Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Hesperian puistosta ja Hakasalmen puistosta kaadetaan huonokuntoisia puita keväällä 2021

Jaa

Hesperian puistosta joudutaan kaatamaan turvallisuussyistä kolme huonokuntoista hopeasalavaa ja Hakasalmen puistosta kaksi vuorijalavaa. Puut kaadetaan turvallisuussyistä. Puut poistetaan maaliskuun loppuun mennessä.

Töölönlahden alueelta poistetaan puita turvallisuussyistä. Kuva: Helsingin kaupunki/ Mikko Turunen
Töölönlahden alueelta poistetaan puita turvallisuussyistä. Kuva: Helsingin kaupunki/ Mikko Turunen

Poistettavista salavista kaksi sijaitsee Töölönlahden pohjoispäässä Helsinginkadun varressa, ja yksi keskellä lahden länsirannalla olevaa salavariviä. Vuorijalavat sijaitsevat Hakasalmen puiston puolella, Finlandiatalon lipputankojen läheisyydessä.

Huonokuntoiset puut poistetaan turvallisuussyistä

Rannan poistettavat salavat ovat arinakäävän ja vuorijalavat jalavanpakurin vaivaamia. Huonokuntoiset puut ovat vaarallisia puiston runsaslukuisille käyttäjille. Vuoden 2019 heinäkuussa yksi rantarivin vanhoista salavista romahti yllättäen.

Salavarivin muille salaville tehdään vuoden 2021 aikana yksityiskohtainen kuntoarvio. Nyt toteutettavat puiden kaatamiset joudutaan tekemään kiireellisenä ylläpitoon kuuluvana toimenpiteenä.

Hesperian puiston ja Hakasalmen puiston puusto on ikääntynyttä. Salavat on istutettu Töölönlahden rantaan 1940-luvun puolivälissä. Vanhojen puiden kuntoa on seurattu säännöllisesti ja yksittäisiä puita on jouduttu poistamaan turvallisuussyistä aiemminkin.

Salavia joudutaan jo nyt poistamaan kiireellisesti ennen laajamittaista kuntoarviointia ja puiston peruskorjausta. Alueen puistosuunnittelu on tavoitteena käynnistää vuoden 2022 aikana Kaupunkiympäristö lautakunnan hyväksymien suunnitteluperiaatteiden pohjalta.

Tietoa arinakäävästä ja jalavanpakurista:

Sienet ja laho Helsingin puissa. 2012. Helsingin rakennusviraston julkaisu 2012:8.

https://www.hel.fi/static/hkr/julkaisut/2012/sienetjalaho_net.pdf

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot poistettavista puista:

Työnjohtaja Sami Kiema
Rakennuspalveluliikelaitos Stara
sami.kiema@hel.fi
Puh. 09 310 29009

Puuasiantuntija Juha Raisio
Kaupunkiympäristön toimiala
viheralueiden ylläpito
juha.raisio@hel.fi
Puh. 09 310 38431

Hesperianpuiston ja Töölönlahden puiston kunnostus:

Maisema-arkkitehti Aino Leskinen
Kaupunkiympäristön toimiala
kaupunkitila- ja maisemasuunnittelu
aino.leskinen@hel.fi
09 310 20825

Kuvat

Töölönlahden alueelta poistetaan puita turvallisuussyistä. Kuva: Helsingin kaupunki/ Mikko Turunen
Töölönlahden alueelta poistetaan puita turvallisuussyistä. Kuva: Helsingin kaupunki/ Mikko Turunen
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Jakomäen keskustaan uusi palvelutalo ja asuinrakentamista23.2.2021 14:42:20 EETTiedote

Jakomäen keskustan kehitys jatkuu, ja alueelle on tulossa uusi palvelutalo ja asuinrakentamista. Kun Jakomäen sydän valmistui syksyllä 2020, saman katon alle muutti koulu, päiväkoti, leikkipuisto ja nuorisotalo. Päiväkoti Naavan vanhalle tontille suunnitellaan nyt uutta palvelutaloa, johon Vuorensyrjän palvelutalon asukkaat muuttavat sen valmistuttua. Vastaavasti nykyistä Vuorensyrjän palvelutalon tonttia suunnitellaan muutettavaksi asuinkäyttöön.

Myllypuron kampusalue täydentyy – Stadin ammatti- ja aikuisopiston rakentaminen alkaa kesällä22.2.2021 13:01:17 EETTiedote

Stadin ammatti- ja aikuisopiston 1100 opiskelijalle rakennetaan uudet tilat Myllypuroon Metropolia ammattikorkeakoulun välittömään läheisyyteen. Opiston rakennus- ja talotekniikka-alojen koulutus keskitetään uuteen rakennukseen. Rakentaminen käynnistyy kesäkuussa 2021, ja uudet tilat otetaan käyttöön syyslukukaudella 2023. Rakennus on Helsingin ensimmäinen elinkaarimallilla toteuttava ammattikoulu.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme