Oulun yliopisto

Henry Fordin säätiöltä 100 000 euron lahjoitus Oulun yliopiston tekniikan alan tutkimukseen

Jaa

Henry Fordin säätiö lahjoittaa 100 000 euroa Oulun yliopiston tutkimuksen ja koulutuksen kehittämiseen. Lahjoitus kohdentuu tekniikan alalle.

Fordin Suomen toimitusjohtaja Hannu Pärssinen arvioi positiivisesti Oulun yliopiston tutkimus- ja kehitystoimintaa uusissa digitaalisissa järjestelmissä ja älysovelluksissa ja uskoo, että näillä tulee olemaan keskeinen rooli tulevaisuuden ajoneuvoissa ja tieliikenneratkaisuissa. Ford investoi aktiivisesti uusiin mahdollisuuksiin sähköautoissa, itseohjautuvissa autoissa ja liikkumisen sujuvoittamisessa. - Tulevaisuudessa olemme enemmän liikkuvuuden palveluja tuottava yhtiö, emmekä vain perinteinen autotalo, toteaa Hannu Pärssinen.

Henry Fordin Säätiö on jo 70 vuotta ollut rakentamassa Suomen moottoroitua liikennettä ja koneellista maataloutta. Se jakaa vuosittain merkittävän määrän apurahoja edistääkseen kyseisten alojen opetus- ja tutkimustyötä Suomessa.

Valtio tukee vastinrahoituksella yksityisten säätiöiden, yritysten ja henkilöiden yliopistoille tekemiä lahjoituksia. Lahjoittaja voi ohjata vähintään 10 000 euron lahjoituksen haluamansa koulutusalan kehittämiseen. Valtion vastinrahoituskausi jatkuu kesäkuun loppuun asti 2017.

Lisätietoja:

Yhteyspäällikkö Sakari Jussi-Pekka, Oulun yliopiston varainhankinta, puh. 0294 48 4026

Hallituksen puheenjohtaja Hannu Pärssinen, Henry Fordin säätiö, Puh: 010 3447 120

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Oulun yliopisto
Pentti Kaiteran katu 1
90570 Oulu

0294 480 000http://www.oulu.fi/yliopisto/

Oulun yliopisto
Viestintä, markkinointi ja yhteiskuntasuhteet
PL 8000
90014 Oulun yliopisto
viestintä (@) oulu.fi
0294 484 091

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Oulun yliopisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme