Messukeskus

Hevostapahtuma Helsingin Messukeskuksessa uudistuu

Jaa

Messukeskuksessa Helsingissä järjestetty hevostapahtuma täyttää tänä vuonna 10 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi tapahtuma uudistuu merkittävästi, sisältöä ja nimeä myöden. Helsinki Horse Fair on tästedes GoExpo Horse, onhan tapahtuma osa kevään liikuntakauden avausta, Suomen suurinta liikunnan ja ulkoilun tapahtumaa GoExpoa. GoExpo Horse ja GoExpo järjestetään 28.2.-1.3.2020.

GoExpo Horse -messuilla hypätään kansainvälinen esteratsastuskilpailu: Kuva: Messukeskus, Heidi Koivunen
GoExpo Horse -messuilla hypätään kansainvälinen esteratsastuskilpailu: Kuva: Messukeskus, Heidi Koivunen

Tapahtuman sisällölliset uudistukset keskittyvät ohjelmaan, ja luvassa on aiempaa enemmän erilaista ohjelmaa hevosharrastajille ja hevosen omistajille. Tapahtuman yhteistyökumppani on Suomen Ratsastajainliitto, joka tuo monenlaista koulutuksellista ohjelmaa hevosurheilun eri lajien harrastajille.

Kouluratsastuksen yksi kotimaisista huippunimistä, Anna von Wendt, pitää GoExpo Horse -messuilla kouluratsastusklinikan. Von Wendtin huippuhevosista Denzel asuu Suomessa, kun taas Sir Fashion ja Schubert valmentautuvat Saksassa valmentaja Jonny Hilberathin luona. Ratsastaja itse kulkee Suomen ja Saksan väliä.

-          Perusperiaatteeni on ratsastaa hevonen mahdollisimman kevyeksi, jotta ratsastaminen on helppoa ja vaivatonta. Olen valmentautunut paljon Saksassa ja tyylini on melko klassista kouluratsastusta. Ratsastan klinikassa luultavasti itse ja selostan samalla, mitä teen ja mitä tapahtuu. On hienoa päästä esiintymään niin suuren yleisön eteen, kertoo joulun viettoon Saksasta Suomeen kahden hevosen kanssa saapunut Anna von Wendt.

Esteratsastuksen viiden tähden kilpailu

Kansainvälinen esteratsastuskilpailu tuo messujen areenalle ratsukoita Baltiasta. Lisäksi mukana on Portugalin edustaja haastamassa kotimaan kilpailijoita. Nuorten hevosten luokka kisataan korkeudella 110-115 cm, Small Tourin korkeus on 120-125 cm ja pääkilpailu Big Tour hypätään 130-140 cm korkeudelta. Yhteensä kilpailuihin mahtuu enintään 62 ratsukkoa. Suomen Ratsastajainliitto ja ulkomaiden liitot valitsevat kilpailuun sopivan tasoiset kilpailijat, mikäli halukkaita osallistujia on enemmän kuin vapaita kilpailupaikkoja.

-          Tänä vuonna etukäteiskiinnostus kisoista on ollut aiempia vuosia suurempi, mikä lupaa hyvää kisojen kannalta. Ratsukoille kilpailu tulee olemaan mielenkiintoinen, sillä se tarjoaa erilaisen ympäristön, mihin tämän tasoiset kilpailijat ovat ehkä tottuneet. Kokemattomammat hevoset saavat uudenlaisen kokemuksen, ja lisäjännitystä kisaan tuo sen kansainvälisyys sekä iso yleisö, joka on lähellä kilpailuareenaa. Tässä kilpailussa tunnelmaa tuo messuympäristö, joka on erilainen kuin pienemmissä kyläkilpailuissa, kertoo kilpailun järjestelyistä vastaava Pekka Larsen (Team Eurohorses).

GoExpo Horse järjestetään kolmipäiväisenä 28.2–1.3.2020 Messukeskuksessa Helsingissä. Samaan aikaan myös Suomen suurin liikunta- ja ulkoilutapahtuma GoExpo, johon kuuluvat Fillari, Sport, Outdoor ja Golf-messut sekä Kuva & Ääni. Kävijät pääsevät tapahtumiin samalla lipulla.

 

Lisätiedot ja kuvapyynnöt:

Messukeskus, tiedottaja Riikka Luomanpää

050 540 4231 | riikka.luomanpaa@messukeskus.com

www.goexpohorse.fi

www.facebook.com/goexpohorse

#goexpohorse

Kuvat

GoExpo Horse -messuilla hypätään kansainvälinen esteratsastuskilpailu: Kuva: Messukeskus, Heidi Koivunen
GoExpo Horse -messuilla hypätään kansainvälinen esteratsastuskilpailu: Kuva: Messukeskus, Heidi Koivunen
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus on ihmisläheinen media ja turvallisuudestaan palkittu tapahtumatalo, joka luo kasvua aitojen kohtaamisten kautta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan live-, hybridi- ja virtuaalitapahtumien areenaksi. Messukeskuksen tapahtumissa vieraili vuonna 2019 1,1 miljoonaa vierasta. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä | www.messukeskus.com | @messukeskus 

Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, creates growth through encounters. We are the largest event organiser in Finland producing or hosting 50 exhibitions and one thousand meetings and congresses with 1,1 million visitors annually. We provide a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services. | Messukeskus – A century in the centre of events | www.messukeskus.com | @messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Suomen merkittävin kirjallisuustapahtuma on nyt vahvasti valtakunnallinen23.9.2020 00:01:00 EESTTiedote

Helsingin Kirjamessut verkossa -tapahtumassa 22. - 25.10.2020 pääsee seuraamaan upeita kirjallisuuskeskusteluja ja -haastatteluja. Verkkotapahtuma tekee kirjamessuista entistä valtakunnallisemman, sillä tapahtumaa pääsee seuraamaan suoraan omalta tai ystävän kotisohvalta. Ohjelmasta nousevat tänä vuonna entistä vahvemmin kansainväliset tähdet ja monipuolisesti suomalaiset kirjailijat uutuusteoksineen, yhteiskunnalliset keskustelut sekä tapahtuman teema tulevaisuus.

Kirjamessut vie kirjallisuuskeskustelut oppilaitoksiin16.9.2020 02:01:58 EESTTiedote

Helsingin Kirjamessut verkossa tarjoaa yhteistyössä Suomen tietokirjailijat ry:n ja Äidinkielen opettajain liiton kanssa 3000 luokalle kirjallisuusohjelmaa messujen aikana 22. – 25.10.2020 ja kaksi viikkoa niiden jälkeen. Suomen tietokirjailijat ry ja Äidinkielen opettajain liitto tekevät yhteistyössä erilaisia vinkkilistoja ohjelmasta oppilaitoksille ja mahdollistavat oppilaitosten osallistumisen veloituksetta. Poikkeuksellinen vuosi ja uusi toimintatapa tekevät tapahtumasta entistä valtakunnallisemman oppilaitostenkin näkökulmasta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme