Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Herttoniemen ulkoiluraitin valaistusta parannetaan

Jaa

Helsingin kaupunki uusii Länsi-Herttoniemen ulkoilutien varrella olevaa sähkölinjaa alkukesän aikana. Urakassa uusitaan sekä sähköjohdot että valaisimet tolppineen. Myös uudet pylväät ovat puiset.

Sähkö johdetaan valaisimille nykykäytännön mukaisesti maakaapelilla. Uusittavaa linjaa on kaikkiaan noin kilometrin verran.

Uudet valaisimet ovat viimeisintä energiatehokasta LED-tekniikkaa. Valaisimiin ohjelmoidaan himmennysautomatiikka, joka pudottaa valotehon alle puoleen yön hiljaisimpina hetkinä. Tällä kilometrin mittaisella ulkoilutien osuudella pylväiden ja valaisinten kokonaismäärä vähenee kahdella.

Helsingissä on ilmajohtoja jäljellä noin 260 kilometriä, joista 160 kilometriä ulkoiluteillä.

Valaistusurakkaan kuuluu kaivutöitä pitkällä matkalla nykyisen ulkoiluraitin reittiä noudattaen. Osia raitista joudutaan todennäköisesti vuorottain sulkemaan töiden ajaksi turvallisuussyistä. Kaivinkoneen työskentelyalueella liikkuminen on vaarallista.

Kaapelikaivun linjalta joudutaan kaatamaan jonkin verran puustoa, koska näiden puiden juuristoalue joka tapauksessa vaurioituisi kaivutyön seurauksena. Samalla kaadetaan muutamia yksittäisiä huonokuntoisia puita reitin varresta. Puut kaadetaan toukokuun alussa ja valaistustyö alkaa sen jälkeen.

Valaistuksen uudistamisen urakka-aika on touko-kesäkuu 2019.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Christian Hovilainen
Kaupunkiympäristön toimiala
puh. 09 310 39550
christian.hovilainen@hel.fi

Kuvat

Herttoniemen ulkoilutien valaistus ja sähkönsyöttölinja uusitaan alkukesän aikana. Linjan varrelta joudutaan kaatamaan jonkin verran puustoa.
Herttoniemen ulkoilutien valaistus ja sähkönsyöttölinja uusitaan alkukesän aikana. Linjan varrelta joudutaan kaatamaan jonkin verran puustoa.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsinki kunnostaa Vanhankaupunginlahden lintuvettä23.8.2019 15:57:20 EESTTiedote

Kaupunkistrategiansa mukaisesti kaupunki vaalii arvokasta luontoaan ja toimii kaupunkiluonnon monimuotoisuuden lisäämiseksi. Vanhankaupunginlahden lintuvesi Natura 2000 -alueen hoito- ja käyttösuunnitelmaa 2015–2024 toteutetaan kunnianhimoisesti nyt käynnissä olevalla valtuustokaudella. Apulaispormestari Anni Sinnemäki puhuu lauantaina 24.8. Viikissä Birdlife Suomen järjestämillä Lintumessuilla alueen hoidosta ja tavoitteista linnuston olosuhteiden parantamiseksi.

Sinilevää uimarannoilla enää vähäisiä määriä23.8.2019 12:47:06 EESTTiedote

Tällä viikolla otettiin uimavesinäytteet kolmeltatoista itäisen Helsingin uimarannalta. Viime viikonlopun ja alkuviikon sateiden huuhtoutumasta johtuen muutaman rannalla (Iso Kallahti, Rastila ja Tuorinniemi) bakteeripitoisuudet olivat koholla. Näiltä rannoilta on otettu uusintanäytteet, joiden tulokset valmistuvat ensi viikolla. Muiden uimarantojen näytteet olivat mikrobiologiselta laadultaan hyviä. Viimeisimmät tutkimustulokset ovat näkyvillä rantojen ilmoitustauluilla.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme