnan perustana olevan väestötietojärjestelmän ylläpidosta ja yhteiskunnan digitalisaatiosta. Viraston tehtäviä ovat mm. siviilivihkimiset, nimen- ja osoitteenmuutokset, holhous- ja edunvalvonta-asiat, väestötietojärjestelmän ylläpito, sähköisen identiteetin ratkaisujen kehittäminen sekä keskitettyjen sähköisen asioinnin tukipalvelujen kehittäminen ja ylläpito. Tällaisia sähköisen asioinnin tukipalveluja ovat mm. Suomi.fi-verkkopalvelu, sähköiset viranomaisviestit (Suomi.fi-viestit) sekä valtuuttaminen toisen puolesta asiointiin (Suomi.fi-valtuudet). Virasto myös vastaa kansallisen palveluarkkitehtuurin toteutuksesta.

Vuonna 2020 perustettu Digi- ja väestötietovirasto toimii valtiovarainministeriön hallinnonalalla. Virasto syntyi, kun Väestörekisterikeskus ja maistraatit yhdistyivät 1.1.2020.

http://dvv.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Digi- ja väestötietovirasto

Har man tillräcklig digital kompetens inom finska företag och samfund? En kartläggning av behovet av digitalt stöd inleds4.9.2020 09:00:00 EESTTiedote

Myndigheten för digitalisering och befolkningsdata utreder under slutet av året behovet av digitalt stöd bland företagare och samfund samt utbudet av det på riksnivå. Den nuvarande informationen om behovet av stöd i användningen av digitala tjänster är splittrad. Det behövs en helhetsbild för att man på ett bättre sätt ska kunna ge företag och föreningar stöd i användningen av digitala tjänster.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme