Keski-Suomen ELY-keskus

Hiekkaa poistetaan ja sorateitä kunnostetaan

Jaa

Jokakeväinen hiekanpoisto teiltä ja kevytväyliltä sekä sorateiden keväiset kunnostustyöt ovat hyvässä vauhdissa Keski-Suomessa, joskin olosuhteista johtuen hieman aikataulusta jäljessä. Yöpakkasista on ollut sekä hyötyä että haittaa.

Taajamissa ja kevytväylillä hiekanpoisto on aloitettu jo reilusti huhtikuun puolella, valta- ja kantateillä vähän myöhemmin. Kaikkinensa valmista pitää olla 15.5. mennessä.

– Tänä keväänä yöpakkasista on ollut haittaa, koska harjausta varten alusta täytyy kastella, ja on ollut vaarana väylien jäätyminen yöllä, maanteiden hoidon projektipäällikkö Timo Hyvönen Keski-Suomen ELY-keskuksesta kertoo.

Jyväskylän alueen valtion omistamilla maanteillä työ on edellä mainitusta syystä johtuen vielä hieman kesken, mutta valmista tulee tällä viikolla. Tilanne on sama myös muilla Keski-Suomen taajama-alueilla. Päätiet on sen sijaan jo pääosin harjattu.

Sorateillä yöpakkasista on ollut hyötyä

Sorateiden kevätmuokkaukset ovat alkaneet viikonloppuna ja jatkuvat lähiviikkojen ajan.

– Tavallisesti keväällä sorateillä on paljon reikiä ja pinta pehmenee. Nyt tiet ovat kuivuneet todella nopeasti yöpakkasten ja kuivien päivien johdosta, Hyvönen mainitsee.

Aivan ongelmitta tienpitäjä ei ole tänäkään keväänä luonnonhaasteista selvinnyt. Routa saattaa aiheuttaa tiehen isojakin halkeamia, kun vesi jäätyy tien runkona käytetyssä aineksessa, joka laajenee. Tällöin puhutaan routaheitoista.

– Sorateillä suurimpana ongelmana ovat olleet routaheitot. Niitä ei saada kaikkia kevätmuokkauksessa pois vaan niihin joudutaan palaamaan tarvittaessa sen jälkeen, kun routa on sulanut kokonaan, Hyvönen toteaa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Maanteiden hoidon projektipäällikkö
Timo Hyvönen
p. 0295 024 682

Keski-Suomen ELY-keskus

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Keski-Suomen ELY-keskus
Keski-Suomen ELY-keskus
Cygnaeuksenkatu 1, PL 250
40101 Jyväskylä

0295 024 500http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-keski-suomi

Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keski-Suomen ELY-keskus

Tulvat ovat olleet Keski-Suomessa keskimääräistä korkeampia – suurten järvien vedenpinnat vielä nousussa16.5.2022 11:26:54 EEST | Tiedote

Runsaslumisen talven jälkeen oli odotettavissa tavanomaista korkeampia kevättulvia. Kuukausi sitten ennustettiin pahempia tulvia verrattuna nykyiseen tilanteeseen. Tulvat ovat pääosin jo saavuttaneet huippunsa, mutta isojen järvien pinta on vielä nousussa. Tulva on kuitenkin voinut aiheuttaa tai tulee aiheuttamaan haittaa ja vahinkoa useiden järvien ranta-alueilla, varsinkin maataloudelle ja alimmille rantarakenteille.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme