Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Henkilöstö on laadukkaan varhaiskasvatuksen tärkein tekijä

Jaa

Helsingin kaupunki kokeilee tänä vuonna uudenlaisia keinoja lastentarhanopettajapulan helpottamiseksi. Lastentarhanopettajien rekrytoinnin vauhdittamiseksi Helsingin kasvatuksen ja koulutuksen toimialla on otettu käyttöön kaksi kannustuspalkkiota. Kaupungilla on käytössä myös kaikkia henkilöstöryhmiä koskeva tulospalkkiojärjestelmä ja muita palkkauksen ja palkitsemisen muotoja.

Lastentarhanopettajien rekrytoinnin vauhdittamiseksi käyttöön on otettu kaksi kannustuspalkkiota: 1000 euron kannustuspalkkio uusille lastentarhanopettajille 6 kuukauden koeajan jälkeen ja 500 euron ”Löydä osaaja” -palkkio toimialan työntekijälle, joka löytää toimialalle uuden lastentarhaopettajan. Ruotsinkielisen varhaiskasvatuksen puolella ”Löydä osaaja”-palkkio koskee myös lastenhoitajan löytämistä. Palkkiokäytäntö on voimassa vuoden 2018.

Lastentarhanopettajan vuosipalkkaa nostaa Helsingin kaupungilla käytössä oleva tulospalkkiojärjestelmä. Lastentarhanopettajan tulospalkkion mediaani viime vuodelta on 1 359,61 euroa. Tulospalkkiota maksetaan suhteessa työssäolopäiviin. Lastentarhanopettajien palkitsemisjärjestelmässä on käytössä myös kaikki muut kaupungin palkitsemisjärjestelmään liittyvät palkkauksen ja palkitsemisen muodot. Lisäksi kaupunki tarjoaa työntekijöille henkilöstöetuja, kuten työsuhdeasuntoja.

”Kasvatuksen ja koulutuksen toimialalla lastentarhanopettajan tehtäväkuva tullaan tarkastelemaan vuoden 2018 aikana osana muita tehtäväkuvauksia. Työn vaativuuden arviointi on kaikkien työntekijöiden kannalta oikeudenmukainen tapa tarkastella palkankorotustarpeita”, sanoo Helsingin varhaiskasvatusjohtaja Satu Järvenkallas.

Lastentarhanopettajien haku käynnissä
Lastentarhanopettajien vakinaisia tehtäviä tänä keväänä on ollut avoinna 180 eri puolilla kaupunkia. Helsingin kaupungin palveluksessa on tällä hetkellä noin 1400 vakinaista lastentarhanopettajaa. Suomenkielisessä varhaiskasvatuksessa lastentarhanopettajien kevään haku on käynnissä 7.5.2018 klo 16.00 asti. Ruotsinkielisessä varhaiskasvatuksessa alkaa uusi haku 6.5. ja loppuu 21.5.2018 klo 16.00. Työpaikkoja voi hakea osoitteessa helsinkirekry.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

viestintäpäällikkö Essi Eranka
puh. 09 310 74342, 040 568 1369
s-posti: essi.eranka@hel.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
00510 Helsinki

09 310 44986https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii Helsingin kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä. Toimialaan kuuluu neljä palvelukokonaisuutta: varhaiskasvatus ja esiopetus, perusopetus, lukio- ja ammatillinen koulutus ja vapaa sivistystyö, ruotsinkieliset palvelut sekä hallinto. Seuraa meitä @HelsinkiOppii, @LastenHelsinki, @tyovaenopisto, @Hforsarbis ja @StadinAO

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Ennakkotiedote: Helsingin kasvatus- ja koulutuslautakunta kokoontuu tiistaina 8.5.20184.5.2018 16:16Tiedote

Kasvatus- ja koulutuslautakunta kokoontuu ensi viikon tiistaina 8. toukokuuta klo 16.00. Kokouksen esityslista on julkaistu kasvatuksen ja koulutuksen toimialan verkkosivuilla: https://www.hel.fi/helsinki/fi/kaupunki-ja-hallinto/paatoksenteko/lautakunnat-ja-johtokunnat/kasvatus-ja-koulutus-poytakirjat Esityslistalla on muun muassa alla olevat esitykset: Asia 4 Suomen- ja ruotsinkielisen perusopetuksen 1.–2.-luokkalaisten aamupäivätoiminnan järjestäminen 9.8.2018 alkaen Asia 6 Maahanmuuttajien kasvatuksen ja koulutuksen kehittämissuunnitelma 2018-2021 Asia 18 Kallion lukion perusparannuksen ja laajennuksen tarveselvityksen hyväksyminen ja lausunto hankesuunnitelmasta Asia 19 Vuosaaren lukion tarveselvityksen hyväksyminen

Lastentarhanopettajien palkankorotuspyynnöt25.4.2018 16:58Tiedote

Saamamme tiedon mukaan lastentarhanopettajia on kehotettu tuomaan palkankorotuspyyntöjä varhaiskasvatuksen esimiehille. Kasvatuksen ja koulutuksen toimialan varhaiskasvatusyksiköt ottavat vastaan lastentarhanopettajien palkankorotuspyynnöt. Toimialalla kootaan esitykset toimialan palkankorotustarpeista ja välitetään näkemys niistä kaupunginkansliaan palkkaneuvotteluja varten. Kaupunki työnantajana neuvottelee palkkaratkaisuista. Palkankorotuksissa on lähtökohtana tehtävän vaativuus. Kasvatuksen ja koulutuksen toimialalla tullaan tarkastelemaan lastentarhanopettajan tehtäväkuva vuoden 2018 aikana. Lisätietoja: Tiina Harju-Kukkula henkilöstöpalvelut, henkilöstöpäällikkö tiina.harju-kukkula@hel.fi, puh. 09 310 33939 Satu Järvenkallas varhaiskasvatusjohtaja satu.jarvenkallas@hel.fi, puh. 09 310 43368 Niclas Grönholm ruotsinkielisten palveluiden johtaja niclas.gronholm@hel.fi, puh. 09 310 86225 Liisa Pohjolainen kasvatuksen ja koulutuksen toimialajohtaja liisa.pohjolainen@hel.fi, puh. 09 31

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme