Hesburger

Hesburger valmistaa hampurilaisia aurinkoenergialla

Jaa

Hesburger valmistaa hampurilaisia nyt myös aurinkosähköllä. Auringon paistaessa pilvettömältä taivaalta on aurinkosähköpaneelien avulla mahdollista valmistaa keskimäärin 30 hampurilaista tunnissa yhdessä ravintolassa.

Paneeleita on asennettu ja tullaan asentamaan uusiin sekä olemassa oleviin ravintolarakennuksiin. Tällä hetkellä aurinkosähköllä valmistettuja hampurilaisia voi ostaa seitsemästä eri Hesburger-ravintolasta.

Aurinkosähköä käyttävistä ravintoloista löytyvät myös näytöt, jotka kertovat, kuinka monta hampurilaista ravintolassa valmistetaan päivän tai koko vuoden aikana aurinkoenergian avulla.

– Haluamme näyttää suuntaa koko pikaruoka-alalle uusiutuvan energian käytössä ja uskomme, että myös asiakkaamme arvostavat asioita, joita teemme ympäristön hyväksi. Aikaisemmin tänä vuonna 115 Hesburger-ravintolaa siirtyi käyttämään tuulisähköä. Käytämme ravintoloissamme aurinkoenergian ja tuulivoiman lisäksi myös maalämpöä, kertoo Hesburgerin varatoimitusjohtaja Jari Vuoti.

Aurinkohampurilaisia valmistavat ravintolat:

Hesburger Helsinki Käpylä, Hesburger Helsinki Konala Drive-in, Hesburger Säkylä, Hesburger Hyvinkää Kalevankatu Drive-in, Hesburger Turku Moikoinen, Hesburger Mikkeli, Hesburger Siikalatva Pulkkila.

Kuvissa: Hesburger Hyvinkään Kalevankatu Drive-in ekoravintolassa hyödynnetään aurinkoenergian lisäksi tuulivoimaa ja maalämpöä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Petteri Pohjonen
Viestintäpäällikkö

Hesburger / Burger-In Oy
Linnankatu 34, 20100 Turku
puh +358 2 4808 9000
matkapuhelin +358 40 761 3201
petteri.pohjonen@hesburger.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Hesburger
Hesburger
Linnankatu 34
20100 TURKU

+358 (0)2 4808 9000http://www.hesburger.fi/

Burger-In Oy on suomalainen perheyritys ja Hesburger sen rekisteröity liikemerkki. Hesburger-ravintoloita löytyy jo yhdeksästä maasta: Suomesta, Virosta, Latviasta, Liettuasta, Venäjältä, Saksasta, Ukrainasta, Bulgariasta ja Valko-Venäjältä. Hesburgerilla on Suomessa ravintoloita 268 ja ulkomailla 176. Ketjun palveluksessa työskentelee yli 6 700 henkilöä. Vuoden 2016 verollinen myynti Suomessa oli 211 M€ ja ulkomailla 73,5 M€. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hesburger

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme