Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Hernesaaren Merihallin purku-urakka alkaa

Jaa

Hernesaaren muutos uudeksi asuinalueeksi on käynnistynyt tänä vuonna rakennusten puruilla. Seuraavaksi työ etenee jättimäiseen Merihallin purkuun, joka kestää marraskuusta vuoden 2019 loppuun.

Kuva: Janne Punju
Kuva: Janne Punju

Noin 33 500 neliömetrin kokoiseen Merihalliin mahtuisi 4,5 täysimittaista jalkapallokenttää. Halli on alueen rakennuksista suurin ja se on palvellut telakan levyvarastona ja laivanosien tekopaikkana. Purkutyö ei vaikuta liikkumiseen Hernesaarenrannassa, sillä työmaa-aluetta ja Hernesaarenkatua rajaa työmaa-aita.

”Purkutyö alkaa sisäosissa, eikä ympäristöön tule melua tai pölyä. Myös haitta-ainepurkua tehdään. Nämä alueet eristetään täysin ympäristöstä, joten pölyä ei pääse leviämään ympäristöön,” kertoo projektinjohtaja Kalevi Aittola.

Rakennuksen ulkokuorta purettaessa tulee aikanaan myös meluvia työvaiheita ja urakoitsija tiedottaa niistä naapurikiinteistöille etukäteen. Purkujäte kuljetetaan pois rekoilla, mutta ne eivät merkittävästi lisää liikennemääriä alueella.

Hernesaareen koteja yli 7 000 asukkaalle

Hernesaaresta tulee vilkas asumisen, matkailun ja vapaa-ajan kaupunginosa. Alueelle rakennetaan pääasiassa kerrostalokoteja 7 500 asukkaalle. Hernesaareen rantautuvat ensi vuodesta alkaen myös Jätkäsaareen aikaisemmin tulleet Helsinkiin saapuvat risteilijäalukset. Lisäksi alueelle tulee myös 4 000 työpaikkaa sekä monipuolisia matkailu- ja vapaa-ajan palveluita.

Alueen nykyiset rakennukset puretaan lukuun ottamatta Fordin tehdasrakennusta, Munkkisaaren yritystaloa ja Suomen Viljava Oy:n varastoa. Myös Löyly ja Cafe Birgitta jäävät Hernesaareen rantaan ja telakkatoiminnot jatkuvat alueen naapurissa. Alue rakennetaan pääasiassa 2020-luvulla.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Helsingin kaupunki,
kaupunkiympäristön toimiala
Kalevi Aittola, projektipäällikkö, Merihallin purku
p. 09 310 75185, kalevi.aittola@hel.fi
kaupunginkanslia
Outi Säntti, projektinjohtaja, Länsisataman aluerakentamisprojekti
puh. 09 310 25976, outi.santti@hel.fi

Kuvat

Kuva: Janne Punju
Kuva: Janne Punju
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme