Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Henkilöstö on laadukkaan varhaiskasvatuksen tärkein tekijä

Jaa

Helsingin kaupunki kokeilee tänä vuonna uudenlaisia keinoja lastentarhanopettajapulan helpottamiseksi. Lastentarhanopettajien rekrytoinnin vauhdittamiseksi Helsingin kasvatuksen ja koulutuksen toimialla on otettu käyttöön kaksi kannustuspalkkiota. Kaupungilla on käytössä myös kaikkia henkilöstöryhmiä koskeva tulospalkkiojärjestelmä ja muita palkkauksen ja palkitsemisen muotoja.

Lastentarhanopettajien rekrytoinnin vauhdittamiseksi käyttöön on otettu kaksi kannustuspalkkiota: 1000 euron kannustuspalkkio uusille lastentarhanopettajille 6 kuukauden koeajan jälkeen ja 500 euron ”Löydä osaaja” -palkkio toimialan työntekijälle, joka löytää toimialalle uuden lastentarhaopettajan. Ruotsinkielisen varhaiskasvatuksen puolella ”Löydä osaaja”-palkkio koskee myös lastenhoitajan löytämistä. Palkkiokäytäntö on voimassa vuoden 2018.

Lastentarhanopettajan vuosipalkkaa nostaa Helsingin kaupungilla käytössä oleva tulospalkkiojärjestelmä. Lastentarhanopettajan tulospalkkion mediaani viime vuodelta on 1 359,61 euroa. Tulospalkkiota maksetaan suhteessa työssäolopäiviin. Lastentarhanopettajien palkitsemisjärjestelmässä on käytössä myös kaikki muut kaupungin palkitsemisjärjestelmään liittyvät palkkauksen ja palkitsemisen muodot. Lisäksi kaupunki tarjoaa työntekijöille henkilöstöetuja, kuten työsuhdeasuntoja.

”Kasvatuksen ja koulutuksen toimialalla lastentarhanopettajan tehtäväkuva tullaan tarkastelemaan vuoden 2018 aikana osana muita tehtäväkuvauksia. Työn vaativuuden arviointi on kaikkien työntekijöiden kannalta oikeudenmukainen tapa tarkastella palkankorotustarpeita”, sanoo Helsingin varhaiskasvatusjohtaja Satu Järvenkallas.

Lastentarhanopettajien haku käynnissä
Lastentarhanopettajien vakinaisia tehtäviä tänä keväänä on ollut avoinna 180 eri puolilla kaupunkia. Helsingin kaupungin palveluksessa on tällä hetkellä noin 1400 vakinaista lastentarhanopettajaa. Suomenkielisessä varhaiskasvatuksessa lastentarhanopettajien kevään haku on käynnissä 7.5.2018 klo 16.00 asti. Ruotsinkielisessä varhaiskasvatuksessa alkaa uusi haku 6.5. ja loppuu 21.5.2018 klo 16.00. Työpaikkoja voi hakea osoitteessa helsinkirekry.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

viestintäpäällikkö Essi Eranka
puh. 09 310 74342, 040 568 1369
s-posti: essi.eranka@hel.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Töysänkatu 2 D
00510 Helsinki

09 310 44986https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii Helsingin kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä. Toimialaan kuuluu neljä palvelukokonaisuutta: varhaiskasvatus ja esiopetus, perusopetus, lukio- ja ammatillinen koulutus ja vapaa sivistystyö, ruotsinkieliset palvelut sekä hallinto. Seuraa meitä @HelsinkiOppii, @LastenHelsinki, @tyovaenopisto, @Hforsarbis ja @StadinAO

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme