Royal Ravintolat Oy

Hetki arjen yläpuolella - Salutorgetin teekonsertti lauantaina 17.3.2018 klo 15

Jaa

Englantilaiset sen tietävät: teen parissa on rentouttavaa pysähtyä hetkeksi ja tavata ystäviä. Salutorgetin perinteinen Afternoon Tea -tarjoilu skonsseineen ja sormivoileipineen, itse tehtyine marmeladeineen ja pikkumakeineen on ihastuttanut helsinkiläisiä jo vuosia. Pieni herkkuhetki pöytiin tarjoiltuna lisää ripauksen luksusta arkeen.

Ravintola Salutorget
Ravintola Salutorget

1800-luvulta peräisin olevaan kulttuuriin kuuluu syntysijoillaan Lontoossa usein myös elävä musiikki.

Maaliskuussa nautitaan Salutorgetissa iltapäiväteetä kuoromusiikista nauttien.

Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan sekakuoro, Akateeminen Laulu (AL), esittää ”Scones”-konsertissa harvinaisempia englantilaisia ja irlantilaisia kuoroteoksia joiden yhteisenä teemana on kevät ja suussa sulavat leivonnaiset. Konsertin johtaa Dominik Vogt, joka aloitti Akateemisen laulun taiteellisena johtajana syksyllä 2017.

Akateeminen Laulu on vuonna 1953 perustettu noin 50 laulajan sekakuoro, joka esittää pääasiassa a cappella -musiikkia. AL esittää säännöllisesti myös suurteoksia eri orkestereiden kanssa. AL toimii Helsingissä ja pääkaupunkiseudulla, mutta on vieraillut eri puolella Suomea ja Eurooppaa. Yliopiston piirissä toimivana kuorona AL haluaa olla edelläkävijä uuden etsimisessä ja esittää kuoromusiikkia uusissa, kiinnostavissa yhteyksissä. Tästä esimerkkinä aikaisemmin järjestetyt viinimaistelukonsertit ja 60-vuotisjuhlakonsertti, jossa Itämeri-teemaiseen musiikkiin yhdistettiin tieteen näkökulma videoteosten kautta.

Salutorgetin iltapäiväteen esikuva, perinteinen englantilainen Afternoon Tea oli alun perin kevyt välipala, joka nautittiin iltapäivällä kello viiden aikoihin. Tavan kerrotaan olleen peräisin Bedfordin herttuattarelta, joka kaipasi aamiaisen ja illallisen välillä jotain pientä suuhunpantavaa. Herkutteluhetki teen ja leivonnaisten äärellä muuttui pian seurustelumuodoksi ystävien kesken, ja sellaisena Afternoon Tea on edelleen parhaimmillaan.

Salutorgetin Afternoon Tea koostuu pannullisesta haudutettua teetä, perinteisistä englantilaisista voileivistä eli finger sandwicheista, skonsseista marmeladin ja vaniljakerman kera sekä leivonnaisista. Marmeladeista lähtien kaikki tarjoomukset valmistetaan itse Salutorgetin keittiössä ja tarjoillaan kauniisti Rörstrandin Ost India -astiastolla katettuihin pöytiin. Teekonsertissa nautitaan Himalajan alarinteillä sijaitseva Darjeeling´in teetä. Darjeeling oli siirtomaa-aikana brittien rakastama lomakaupunki upeiden maisemiensa ja leppoisan ilmastonsa vuoksi.

”Tea for two... This spring we are in for a treat! With a programme called "scones" we will go a little bit nuts and bake up a storm. English and Irish inspired songs of spring and everything remotely connected to cakes and pastries are our main ingredients for our concert this march. This shorter set of rarely performed choral music combined with a good afternoon tea and sweet treats is gonna sell like hotcakes!"                

-Dominik Vogt

Afternoon Tea -konsertti ”Scones”
lauantaina 17.3.2018 klo 15
Ravintola Salutorget
Pohjoisesplanadi 15, 00170 Helsinki

www.salutorget.fi 

Liput alkaen 36€ osoitteesta lyyti.in/afternoontea_konsertti

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:                                                                                                                          

Maija Hurmevirta
ravintolapäällikkö
+358-9-61285950
maija.hurmevirta@royalravintolat.com

Kuvat

Ravintola Salutorget
Ravintola Salutorget
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Royal Ravintolat Oy on alansa suurin yksityinen yrityskokonaisuus, johon kuuluu 46 yksilöllistä ravintolaa ja 20 Hanko Sushi- ja 7 Pizzarium-ravintolaa eri puolilla Suomea. Nämä yhdessä työllistävät yli 1000 henkilöä. Konsernin liikevaihto vuonna 2017 oli yli 100 miljoonaa euroa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Royal Ravintolat Oy

Pizzeria Luca myös Helsinkiin15.3.2018 10:49Tiedote

Pizzanystävät Helsingissä saavat uusia ilonaiheita, kun Suomen viralliseksi pizzataiteilijaksi tituleerattu Luca Platania avaa maaliskuun lopussa Lauttasaareen pääkaupunkiseudun ensimmäisen nimeään kantavan napolilaishenkisen ravintolan. Roomalainen pizzamestari, joka on rakentanut kotikaupungilleen tunnusomaisesta levypizzasta suositun Pizzarium-ketjun, jatkaa uuden ravintolansa kanssa kutsumustaan tuoda aito artesaanipizzaelämys mahdollisimman monen ulottuville. Ensimmäinen Pizzeria Luca avattiin Tampereelle viime syksynä.

Ravintola Farouge avautuu uuteen loistoonsa14.2.2018 10:00Tiedote

Royal Ravintolat jatkaa panostustaan arvostettuihin klassikkoravintoloihin, kun värikkään ja maistuvan libanonilaiskeittiön Suomeen vuonna 1995 tuonut ravintola Farouge palautetaan parin vuoden tauon jälkeen Helsingin ravintolakentälle. Täysin uusi ravintolatila on löytynyt Kasarmitorin laidan Valon talosta, jonka katutasoon kesän jälkeen avattavasta uudesta Farougesta tulee ravintoloitsija Viviane Kallion mukaan viihtyisämpi kuin koskaan.

Hieta on Nokan moderni näkemys yli satavuotiaasta kortteliravintolasta24.1.2018 12:00Tiedote

Mediatiedote 24.1.2018. Suomen ravintolaparhaimmistoon kuuluva Nokka laajensi gastronomista reviiriään Katajanokalta Hietalahteen, kun Hieta siirtyi Nokka-ravintoloiden siipien alle. Keittiöpäällikkö Ari Ruohon ja ravintolapäällikkö Terhi Vitikan luotsaamina Hieta hyödyntää emoravintolan laadukasta tuottajaverkostoa ja muodostaa Hietalahden perinteikkäälle kortteliravintolalle entistä tiiviimmän yhteyden kotimaisen alkutuotannon ja laadukasta ruokaa arvostavien asiakkaiden välillä. Nokan tuoman keittiö- ja palvelunäkemyksen avulla Hieta haluaa nousta Helsingin parhaimpien korttelibistrojen joukkoon.

Siipikaupungista myös Suomen paistinkääntäjien pääkaupunki – Tampere-talolla eniten Chaîne des Rôtisseurs -käätyjä suomalaisista ravintoloista29.11.2017 15:40Tiedote

Tiedote 29.11.2018/Vapaa julkaistavaksi. Tampere-talolla on poikkeuksellisen suuri määrä kansainvälisen paistinkääntäjien Chaîne des Rôtisseurs -järjestön jäsenkäätyjä. Royal Ravintoloilla on suurin määrä käätyjä koko maassa, joista Tampere-talolla on huimat yhdeksän käätyä, mikä tekee Tampere-talosta Suomen ravintolakulttuurin huippuyksikön. Hienoa saavutusta juhlistetaan avaamalla Tampere-talolle seinä käädyille ja kunniakirjoille joulukuun alussa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme